fx01 alarak yanınıza katılacagım. bi sorum var yüksek iso da noise oluşumu var deniyor. flaşsız olduğu zaman mı bu? flaş açıkken olacağını sanmıyorum. birde yüksek iso lu fotoğraf eklerseniz sevinirim.
(pirekare) kardeşimm ,senin makineye nokia bataryası uyuyomu ?... çünkü 1 kaç forumda nokia batryasının uyumlu olduğunu söyledilerr....... çünkü yedek 1 batarya almaya kalksam 70 ytl fiyat çekiyolar.....
Walla bilmiyorum, hiç aklıma gelmemişti ama şimdi kouyunca baktım da benziyor. Ancak telefonum Nokia olmadığı deneyemiyorum. Ama zaten kendi bataryasının gittigidiyorda 20 YTL'y satıyorlar... Hatta batarya süresi çok iyi şimdilik, hiç gerek yok...
fx01 alarak yanınıza katılacagım. bi sorum var yüksek iso da noise oluşumu var deniyor. flaşsız olduğu zaman mı bu? flaş açıkken olacağını sanmıyorum. birde yüksek iso lu fotoğraf eklerseniz sevinirim.
ewt arkadaşım yüksek iso kullandığında fotoda noise oluşur ve keskinlik azalır.yani foto dağılır.. flashla birlikte yüksek iso kullanmanı gerektricek bir durum olacağını sanmıyorum ancak gece uzak mesafeli bir yeri flashlı ve yüksek isoda çekersen yine noise olacağnı biliorum.onun haricinde flashlı yakın cisimleri çektiğide sorun olmaz.
bir de bi siteden aldığım örneği ekleyeyim farkı göstermek için
arkadaşlar öncelikle daha önce belki diğer arkadaşlar sormuş olabilir ama ben yine bir sormak istedim manuel ayarda fotoğraf çekerken aşağıdaki ayarları ne durumuna getirirsek daha net bir fotoğraf yakalarız birde çeken arkadaşlar ayarları neye göre ayarlıyorlar bununla bilgisi olan arkadaşlar varsa onlarında bir tavsiyesini alabiliriz. ben genelde şu ayarları kullanıyorum. contrast--------High sharpness----- High saturatian------High nosie reductioan----Low sizlerdende tavsiye beklerim.
valla ben gittigidiyor'da 35ytl'ye gördüm pilini fakat panasonic yetkili bayilerinde 60-70 ytl arası fiyat biçiyorlar 005'e. kullanım açısından cihazı alalı daha 3-4 ay oldu o yüzden tam olarak kaç yıl gider bilmiyorum ama en az 2-3 sene gider heralde. bu kadar sürede de verilecek 35 ytl koymaz heralde.
panasonic sonuçta kendisi bir pil üreticisi olarak cihazların aynı randımanda çalışma süresi epey uzun.yalnız benim makinam pili sömrüyor.aldığımda 50 foto çekebiliyorsam şimdide hala o kadar çekebiliyorum.pili aldığımda 60 ylt denmişti