Şimdi Ara

Elektronik sigara tütün kullanımı azaltmakla birlikte tütün kullanımına yeniden başlama oranlarını artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektronik sigara tütün kullanımı azaltmakla birlikte tütün kullanımına yeniden başlama oranlarını artırıyor 
     
    Fransa'daki bazı araştırma kurumlarına bağlı araştırmacılardan oluşan bir ekip; elektronik sigara kullanımının sigara veya tütün tüketimini azalttığını lakin bu azalışa rağmen tekrardan sigaraya başlama oranlarını da artırdığını belirtiyor. Journal of the American Medical Association dergisinde de yayımlanan araştırma, binlerce gönüllünün yaklaşık 2 yıllık tütün ve elektronik sigara kullanım raporlarından oluşuyor.

    Araştırmacılar özellikle genç bireyler arasında oldukça popüler olan elektronik sigara kullanımıyla ilişkili potansiyel tehlikelerin gittikçe artması sebebiyle bu tehlikelerin üzerinde yoğunlaştı. Elektronik sigara firmaları ürünlerini, nikotin içermediği; nikotin içerse bile tütün ürünlerinin içerisinde bulunan kanserojen maddeleri içermediği gerekçesiyle, tütün bazlı ürünlerden daha az zararlı olduğu fikriyle pazarlıyorlar.

    Yukarıdaki sebepler dolayısıyla bazı çevreler elektronik sigaranın, tütün ürünlerini bırakmak için kullanılabileceğini öne sürüyor. Bu durumlara aydınlık getirmek isteyen araştırmacılar; elektronik sigara kullanımının, insanların tütün ürünlerini bırakmasına yardımcı olup olmadığını ve bu tüketimin, nüksetme üzerindeki etkisini inceledi.

    Araştırma için yaklaşık 6.000 kişi incelendi

    Elektronik sigara tütün kullanımı azaltmakla birlikte tütün kullanımına yeniden başlama oranlarını artırıyor
     
    Araştırma için Fransa'da bulunan 5.400 kişinin yaklaşık 2 yıl boyunca tütün ürünü tüketme alışkanlıkları takip edildi. İncelenen 5.400 kişi içerisinde hem tütün kullanıcılarının hem de elektronik sigara kullanıcılarının mevcut olduğu bildirildi. Ayrıca gruptaki 2.025 kişinin şu anda elektronik sigara tüketen eski sigara tiryakileri olduğu da bildirildi.

    Araştırmacılar elektronik sigara kullanımı ile bu kullanım sonucunda tütün ürünleri tüketiminin azalışı arasında bilimsel olarak anlamlı bir korelasyon buldu. Ancak elektronik sigaraya geçerek tütün ürünlerini bırakan kişilerin, tütün ürünlerini tamamen bırakan kişilere oranla, daha yüksek oranlarda tütün ürünlerine geri döndüğü de belirtiliyor.


    Araştırmacılar elektronik sigaranın niçin nüks riskini artırdığını bulamadı lakin bu nüksün, kişilerin elektronik sigarayı normal tütün ürünleri kadar tatmin edici olarak nitelendirmemesi sonucu oluştuğu düşünülüyor.

    Ayrıca Bkz.Çin; 17.000 öğrenciye GPS takipli kol saati dağıttı

    Bulgular sonucunda araştırmacılar; elektronik sigarayı etkili bir sigara bırakma tekniği olarak tanımlamakla birlikte, nüksetmenin önlenmesi için kullanıcıların, başka araçlara ve yöntemlere ihtiyaç duyabileceklerini belirtiyor.







  • Bu meret sayesinde 2 seneye yakın süredir sigara içmiyorum. Resmen beni tütünden tiksindirdi. Herkeste aynı etkiyi yaratmaz. Kişi içmek istedikten sonra, ciğerlerini sökseler de içmenin bir yolunu bulur. Elektronik sigara oldum olası bu sitede editörler tarafından boklanıyor.Çok ciddiye almayın bu haberi.
  • Araştırmanın finansman destekcisi sigara firmalarımı acaba.

    Bırakanlar en büyük sıkıntısı aroma likit bulamaması ve zahmetli olması. Hiç içilmese daha iyi olur ama sigaradaki katranı içime çekeceğine su buharı ve aromayı içime çekmeyi tercih ederim.

  • Buharlanmaya devam.. :)

  • Bu meret sayesinde 2 seneye yakın süredir sigara içmiyorum. Resmen beni tütünden tiksindirdi. Herkeste aynı etkiyi yaratmaz. Kişi içmek istedikten sonra, ciğerlerini sökseler de içmenin bir yolunu bulur. Elektronik sigara oldum olası bu sitede editörler tarafından boklanıyor.Çok ciddiye almayın bu haberi.

  • 2 yıldan fazla ateşli sigara içmiyorum. Ha geçen birinden içtim bir dal:) Buharlamaya devam....


  • https://southpark.cc.com/full-episodes/s22e04-tegridy-farms



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 20 Temmuz 2019; 22:2:49 >




  • Elektronik SİGARA diye bir şey yok sayın editör. Elektronik BUHAR var. Her sigaraya benzeyen şeye sigara derseniz, ağzına muz soksan, MUZ SİGARA derim. Sigara'da yanma vardır. Ot vardır. Elektronik buharda ise bitkisel gliserin ile propilen glikol ısınarak su buharı oluşur. Yanma yoktur, ot yoktur.

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Devlet büyüklerine yazıcaksın, editör ne yapsın. Onlarında eli mahkum , yasak var . Bu arada nikotinde vardır bunu unutmuşsun. Nikotinsiz içen çok az.
  • Hele diyorum kaç aydır karalama niye gelmedi, tüm dünyada sigara firmalarının bir çalışması başladı bu aralar, satışlar düştü, yıllarca araştırmaya gerek yok, elektronikte Gliserin ve Glikol var, sigara da ne var bi bakın ben yazsam sığmaz buraya.

  • Haberin bir gerçeği var sigarada nefret ettirmeden bıraktırıyor kokusu hariç içerken de pis koku nefret ederdim.
    Buharlamaya baslayalı dört yıl oldu. ağzıma bir tane dahi ateşli sigara koymadım.
    öyleki free shop tan aldığım bir karton lucky strike ve yarım karton mavi marlbora bir seneye yakın çekmecede durdu ellemedim irade tam psikopata bağladım 12 mg nikotinle yavasca düşerek iki sene sonra nikotinsiz nbase içmeye başladım.
    3,5 yıl sonra durum bir mod evde bir tane iş yeri çekmecede duruyor akılıma gelirse arasıra nikotinsiz tütürürüm
    bırakmaya kararlı olan orta yaş civarı herkese ecig tavsiyemdir . 17 yaşında başlamış ve 32 yıl günde 1.5 paket içmiş eski tiryaki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Devlet büyüklerine yazıcaksın, editör ne yapsın. Onlarında eli mahkum , yasak var . Bu arada nikotinde vardır bunu unutmuşsun. Nikotinsiz içen çok az.
    Nikotin yoktur. Koyarsan olur. Yanmayan sigara öldürür demek gibi bir şey. Yakarsan zehirler. Yakmazsan zehirlemez.
    Hayatımda 1 kere bile, 1 duman bile sigara içmedim. Ağzıma dahi sürmedim.
    Ama Elektronik buhar a başlayacağım. İstersen BBC nin Elektronik Sigara Belgeseli var. Onu izle. Tavsiye ederim.
  • En büyük e-sigara üreticilerinin arkasında phlip moris var.Adamların bir kayıgısı yok. 1ses1

  • Malum ilaç sayesinde bıraktım. İnanılmaz stresli bir dönemden geçmeme rağmen herhangi bir isteğim yok 8 ay oldu. Lütfen önce 171i arayıp medikal çözümlere yönelin eğer olmuyorsa bu tarz alternatifler deneyin. Kimse nefes almak kadar zararsız olduğunu söyleyemez bu e-sigara denen aletlerin.

  • Artık ciğerlerime buhar banyosu yaptırıyorum. Umarım herkes buharlar da iflas edersin Morris.

  • Dikkat 80 milyar dollar 2017- 2018 sigara üreticilerinin karı azaldı . Bu demektirki E-sigara zararlı tütüne gelin! Propaganda başlamıştır. Nasıl silah lobisi çalışıyorsa buradada sigara türöstleri devrede. Merdiven altı kaçak zararlı likitleri acaba kim ABD de piyasaya sürüyor. Algı şu e -sigara zararlı tütün değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.