selam arkadaşlar panasonic fz8 sahibiyim. geçen hafta masamın üzerinde tripodta duruyordu makinam arkadaşım laptopu alırken düşürdü ve kasa kırıldı mekanik olarakta arıza meydana geldi.gönderdim tamire ama ne olacağı hakkında bilgim yok çok umutlu değilim yani.ama yapılmazsa bile aynısından alırım.vazgeçmem
fx 33 ün en +++ özellikleri (diğer benzeri makinalarda rastlayamayacağınız): * 28 mm wide objektif açısı zaten diğer kameralar karşısında farkını koyuyor, bana göre çok önemli bir özellik
* 848x480 çözünürlükte 30 fps ile video kayıdı yapabiliyor, (rakipleri 640x480 dir standart olarak)
* Manuel olarak pozlama ve beyaz dengesi ayarı yapılabiliyor.
* Akıllı çekim özellikleri ile bihayli fazlaca kombinasyon oluşturabilir
* otamatik yüz tanıma sistemi (fx 30 da bu özellik yokmuş)
*Ardışık Çekim (Burst) Modu oldukça iyi 3 fps ile ardarda 7 resim çekebiliyor
* ekran çözünürlüğü 207000 Piksel, lcd kalitesi çok iyi , çoğu rakibinin 103000 piksel çözünürlüğü var
*li-on pile sahip , avantajmı olduğu tartışma konusudur ama bence avantaj, AA pille uğraşılmaz çünkü ekstra masraf, daha az dayanım süresi, makinanın boyutunu otamatik olarak büyütmesi falan filan
* tv bağlantısı mevcut
eksik ve beğenmediğim yanları:
* video modunda zoom yapma imkanı yok
* çekilmiş resimlere dönüş imkanı kayıt modunda rahat izlenmesi açısından zor (izleme moduna geçmek gerekiyor her defasında)
* normal olarak 3.6x optik zoom oldukça yetersiz, düşük çözünürlükte 5.7x e kadar çıkartılabiliyor ama çözünürlk düştüğü için anlamı kalmıyor
* video kaydını mov olarak yapıyor (çoğu makinada olduğu gibi), iyi çözünürlükte uzun bir kayıt yapabilmeniz için makinaya bir harddisk bağlamak gerekli, 4gb lık kartı yaklaşık 1 saatte de dolduruyor, bunun yanı sıra max kayıt uzunluğunun 15 dk olması başka bir can sıkıcı durum kayıtlarınız paramparça..
çin üretimi olanların ne gibi eksileri var? bende electro world den fs3 aldım. çin üretimi. teknosadada çin üretimi satılıyor. sonuçta parçalar aynı değilmi? üretim yerine göre kalite değişiyormu acaba?
çin üretimi olanların ne gibi eksileri var? bende electro world den fs3 aldım. çin üretimi. teknosadada çin üretimi satılıyor. sonuçta parçalar aynı değilmi? üretim yerine göre kalite değişiyormu acaba?
acaba elinizde örnek fotolar var mı makine ile çektiğiniz? varsa koyabilirmisiniz buraya? forumda fs3 hakkında pek fazla bilgi yok..
Arkadaşlar sanırsam panasonic'in yeni çıkardığı bu dijital fotoğraf makinesi hakkında ilk kez forumda incelemeyi ben yapıyorum. Umarım herkes için fikir verici ve faydalı bir yazı olur. Ürüne ait ilk resimler Nokia N82 ile çekildi, fotoğraf konusunda ortalama bir kullanıcı olduğum için yapıcı yorum ve uyarılarınızı da bekliyorum.
Ürün özelliklerinden başlayalım: (www.cameratown.com'dan alıntıdır)
Image Processor:
Image Sensor: CCD Image Sensor Quantity: 1 Number of Image Sensor Pixels: 10700000 Image Sensor Size: 0.43 in
Image Quality :
Image Format: JPEG Max Horizontal Image Resolution: 3648 pixels Max Vertical Image Resolution: 2736 pixels Video Capture Format: MJPEG|MOV (QuickTime) Maximum Video Capture Resolution: 1280 x 720 Maximum Frame Rate: 30 frames/s (fps) Number of Resolution Modes: 17 Image Stabilization: Optical
Lens Features:
Lens Mount: Fixed Min Focal Length: 4.4 mm Max Focal Length: 22 mm Optical Zoom: 5 X Digital Zoom: 4 X Max Zoom: 20 X Min Aperture: 8 1/f Max Aperture: 2.8 1/f Min Focus Distance: 2 in Focus Features: Auto Focus|Face Recognition Auto Focus|Manual Focus|Multiple Point Focusing|Spot Focus
Exposure Controls :
Exposure Settings: Aperture Priority|Auto Exposure|Exposure Bracketing|Manual Exposure|Multiple Program Modes|Shutter Priority Exposure Compensation Range (±): 2 EV Number of Scene Modes: 21 Metering Characteristics: Center-weighted|Multi-Segment|Spot ISO Equivalencies: 100|1600|200|3200|400|6400|800 White Balance: Auto|Preset Modes
Shutter Performance :
Continuous Shooting Speed: 2.5 frames/s (fps) Minimum Shutter Speed: 60 sec. Maximum Shutter Speed: 2000 1/f Shutter Lag: 5 ms
LCD Screen Size: 3 in Included Components: Cables - Audio/Video|Cables - USB|Carrying Strap|External Battery Charger|Microphone|Speaker|Stylus Flash Characteristics: Built-in Auto Flash|Flash Cancel (Off)|Forced / Fill Flash|Red-Eye Reduction|Slow Speed Sync Interface Connection: USB - Universal Serial Bus|Video - Out (Unspecified) Power Source: DC Input|Lithium Ion Battery General Features: Pictbridge Support|Self Timer|Touch Screen LCD|Voice Memo Recorder
Dimensions :
normalized-Installed Memory: 50 normalized-Weight: 5.5 Height: 2.25 in Width: 3.74 in Depth: 0.9 in Weight: 5.5 oz
1-Ürün kutusu ve yanında verilen 1 GB sandisk xtreme hafıza kartı & taşıma çantası
2- Ürün kutusu
3-Kutu içeriği : Kullanım kılavuzu, program ve açıklama cdleri, usb bağlantı kablosu, tv bağlantı kablosu, bilek askısı, şarj cihazı, şarj cihazı için 2 ayrı fiş bağlantısı, ne olduğunu anlamadığım ufak bir plastik :), hafıza kartı ve pili saklamak için 2 ayrı kutucuk.