Şimdi Ara

Microsoft yılın ikinci çeyreğinde rekor gelir elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz günlerde 2 milyar dolarlık bulut bilişim ihalesi ile gündeme gelen Microsoft yılın ikinci çeyrek mali raporlarında da tarihi bir rekora imza attı. Xbox satışları yavaşlasa da hem çeyrek hem de yıllık gelirler yüz güldürdü.


    Rekor kırdı


    Yapılan açıklamaya göre firmanın çeyrek dönemde elde ettiği gelir 33.7 milyar dolar olarak gerçekleşti ve yüzde 12 artış sağladı. Faaliyet karı ise 12.4 milyar dolar ile en yüksek seviyesine çıktı.


    Ayrıca Bkz.Nokia’nın Android kullanan standart bir telefonu ortaya çıktı

    Son eren mali yıl genelinde ise 125.8 milyar dolar gelir elde edildi ve yüzde 14 artış görüldü. Faaliyet karı ise 43 milyon dolar ile yüzde 23 civarında artış göstermeyi başardı.


    Microsoft özellikle bulut sektöründe kaptığı ihaleler ile gelirlerini arttırıyor. Bulut bölümü 11.4 milyar dolar ile yüzde 19 artış gösterdi ve en başarılı bölüm oldu. PC bölümü ise 11.3 milyar dolar ile yüzde 4 artış gösterdi. Bu bölüm içerisinde yer alan oyun satışları yüzde 10 düşerken Xbox donanım ve yazılım satışları da yıl bazında yüzde 3 düşüş yaşadı.


    Microsoft gelecek yıl 4 kat daha güçlü Project Scarlett kod adlı bir Xbox konsolu hazırlıyor. Ekim ayında ise Xbox bulut oyun servisi hizmete açılacak. Bu bakımdan yıl sonundan itibaren Xbox bölümü yine çıkışa geçecektir.


     







  • Bizim Türkiye'de bu kadar kar etmiyor, vay be.

  • Microsoft asıl kârını Azure isimli bulut sunucularından ve Office 365'ten elde ediyor. Windows'u ve diğer şeyleri şeklimiz olsun diye devam ettiriyor adamlar.

  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Hocam koca mikrosofta nükleer santral yetmez, batarya ne ki. Siz mAh değil de watt cinsinden 3.000 megawatt diyin. Şaka bi yana sony haberi yerine buraya yazmışsınız. :)

  • Hala Windows kullananlar var... "Free Software!" deyin, GNU/Linux'a geçin. Bu çöp Microsoft'un hizmetlerini almayın/kullanmayın/kullandırtmayın.

  • Nadella'nın sektörü ve trendleri kaçırmış bir firmayı farklı bir yol üzerinden tekrar ayağa kaldırmasının başarısıdır bu, çoğu yöneticinin bakıp dersler çıkartması gerekiyor bence. Microsoft eskiden olan o sert tutumundan tamamen vazgeçip buluta yaptığı yatırımlar ve rakipleriyle olan işbirliklerine başlayarak kazandı. Günümüzde ne kadar büyük firma olursan ol, her şeye bir anda yetişemezsin; iş gücünü paylaşman, başkalarından faydalanmak zorundasın. Eskiden Internet Explorer'ı dikte ederken, standartları yoksayarken, bugün hızlı değişen standartlar karşısında kaybeden Microsoft Chromium'dan faydalanacak, bu iş gücünü varolan ürünlerini geliştirmeye harcayabilecek. Üzücü bir şekilde Apple şuan Microsoft'un eski yöntemlerini benimsemiş vaziyette ve kendi servislerini dikte etmek için çabalıyor, uygulama mağazası ile irili ufaklı birçok servis ve firmanın oluşmasına yol açan firma şimdi onları yok etmek için uğraşıyor.





  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Windows, Office 365 ve diğer servisleri kullanmak için uygun bir ortam yaratıyor. Ekosistem olmazsa bu kadar yaygınlık sağlanamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.