Şimdi Ara

FDA yeni riskli kanser ilacını onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    FDA yeni riskli kanser ilacını onayladı
     
    The US Food and Drug Administration ( FDA ) kurumu hızlı bir şekilde ''selinexor'' adlı yeni kanser ilacına onay verdi. Yeni ilaç piyasada ''Xpovio'' müstahzar adıyla bulunuyor ve denenen tedavi yöntemlerinden sonuç alamamış, tedaviye dirençli multipl myelom hastalarını başarılı bir şekilde tedavi ediyor lakin ilaç denemeleri daha çok erken safhada olduğu için ilaç konusunda tedbirli davranmak gerekiyor.

    Selinexor adlı yeni ilaç diğer kanser ilaçlarından tamamıyla farklı bir mekanizma ile çalışıyor. Selektif transport inhibitörü olarak görev yapan yeni ilaç; hücrenin içerisine girdiğinde hücrenin; moleküllerin hücre içerisine ve dışarısına taşınmasında görev alan mekanizmayı hedef alıyor ve yeni ilaç ile; kanser hücrelerinin büyümesi için hücrenin dışarısına atmak zorunda olduğu XPO1 adlı protein dışarı atılamıyor, bu sebeple de bu aşamanın blokajı ile kanser hücreleri daha kolay bir şekilde yok ediliyor.

    Yeni ilaç deneme aşamalarını geçti

    FDA yeni riskli kanser ilacını onayladı 

    Yeni ilaç, Faz 2 denemelerini geçerek, yaygın bir kan kanseri şekli olan multipl miyelom tanısı alan hastaların 4'te 1'inde başarı gösterdi. Tedavi alan hastalar haftada 2 defa 80 mg selinexor ile 20 mg dexamethasone tabletleri aldı. Deney için kullanılan hastaların daha önceden birçok kez kanser tedavisi aldığı, lakin kanseri yenmeyi başaramadıkları bildirildi. Yeni ilaç şu an için; farklı bir mekanizma kullanarak başarılı tedavi sağlayacak gibi görünüyor.

    Araştırmalar sonucunda FDA, selinexor adlı ilacı multipl myelom hastalarında denenmek üzere onayladı ancak yeni ilaç sadece daha önceden farklı tedavi yöntemlerini denemiş lakin başarılı olamamış hastalar üzerinde kullanılabilecek. Yeni ilaç riskli olmanın yanı sıra protein taşıma mekanizmasına zarar vererek sağlıklı hücreleri de etkiliyor bu da çeşitli komplikasyonları takriben kan plateletlerinde, kırmızı ve beyaz kan hücre serilerinde azalışa sebebiyet veriyor.

    İlaç sadece tedaviye yanıtsız hasta gruplarında kullanılacak

     

    Faz 2 çalışmalarını yöneten isim Profesör Dan Vogl yeni ilacı hasta olarak almanın veya hekim olarak reçetelemenin hiç de kolay olmadığını belirtmekle birlikte yan etkiler konusundaki endişelerin gerçek olduğunu da dile getiriyor. Bu sebeple yeni ilacın sadece diğer tedavi yöntemleri başarısız olmuş hastalar üzerinde kullanılacağının da altını çiziyor.

    Ayrıca Bkz.Araştırmalara göre kahve tüketimi ile kanser riski arasında bir ilişki bulunmuyor

    Selinexor şu anda ilacın Faz 3 denemelerinde test edilmekte.








  • Aklıma 28 Gün Sonra ve 28 Hafta Sonra Geldi Nedense...

  • hücre içine girmesi büyük başarı
  • Kanserli hücreyi kansersiz hücreden ayırt edemememiz çok kötü. Zaten ayırt etmenn bir yolunu bulduğumuzda ve o farka göre müdehale eden bir ilaç geliştirdiğimizde bu iş bitecek.

  • Birkaç yıl çok yüksek dozlarda östrojen kullanmıştım...
    Çok zayıfım ve ne kadar çabalasam da kilo alamıyorum.
    Bu zayıflık sorunumu her bilgiyi vererek detayıyla doktorlara anlattım, kan testlerimde hiçbir sorun çıkmadı. Sizce bana ne olmuştur? demek istediğim aşırı doz östrojen kalıcı zarar vermişmidir?

  • İnşallah insan hayatını kurtarmaya yönelik ilaçlar yaparlar ve bu hastalıktan tamamen kurtuluruz. Son zamanlarda kendi ailemden dahil olmak üzere bu illetten sevdiklerimi kaybettim. Bugün de bir tanıdığım babası vefat etti. Sürekli ilaç satmaya yönelik bir döngü olmaz ve insanlar sağlıklarına kavuşup sevdikleriyle daha fazla vakit geçirebilirler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.