Şimdi Ara

Dyson’dan gürültülü el kurutma makineleri araştırmasına yanıt geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz hafta 13 yaşındaki bir araştırmacının el kurutma makinelerindeki gürültü seviyelerini ölçerek duyma yeteneğine zarar verecek seviyelere çıktığını gösteren raporundan bahsetmiştik. Dyson konu ile ilgili bir açıklama yaptı.


    Açıklama geldi


    Ünlü hava akım teknolojileri geliştiricisi Dyson; genç Nora’nın el kurutucularını ölçme şekliyle kendilerinin akustik test yöntemlerinde bazı farklılıklar olduğunu belirtiyor. Bu yüzden Nora’ya sesin arkasındaki bilim hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmesi için Dyson’ın akustik mühendislerinden biri ile konuşma fırsatı sağlandı. Ayrıca yeni makinelerin eskiye oranla nasıl daha sessiz hale geldiği de anlatıldı.


    Dyson akustik ses testlerinde tek bir ortamda sadece bir pozisyondaki gürültünün aksine daima üründen yayılan toplam ses enerjisine bakıyor. Dyson Airblade el kurutma makineleri, yarı-yankısız odalarda test ediliyor ve gürültü seviyeleri, Nora‘nın kullandığı Ses Basıncı Seviyesi ölçümlerinden oldukça farklı olan dB(A)'da Ses Gücü Düzeyleri olarak ölçülüyor.


    Ayrıca Bkz.Huawei, Kuzey Kore’ye teknoloji transfer ediyor iddiası

    Dyson araştırma ve geliştirme departmanında test süreçleri için kullanılan iki tane yarı-yankısız oda mevcut. Dyson bünyesinde akustik mühendisleri ve bilim insanlarından oluşan büyük bir ekip çalışıyor. Bu kapsamda en yeni Dyson Airblade Wash + Dry el kurutma makinesinin gürültüsü yüzde 39, en son Dyson Airblade V el kurutma makinesini ise bir önceki modele oranla yüzde 30 daha sessiz hale geldi.


    Ses, en basit tanımıyla hava basıncındaki değişikliğin kulak tarafından tespit edilmesi ve beyin tarafından yorumlanmasıdır. Ses, genellikle db(A) desibel cinsinden ifade edilir ve iki şekilde açıklanır: Bir kaynak tarafından üretilen sesin mutlak bir ölçüsü ve bir kaynaktan yayılan, ancak kaynağa ve çevresel koşullara bağlı olarak mesafeye göre değişen bir ses ölçüsü olan ses basıncı (örneğin, sert yüzeyler, herhangi bir yankı veya yankılanma, vb.)


     

    Kurutma makinelerinden çıkan ses seviyesi için kabul edilmiş bir standart olmadığından; üreticiler ses seviyelerini farklı şekillerde açıklayabilir: ses gücü, 1 m'de ses basıncı veya 2.5m'de ses basıncı gibi. Desibel ölçeği doğrusal olmadığından desibel değerleri arasındaki değişiklikleri iletmek, sesteki değişiklikleri nasıl algılayacağımızı ortaya koymaz.


    Örnek vermek gerekirse, + 3db(A) ses gücünün iki katı, + 10dB(A) ses gücünün on katıdır. Bu nedenle, Dyson Airblade el kurutma makinelerinin ses seviyesindeki azalma ses yüksekliği cinsinden açıklanıyor, çünkü bu doğrusal ölçekte kulağınızın algıladığı en gerçek sesi ifade eder.


     







  • Onu bunu bilmem de benzinliklerdekilet hayvan gibi ses çıkarıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah başka dert vermesin Dyson.

  • dyson hep takdir ettiğim bir firmadır. ne yazık ki pahalı olduğundan hiç bir ürününü alup kullanmak nasip olmadı.

  • Dyson hiç kıvırma, ben de nefret ediyorum o gürültülü alet den. Elimi kağıtla kurutmak yetiyor bana.

  • paper is safer

  • Sırf tuhaf tasarımı olduğundan gereksiz pahalı bi ürün. Aynı işi yapan muadilleri 1000 lira daha ucuz aynı şeyi yapıyorlar. Eskiden telefonda Apple nasılsa şimdide Dyson da o.

  • Elimizi sabunla yıkıyoruz sonra tuvaletin mikroplu havası ile el kurutuyoruz.
    Mantık nerede ?
    Kağıt havlu candır.
  • Toplum içinde görüyorum sürekli bir el kurutma dertleri yazın bile kardeşim o elini hafif sallasan su gidicek iki dk ya kuruyacak İngiliz kraliyet ailesindemisin elin iki dk nemli dolaş ne olacak. sürekli kağıt ziyan edip şu makineyi çalıştırıyorsunuz rica ediyorum yapmayın.Bu arada evlerin de sanki kağıt havlu varmış gibi hunharca kağıt kullanan arkadaşlara buradan diyorumki biraz toplum için de nasıl davranılcağını ögrenin.

  • bu tip ürünler insan elindeki bakterileri havaya yaydığı için zararlı diye biliyorum..

  • Dyson'ın bu cihazı çok hızlı kurutuyor ama arada suyu etrafa hatta üstünüze başınıza da saçıyor. Kağıt havlular daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.