Şimdi Ara

Redmi’den uygun fiyatlı powerbank modelleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Redmi alt markası ilk olarak telefon odağında çıktı. Ancak Xiaomi’nin izinden giden Redmi, sadece telefonla kalmayıp, farklı ürünleri de kullanıcılara sunmaya başladı. Bunlardan en sonuncusu powerbank.

    10.000 ve 20.000 mAh seçenekleri


    Redmi iki farklı powerbank modeli tanıttı. Bunlardan ilki 10.000 mAh kapasiteye sahip. Giriş için USB-C veya Micro USB portunu, çıkış için ise 2 adet USB-A portunu kullanabilirsiniz. Bu portlardan 5V 2.1A giriş, 5.1V 2.4A giriş çıkış gücü aktarabiliyor. 150.5 x 73.6 x 15.1 mm boyutlarıyla birlikte Xiaomi’den alışık olduğumuz sade, beyaz tasarıma sahip.



    20.000 mAh boyutundaki model de benzer özelliklerle geliyor. Ancak kalınlık 27.3 mm’ye yükseliyor. Ayrıca 5V 2A, 9V 2.1A, 12V 1.5A giriş; 5.1V 2.4A, 9V 2A, 12V 1.5A güç aktarımına sahip. Dolayısıyla 10.000 mAh modelden farklı olarak 18W hızlı şarj desteğini sunabiliyor. Firmanın belirttiğine göre Xiaomi Mi 9’u, 10.000 mAh’lık model 2.4 kez, 20.000 mAh’lık model 5.3 kez şarj edebiliyor.


    Ayrıca Bkz.Netflix, mobil aboneliğini uygulamaya başlayacak

    Redmi powerbanklerin en iddialı oldukları kısım fiyatları. 10.000 mAh kapasiteli versiyon 9 dolar, 20.000 mAh kapasiteli versiyon ise 15 dolar fiyat etiketine sahip. Her ikisinin satışlarına 23 Temmuz tarihinde başlanacak.








  • Ben çin fiyatıyla karşılaştırma yapmadım. Kaldı ki ABD ve diğer ülkelerdeki fiyat da ancak 12-15 dolar arası oluyor.

    Ya da sen boşver bu yaşa gelmişsin, oturup homo sapien'e anlatır gibi sana o kurdan asgari ücret aldıklarını, ondan dolayı birim bazında karşılaştırma yaptığımı anlatamam. Bu yaşa gelen adam şimdiye kadar ekonomiyi bu kadar anlamadıysa benim anlatmamla da anlamaz boşver.
  • Adamlar orda 9 birime 10k mah en kalitelisinden powerbank alıyor, biz de burda 100 birime alıyoruz.

  • Sirchade kullanıcısına yanıt
    Onlar çevrilmiş fiyatlar.
    10.000 olan 59 yen
    20.000 olan 99 yen(sizin deyiminizle birim)
    Ki dünya üzerinde böyle bir kavram yok. Paraların birbirine karşı değerleri hesabı vardır. Bu kafayla bakarsanız japonya da herşey çok pahalı görünür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    belki yorumu amerikalılar için yapmıştır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    Onlar çevrilmiş fiyatlar.
    10.000 olan 59 yen
    20.000 olan 99 yen(sizin deyiminizle birim)
    Ki dünya üzerinde böyle bir kavram yok. Paraların birbirine karşı değerleri hesabı vardır. Bu kafayla bakarsanız japonya da herşey çok pahalı görünür.
    Ben çin fiyatıyla karşılaştırma yapmadım. Kaldı ki ABD ve diğer ülkelerdeki fiyat da ancak 12-15 dolar arası oluyor.

    Ya da sen boşver bu yaşa gelmişsin, oturup homo sapien'e anlatır gibi sana o kurdan asgari ücret aldıklarını, ondan dolayı birim bazında karşılaştırma yaptığımı anlatamam. Bu yaşa gelen adam şimdiye kadar ekonomiyi bu kadar anlamadıysa benim anlatmamla da anlamaz boşver.
  • Boş yapmayın. Madem kurdur asgari ücrettir katıyorsun açıklayarak yazıcaksınız. Şuan satışı sadece Çinde olan bir ürün için Amerikalıların aldığı asgari ücret ve dolar hesabından Dünyanın en güçlü ülkesi Amerikayla Türkiye'yi kıyaslamak ancak sizin gibi bazı organlarını eksik kullananların yapacağı işlerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz doğru. Birim üzerinden düşünürsek yanıltıcı sonuçlar alabiliriz. O halde bizi bir tık daha doğru sonuca götürebilecek bir kriter olan alım gücü üzerinden değerlendirme yapalım. Alım gücü kriterimiz ise "asgari ücret" olsun.

    2019 yılında ABD'de asgari ücret net 7.25 USD / Saat

    (Bu hükümetin belirlediği alt sınırdır. Eyaletlerin gelişmişlik düzeyleri ve pahalılığa göre bu ücret değişiklik gösterebilir. Mesela Kaliforniya'da 12 USD/Saat'tir. New York'ta 11.10 USD/Saat'tir. Türkiye'de olduğu gibi İstanbul, Konya, Van ve Samsun gibi alakasız yerlerde yaşayan işçiler aynı ücreti almazlar. Ancak biz hesabımızı yine de en düşük ücret olan 7.25 USD/Saat üzerinden yapalım.)

    2019 yılında ülkemizde asgari ücret net 2021 TL / ay dır. Ay 30 gün olarak alınır pazar günleri tatil olduğu için onları çıkarsak 26 günümüz kalır. O zaman 2021 TL / 26 gün dersek günlük net ücretimiz 77,73 TL olur. Günde 8 saat çalıştığımızı varsayarsak saatlik ücretimiz 77,73 TL / 8 = 9,71 TL olacaktır.

    Şimdi sonuçları değerlendirelim;

    ABD'de bir saat çalışarak 7,25 USD kazanıyoruz.
    Ülkemizde bir saat çalışarak 9,71 TL yani 1,71 USD kazanıyoruz.

    Redmi marka powerbankın satış bedeli 9 USD ( Dünyanın her yerinde aynı olduğunu varsayıyoruz, Çin dışındaki birkaç dolarlık fiyat artışlarını ihmal ediyoruz.)

    ABD'de bu ürünü alabilmemiz için 9 USD / 7,25 USD / Saat = 1,24 saat çalışmamız gerekmekte.

    Ülkemizde bu ürünü alabilmemiz için 9 USD / 1,71 USD / Saat =5,26 saat çalışmamız gerekmekte.

    Dolayısıyla aynı ürünü alabilmemiz içim ülkemizde;

    5,26 saat / 1,24 saat = 4,24 kat daha fazla çalışmamız gerekmekte.

    Dolayısıyla mevcut verilerle asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamamızda kabaca ABD'ye kıyasla alım gücümüzün en az 4,24 kat daha düşük olduğunu söylememiz mümkün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 20 Temmuz 2019; 15:0:39 >




  • surfer kullanıcısına yanıt
    Biraz gerçekçi mi olsak ne? ABD dir Avrupadır sizce bizle kıyasa düşebilecek seviyede ülkeler midir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Peki o halde alım gücümüzü diğer ülkelere göre nasıl kıyaslamamız gerektiği konusunda siz de değerlendirmelerinizi yazın.

    Sayısal verilere dayanan gerçekçi değerlendirmelerinizi bekliyoruz.
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Size bir şey öğretemem gerekmiyor. Yazdığınızın sizde farkındasınızdır.Türkiyenin dengi ülkeler aşağı yukarı bellidir. Gidip Amerika Almanya gibi devlerle karşılaştırmak ufak bir hayalcilikten fazlası değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Bu konuda kimsenin hayal kurduğu falan yok ki. Burada sadece alım gücü açısından Türkiye'nin gelişmiş ülkelerden ne kadar geride olduğu konusunda bir tespit yapmaya çalıştık. Bu sadece bir tespittir. Yoksa kısa süre içerisinde gelişmiş ülkeler düzeyine gelemeyeceğimizi zaten biliyoruz. Ama siz bu tür tespitlerden rahatsız oluyorsanız ve yapılmaması gerektiğini düşünüyorsanız o sizin kişisel duruşunuzdur. Ancak internette biraz araştırma yaparsanız gelişmiş ekonomilerle gelişmekte olan / az gelişmiş ekonomileri pek çok yönden karşılaştıran sayısız bilimsel makale ve köşe yazısı bulabilirsiniz.

    Burada art niyetli yapılan hic bir sey yok. Sayılar ortada, rakamlar belli. Benim yazdığım yazıda amaçladığımız konu , alım gücümüzün ABD ile kıyası ile ilgili bir tespit yapmaktı sadece. Bu tespit sizce gereksiz olabilir ama bu tavrınız bilimsel nedenlere dayanan bir duruş değil, kişisel bir tavırdır. Ona da saygı duyarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 20 Temmuz 2019; 19:14:28 >




  • surfer kullanıcısına yanıt
    Bunu tabiki yapabilirsiniz ama bunun yeri zamanı ve yapmanın bir anlamı olduğu zaman yaparsın. Yoksa değeri kalmıyor. İtici bir hal alıyor.

    Bu şuna benziyor. Dışarı çıkıp tüm galerileri teknoloji mağazalarını gezip her gördüğüne Amerikada yaşayan işte bunu bu birime şu kadar saat çalışarak alıyor demeye benziyor. Dışardan bakınca delilik gibi

    Çünkü burda tanıtılan alttarafı powerbank ve konuşulması gereken konu powerbank in özelliği olur avantajı dezavantajı olur vs vs.

    Her konuda hep aynı tarzda siyaset görmek bi yerden sonra insanı soğutuyor. Bu siyaseti yapan insanlardan ister istemez itici hale geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Şimdi siz bir arkadaşın para birimleri üzerinden yaptığı hesaba şöyle bir yanıt vermişsiniz önceki mesajlarınızda ki mesajınız hala duruyor ;

    "Onlar çevrilmiş fiyatlar.
    10.000 olan 59 yen
    20.000 olan 99 yen(sizin deyiminizle birim)
    Ki dünya üzerinde böyle bir kavram yok. Paraların birbirine karşı değerleri hesabı vardır. Bu kafayla bakarsanız japonya da herşey çok pahalı görünür."

    Yani bu tartısmaya bu konu içerisinde siz kendiniz start vermişsiniz. Dolayısıyla birisinin gelip de bu konu aslında para birimleri ile ilgili değil alım gücü ile ilgili deyip bu anlamda alım gücünü reel olarak ortaya koyan bir takım hesaplar yapıp bunu açıklamaya çalışması anlamsız bir hareket değildir.

    Kadlı ki benim yaptığım yorum en ufak biçimde siyaset barındırmıyor. TL'nin USD karşısında güncel değeri ortadadır. Bununla ilgili yapılan hesaplar da siyasi değil matematiksel hesaplardır. Ben de onlardan bir tanesini yaptım. Ancak sizin bundan rahatsız olmanız siyasi bir nedenden kaynaklanıyor ise onu bilemeyiz.




  • surfer kullanıcısına yanıt
    Mesajımda zaten sizin mesajınıza ilgili siyasettir veya başka bir şeydir tarzı hiçbir yorum yok. Keşke mesajımı düzgün okuyup anlayıp cevap verseniz
    Yazdığınız bir çok insanın bildiği veya internette yazarak ulaşabildiği saf bir veri. Yani yorum olarak hiçbir değeri yok.

    İlk mesaja yazdığım cevapsa sadece bıkkınlığın verdiği tepki. Mesaj o kadar itici ki 9 birime bi de en kaliteli powerbank alabiliyorlarmış. Ki bahsettiğimiz marka dünyanın en ucuza satan kaliteyle uzaktan yakından alakası olmayan bir marka. Böyle bir mesajı görmek tepki vermeme sebep oldu olay sadece bu.

    Daha fazlası değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz dışarıya ne katma değerli ürün satıyoruz da dışarıdan aldığımız birşeyin ucuz olmasını bekliyoruz?

    Bugün sıradan bir Afrika ülkesindeki adam tutup şunu diyebilir mi? Ya Türkler çok ucuza tekstil ürünü alıyor orada 1 birim bizde 10 birim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 amper olan iyiymiş alınır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.