Arkadaşlar FX3 almayı düşünüyorum. Bu makina ile gece çekimi iyi yapışabilir mi? Pozlamave diyafram ayarını manuel yapabiliyor muyuz? FX3 fiyat bakımından da iyi.
Goldun sitesinde 398 YTL fiya var.
Gittiğimde bulamazsam fiyat, kalite ve özellik olarak bu makinaya benzer hangi modeli alabilirim?
merhaba arkadaslar tz1 geldi. (listeye eklerseniz sevinirim.) akşama biraz çekim yapmayı düşünyorum. iyi olursa dh'a koyarım. @calculus fx3 iyi, gece çekimi fazla iyi degil ama yine de fiyat olarak fx3 kategorisinde en iyilerden sayılır. ayrıca bence golddan o fiyata alacagına daha az bi ücrete internetten fx01 almanı tavsiye ederim. internet konusunda çekinmene gerek yok. ticart bakanlığının izniyle ancak işlem yapabiliyorlar. bu nedenle güvenilir. ama bu benim görüşüm. ayrıca bildigim kadarıyla manuel ayarları canon kadar yok ama amatorler için kafi gelecek kadar. ayrıca fx01'in fx3e üstünlüğü tartışılmaz zaten
@asbircan teşekkürler. acemilik dönemini atlatınca neden olmasın . bu arada listeye eklenebilir miyim? @calculus aralarındaki en önemli fark herhalde sensörleridir. fx01de 28 mmlik geniş açı sensörü var. fx3te bu yok. bir de optik zoomda sanırım (emin değilim) fx01 daha üstün. (3.6x vs. 3x olabilir). lcd ekranda da fx01in 207k pixele 115 k gibi bi üstünlüğü var. ayrıca fx3ün de fx01in de dediğin manuel ayarları yok. ayrıntılı kıyaslama için http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=panasonic_dmcfx3%2Cpanasonic_dmcfx01&show=all
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebek etkisi -- 24 Haziran 2007; 17:19:24 >
@kelebek etkisi malesef kayıt yapan arkadaş şuan siteye girmiyor herhalde aslında liste baya bir uzun oldu eklerse sevivirim hemde artık 8 sayısını görmekten iyidir insanın canı sıkılıyor
quote:
Orjinalden alıntı: adigehalil
bende bir lumix kullanıcısıyım artık. dün fz50 aldım. henüz tam anlamıyla inceleyemedim ama tz1 alsam daha mı iyi olurdu diye soruyorum kendime...
sparkin guzel fotolar tesekkurler.. ay fotosunu hangı modda ve ayarda cektigini ogrenebilirmiyim. bendede tz1 var ama bu kadar net cekemedim
Rica ederim, Ay fotosunu Normal modda, 2sn self timer ve tripod kullanarak çektim.En önemli nokta ise ayın parlak çıkmaması için ışık ölçüm ayarını (metering mode) spot olarak ayarladım. AF yi de spot a aldım.