Şimdi Ara

Puffin OS akıllı telefon pazarında devrim yapma niyetinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yıllardır mobil dünyanın VPN entegrasyonu ve veri tasarrufuyla öne çıkan tarayıcısı Puffin bu kez mobil pazarı değiştirme hedefiyle yola çıkıyor. Puffin OS adındaki mobil işletim sisteminin mantığı oldukça tanıdık.


    Puffin OS neler sunuyor?


    Normalde akıllı telefonlarımızda uygulama kullanabilmek için önce indirmemiz sonra da kurmamız gerekiyor. Bu da belirli bir kaynak ve veri tüketimi gerektiriyor. Ayrıca cihazın donanımına göre uygulama hızları da değişiyor.


    Puffin OS platformu aynı Chrome OS platformunda olduğu gibi bulut tabanlı olarak çalışan bir işletim sistemi. Platform internet üzerindeki 1.5 milyar siteyi mobil web uygulaması haline getirerek kullanıcılara sunuyor. Böylece kullanıcının uygulama indirmesine gerek kalmıyor.


    Ayrıca Bkz.Haftaya A101 marketlerde Honor 7S, BİM marketlerde Redmi Go modeli var

    Puffin tarayıcısının arkasındaki isim olan CloudMosa, bulut teknolojilerini bu yeni platform için kullanıyor. Avatar teknolojisi adıyla geliştirdiği teknoloji, kullanıcının bulut üzerinde bir avatarını oluşturuyor ve kullanım davranışlarını buraya kaydediyor. Böylece telefonlarda yer alan ön bellek sistemini buluta aktarmış oluyor. Kullanıcının uygulamalardaki kayıtları her açtığında kaldığı yerden devam ediyor.


     

    Puffin OS oldukça iddialı ve Android Go programının yerini alacağını iddia ediyor. Prototip cihazdaki testlerde uygulama açılış hızları etkileyici. Ayrıca Nokia 1 ve Redmi Go gibi modellerde de Android Go sürümüne göre büyük performans farkı var. Prototip telefonda da 4 çekirdekli işlemci, 1GB RAM ve 8GB depolama kapasitesi mevcut.


    Elbette projenin hassas noktası internet. İnternet olmadığı takdirde telefonunuzda bir işe yaramıyor. Projenin hedef kitlesi gelişmekte olan ülke pazarları olduğu için internet erişimi bir engel teşkil edebilir.


    Puffin OS hali hazırda Kickstarter üzerinde destek arıyor. 40$ ve üzeri bağışlarda Puffin OS Phone adındaki ilk akıllı telefon hediye edilecek. Proje başarıya ulaşırsa hayata geçmesi gelecek yıl başlarını bulacak.


     



     







  • İos’ta Puffin Browser çok kasıyor önce onu düzeltsinler

  • 40 dolara telefon al, kaydetmek için 1500 lira vergi ver 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google ne yapar eder belini büker bunlarında. Piyasada özgün mobil işletim sistemi denen bir şey kalmadı iOS'tan başka, sayelerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 22 Temmuz 2019; 18:31:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nefendim kullanıcısına yanıt
    ios platformundan uygulamalarını kaldıracaklarını açıkladılar zaten kaç ay önceden

  • kanka bu os işine giriyorum corba atarmısın

  • Bu tip işletim sistemlerinin şu pazara yönelmelerinden dolayı ömürleri hem kısa sürüyor hem de kalite ciddi anlamda düşüyor. Yazılım ne kadar iyi olursa olsun, web uygulamaları yerel uygulamalardan daha fazla kaynağa elbet ihtiyaç duyacaktır. Düşük kaynak, web uygulaması mutlu dünya diye bir şey yok. Geçmişten birkaç örnek verelim; web tabanlı uygulamalardan başlayalım Facebook bir aralar Android/iOS için web tabanlı uygulama sunuyordu, uygulamanın puanı direkt düştü indirmeleri azaldı, native'e geçildikten sonra tekrar toparladı kendini. FirefoxOS, ağırlıklı olarak düşük seviye Avrupalı telefon üreticilerine oynadılar ama o kadar plansız gittiler ki düşük donanımla desteksizlik birleşince yok oldu gitti sistem. Google, web uygulamalarının yüklenmesini hızlandırmak için PWA aracını duyurdu bunun yanında Play Instant Apps servisini de yanında sunmayı unutmadı, yani web uygulaması yapma native yap ama parça parça çalıştırılabilir olsun dedi.





  • Umarım tutar.Android ve IOS ile yarışır hale gelir umarım

  • Haberde atlana onemli bir detay var. Turkiye icin upload kisitli ve veya koatli olmasi sebebiyle pek ideal degildir sonucta bunu kullanabilmek icin internetiniz surekli bagli olmasi gerekiyor .

    Internet disi hicbirsey yapamazsiniz . Kabaca tarayici uzerinden web tabanli uygulamalar ile calismaktadir.

  • 40 doları bir telefona anca verebilen adam interneti nerden bulucak hadi buldu diyelim kotasını nasıl yettirecek. Tutması zor gibi duruyor

  • Donanımhaber, gittigi... hepsibur.. sahibi.. yemeksepeti..



    Bunlar daha hızlı çalışmak için, internet sitelerinin sabit (değişmeyen) noktalarını tekrar tekrar yüklememek için uygulama geliştirmiyor mu? Hem veri tasarrufu hem hız sunuyor uygulama, yanlış mıyım?



    Bu proje işletim sistemi uygulamaya nazaran ne kadar fazla veri tüketecek? Önce bunu açıklarlarsa sonrasını konuşabiliriz.



    Uygulamalar ve internet siteleriyle araya giren bu işletim sistemi ayrı bir güvenlik zafiyeti de yaratabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: loreante

    ios platformundan uygulamalarını kaldıracaklarını açıkladılar zaten kaç ay önceden
    Para ödedim hocam ben, öyle kolay mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Telefona para bulamayan adam elindeki son parayı bu telefona verirken verilerinide verecek. İnterneti de drone/balon ile ücretsiz sağlayan şirketlere yine verilerini teslim edecek.

  • Tarayıcısı çok güzel. Kullanıyorum ve Wikipedia dahil açmadığı site yok.

  • Android ve ios varken yavaş gelsin bi cacık olmaz puffin os den.

  • Bunun tarayıcısınıda sevmezdim, flash player desteklediği için kullanmıştım önceden reklamdan geçilmiyor, DH yanında halt etmiş reklam konusunda.

  • Daha önce Firefox denedi olmadı, bunlarda tutunamaz

  • Günümüzde işletim sistemi yazmak artık zor bişey değil. Zor olan ona kullanıcı kitlesi sağlamak. Ve bunun yolu uygulama yapan firmaların dikkatini çekebilmek. Her platforma ayrı ayrı yazılım yapmak işi sıkıntılı bir durum.

  • Bu düşünce yeni değil ki, PWA (Progressive Web Apps) diye bir şey var araştırın bakın Web sitelerini sanki uygulama gibi çalıştırmak için google buna yatırım yapıyor. Yani bunu işletim sistemi olarak yapmaya çalışmak ne kadar mantıklı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.