Şimdi Ara

Web siteleri artık Chrome'un gizli modunu algılayamayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Chrome tarayıcısının gizli modu, diğer kullanıcıların bir cihazda neler yaptığınızı görmesini engellese de, web siteleri modun ne zaman etkinleştirildiğini algılayabilir. Ancak Google ay sonunda Chrome 76'nın piyasaya sürülmesiyle birlikte bu "kaçağı" kapatacağını duyurdu.
     

    Yeni sürüm 30 Temmuz'da yayınlanacak

    Teknoloji devi, bazı web sitelerinin Chrome'un FileSystem API'sini (Uygulama Programlama Arabirimi) kontrol ederek, tarayıcının gizli modda olup olmadığını anlayabildiğini açıklamıştı. Siteler bu kısımda herhangi bir hata mesajı alırlarsa, bu tarayıcının gizli oturumla açıldığını gösteriyordu. Google, FileSystem API’sinin Chrome 76’da değiştirileceğini ve böylece gizli modu tespit etmeye çalışan sitelerin artık hata mesajı almayacağını belirtti.
    Chrome tarayıcısının en son sürümünün ise 30 Temmuz’da piyasaya sürüleceğini de belirtelim. Değişikliğin kullanıcılara etkisi ise, örneğin bazı sitelerin üye olmadan önce belli sayıda makale okumaya izin vermesi gizli mod kullanılarak aşılabiliyordu. Bu gibi siteler artık gizli modun açık olup olmadığını anlayamayacak ve çözüm geliştiremeyecekler. Buna benzer birçok durumun da artık kullanıcıların lehine değişeceğini söyleyebiliriz.
      







  • Değişik...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tespit etmesi en baştan saçmalıkmış, iyi olmuş.
  • Mega incognito modda olduğunu anlayıp indirmeyi tam yarıda kesiyordu. Sinir bozucuydu, iyi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MHEC

    Mega incognito modda olduğunu anlayıp indirmeyi tam yarıda kesiyordu. Sinir bozucuydu, iyi olmuş.
    Ne indiriyordun ki?
  • Web tarayıcıları gereksiz kompleks ve dev bir yapıya burunduler zaman içerisinde. İşletim sistemlerinden tamamen kopup her şeyi kendileri yönetmeye çalışıyorlar, isletim sisteminden ayrı bir arayüz olmaya çalışıyorlar. Bunun güvenlik açısından bazı artıları olabilir ama işletim sistemlerinde yıllardır oturmuş yapıları tekrar gerçeklemek hantal ve gereksiz bir mimari.

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    işletim sisteminin hangi özelliklerinin yerine geçmeye başladılar merak ettim

  • Serdar kullanıcısına yanıt
    gizli

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Öncelikle basitten başlayalım, aşağı yukarı her işletim sistemi Yer imlerini yönetmek için dosya sisteminde bir klasör yapısı barındırır örneğin Windows'da kullanıcı klasörünüzün altında "Sık Kullanılanlar" klasörü bulunur, ama tarayıcılar kendileri yönetmeyi tercih etti. Kullanıcı adı ve şifre kayıtları için her işletim sistemi kimlik bilgileri yönetim sistemi kurar bu alan kullanıcı şifreniz ile şifrelenir ama tarayıcılar bunu da kullanmayıp kendi içlerinde şifreli alan oluşturmaya çalışıyorlar. Chrome tüm bunları ayrı boyuta taşımıştır zaten, bir sayfayı yazdırmak istediğinizde bile kendi yazdırma ekranını kullanıyor, işletim sisteminin sunduğu değil. Eklentilere ve pencere yönetimine gelecek olursak tüm işletim sistemleri bu işlem birimlerini işletim sistemlerinden saklamakta ve hepsi tarayıcının isminde gözükmekte. Tarayıcılar kendi içlerinde eklenti ve sekmeleri yönetmek için ayrıca görev yöneticisi sunuyorlar, komedi; işletim sisteminin asıl görevi tüm işlem birimlerini optimize edip yönetmektir zaten. Mobil tarayıcılarda bu durum şuan daha az kötü durumda ama orada da Android'de bulunan varsayılan indirme yöneticisinin ekarte edilip tarayıcı içerisinde indirme yöneticisi sunulması gibi bir durum genel kabul görmüş vaziyette. Bugün masaüstü Chrome, Chrome OS işletim sistemi gibi davranmakta zaten.




  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminin sunduğu bu özellikler baya kısıtlı belki bu yüzden bu yola başvurdular. Yazılımdan alıyorsanız mesela baskasinin kapali kaynak kodlu hazir fonksiyonlar sunan API leri ile çalışmak ne kadar kısıtlayıcı onun gibi mesela ve işletim sistemine sürekli call yapmak daha çok kaynak harcatiyordur belkide



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 21 Temmuz 2019; 11:28:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iP ve MAC adresini algılayıp login'ledikten sonrası
    hikaye :D

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Kısıtlayıcı olduğunu sanmıyorum belki yönetimi tarayıcı geliştiricilerine ait olmadığı için böyle bir yola başvurabilirler ama o da saçma o durumda her yazılım kendi kütüphanesini oluşturmalı, tüm oyunlar kendi grafik hızlandırma kütüphanelerini tercih etmeli... Bu tip özellikler işletim sisteminde kullanıcı seviyesinde halledileceği için o kadar kaynak harcatmaz, bahsettiğim özelliklerin sağlanması için kernele inilmesi gerekmez. Ben bu durumu Chrome'un Chrome OS temelinden aldığı özellikler sebebiyle sektörü yönlendirmesi olarak görüyorum. Bir de tarayıcıdan ne kadar az çıkış yaparsanız, üretici için o kadar kâr getirirsiniz gelir modelleri gereği.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilentHunterHD

    gizli
  • Chrome un kendisi başlı başına gizlilik sorunu zaten..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.