anladım. peki onun 1150 amper olması neyi ifade ediyo? fx 30 07 den 2mm daha ince genişlik olarak. cok buyuk bi fark olur mu? Bir de bir tek fx 30 da usb bağlantısında 0 yazıyor. digerlerinde 2.0 yazıyor. bu onun yavas olacagını mı gösteriyor yoksa bilmedikleri için mi yoksa atlanmıs bi detay mı?
1) daha güclü olduğunu ifade ediyo.. daha cok resim cekersin.. 2) olmaz bence.. bataryadan sanırım.. 3) atlanmıstır bence.. zaten artık bence usb baglantısını cok kullanıldığını sanmıyorum.. cünkü kart okuyucular var artık, hem makinenin pilini harcamıyosun hem de ıvır zıvırıyla ugrasmıyosun...
20 fotograflık bir fark yaratıyormus sanırım simdi baktım. çok önemli olmasa gerek? bir de tz3 bunların yanında biraz buyuk kalıyor sanki dısarda yanında tasımak için.
1) sen bilirsin, kullanımına bakar.. bence de cok diil.. ama 0x serisi örn; 01, 07 falan daha üst modeller galiba normal modellere göre sanırım.. bir de hangisi daha sonra cıkmıs ona bakmanı tavsiye ederim. sonra cıkanda mutlaka yenilikler olur.. Örn; ikisi de venüs engine III mü? akıllı ISO var mı? bunlara bak, sahne modları hangisinin daha yeni ve cok, sana hitap ediyo mu? mutlaka eline alıp incelemeni öneriyorum tekrar.. 2) büyük ancak, 10xoptik zoom var dikkatini cekerim.. cok büyük bir artı bence... ama dediğin gibi biraz büyük... ama senin icin önemli deilse sorun yok!!
10x optik zoom önemli ve çok güzel bir özellik tabii ki. ahh bu makina cekilmezz küçük olmasaaa dicem.. :) 01 07 daha üst evet ama 07 ve 30 un özellikleri boyut dısında 1 e 1 aynı gibi. Ufak farklar var onlarıda söyliyim. 07 multimedia da kullanılabiliyo. 30 da sadece sd card Tele zoom 30 da 100 07 de 102. fx 07 de Telefoto minimum diyafram f5 30 da ise 5.6 birde 30 30 gram daha hafif.07 henuz duyurulmadı bu arada tr de geleceği bile belli değil. 07 ye 1-1 eşit olan sadece 3" oldugu için boyutu cok daha buyuk olan 50 gelecek suan için.
10x optik zoom önemli ve çok güzel bir özellik tabii ki. ahh bu makina cekilmezz küçük olmasaaa dicem.. :) 01 07 daha üst evet ama 07 ve 30 un özellikleri boyut dısında 1 e 1 aynı gibi. Ufak farklar var onlarıda söyliyim. 07 multimedia da kullanılabiliyo. 30 da sadece sd card Tele zoom 30 da 100 07 de 102. fx 07 de Telefoto minimum diyafram f5 30 da ise 5.6 birde 30 30 gram daha hafif.07 henuz duyurulmadı bu arada tr de geleceği bile belli değil. 07 ye 1-1 eşit olan sadece 3" oldugu için boyutu cok daha buyuk olan 50 gelecek suan için.
1) diyafram ve enstantane gibi özellikleri sen ayarlayamacagın ve makine otomatik olarak kendi ayarlayacagı icin cok da önemli olmasa gerek 2) 30 gram bataryadan olabilir.. ama hafiflik her zaman iyidir. 3) ayrıca bunlar da ekstra optik zoom da kullanabiliyosun fx 3 de vardı, bunda da mutlaka vardır.. 4,5x e kadar cıkarabilrsin sanırım optik zoom'u.. peki madem gelecegi bile belli deil nasıl almayı umuyosun fx07 yi ve neredn arastırdın? bi de ikisinin de fiyatı ne kdr??
letsgodigital den inceledim 07 yi. dogubankta vardır diye düşündüm ama fx 30 un liste fiyatı 799 ytl 600 ytl ye falan alırım yanılmıyorsam. tz3 te kendim ayarlayabliyor muyum? macroydu oydu buydu güzel resimler cekiyim istiyorum 10x optik tabiiki cok güzel bu yuzden kararsızım zaten ama tasıma acısından 30 daha iyi.. tz1 i gördüm buyuk geldi 3 ü görmedim ama cok farklı olcagını sanmıyorum
letsgodigital den inceledim 07 yi. dogubankta vardır diye düşündüm ama fx 30 un liste fiyatı 799 ytl 600 ytl ye falan alırım yanılmıyorsam. tz3 te kendim ayarlayabliyor muyum? macroydu oydu buydu güzel resimler cekiyim istiyorum 10x optik tabiiki cok güzel bu yuzden kararsızım zaten ama tasıma acısından 30 daha iyi.. tz1 i gördüm buyuk geldi 3 ü görmedim ama cok farklı olcagını sanmıyorum
yok ayarlayamıyosun galiba.. fz serisinde kendin ayarlayabiliyosun... fx 30 da bu istediklerini fazlasıyla yaparsın... makro yalnız 5cm, diger markalarda daha yakın olabilir, illa hep makro cekicem diyosan.. daha fazla kafanı karıstırmayayım ben senin istersen.. dediğim gibi eline alıp mutlaka incele ve öyle karar ver.. ama bence fx 30 senin için en uygunu galiba.. görüsmek üzere, ayrılmam lazım
hangi lens kullandın görüntüler gerçekten çok canlı
Odak uzaklığı yaklaşık 10 cm olan ve dürbünden söktüğüm 4cm çapında bir lens kullandım.X10 optik zoom yaparak objektifle lens arası 1cm olacak şekilde sprey oto boyası kapağına monte edip tz1 in objektif çıkıntısına yerleştirdim.(Kapağın açık olan tarafının çapı 5cm olup objektif çıkıntısına tatlı sıkı girdi.Kapalı olan tarafı delip lensi yerleştirdim)