Şimdi Ara

Samsung sektörün ilk 12Gb LPDDR5 mobil bellek üretimine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • JEDEC organizasyonunun 2017 yılında DDR5 standardını tanımlamasının ardından üreticiler yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Aradan geçen 2 yıl sonunda henüz cihazlarda kullanılan bir DDR5 bellek yok ancak kısa süre içerisinde ardı ardına ilk ürünleri görebileceğiz.


    Sektörde ilk


    Geçtiğimiz yıl ilk 8Gb LPDDR5 mobil bellek prototiplerini sergileyen Samsung bu yıl da ilk 12Gb LPDDR5 mobil belleklerin hacimli üretimine başladığını duyurdu. Bellekler geleceğin telefonlarında 5G ve yapay zekâ özellikleri için optimize edildi.


    Ayrıca Bkz.Gelecek yıl telefonlarda 10x yakınlaştırma göreceğiz

    10nm sürecinde üretilen 12Gb LPDDR5 bellekler 1.05V seviyesinde 5500Mbps veri aktarım hızlarına ulaşabiliyor. 1.1V seviyesinde ise 6400Mbps hızları mümkün oluyor. 12GB kapasiteli bir LPDDR5 bellek ile 44GB/s seviyelerine ulaşılabileceği ifade ediliyor.


    Ayrıca yeni bellek ilişkili olduğu uygulama işlemcisinin hızına göre voltajını değiştirebiliyor. Yine 0 değerindeki hücrelerin üzerine yeniden yazılması engellenerek verimlilik arttırılıyor. Yeni entegre devre tasarımı sayesinde yüzde 30 civarında bir verimlilik artışı elde edilmiş.


    Şimdilik 12Gb LPDDR5 belleklerin ilk olarak nerede kullanılacağı bilinmiyor. Galaxy Note 10 5G modeli için bazı iddialar olsa da firma bu bellekleri Galaxy S11 serisine saklayabilir. Gelecek yıl Samsung’un 16Gb LPDDR5 bellek geliştirmesi de bekleniyor.


     







  • Helal olsun Samsung gibi rekabetçi firmalar umarım artarda donanımların gelişimi devam eder.

  • Zaman geçtikçe insanların teknolojiye ilgiside azalmış herhalde. Önceden burada onlarca yorum olurdu. Keza bende tüm telefon sektörünü takip ederdim. Şimdilerde iyice salmışız takip etmiyorum pek. Belki de insanlar dolar kuru yüzünden ilgisini yitirmiştir.

    Üstteki arkadaş azimli yıllardır görüyorum. Bıkmadan takip ediyor. Galiba ben kaybettim heyecanımı.


    Konuyla ilgili olarak Samsung şaşırtmıyor bu sektörün lideri onlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPDDR5X 2022ye kadar gelir mi acaba?



    Bellekler gelişiyor.

    İşlemci çekirdekleri gelişiyor.

    Grafik işlemciler gelişiyor.

    Yani yongada sistemde ne varsa gelişiyor bellek de uyumlu bir şekilde takip ediyor.

    NAND flashların da hızı düzenli ve tatmin edici bir şekilde artıyor.

    Android gelişimini neredeyse tamamladı. Yeni işletim sisteminin ayak sesleri ufak da olsa gelmeye başladı.

    Ekranlar gelişiyor, %100 ekran kasa oranına ulaşmak için ekrana bir sürü özellik entegre ediliyor.

    Paneller gelişiyor, microled e senelerdir yatırım yapanlar var. Yatırım demek somut bir adım demek. Microleddeki incelik ekran altı kamera teknolojisindeki ışık kırılmasını azaltabilir.



    ULAN NAMUSSUZLAR BU BATARYA SİZE NE YAPTI? Çevre kirliliği diye ötüp ötüp dururlar, ağlarlar zırlarlar. İçi zehir dolu, yenilenemeyen ve doğada parçalanamayan üstelik doğanın anasını ağlatan materyallerle dolu biraz muamele görünce bombaya dönüşen bataryaları çevreci dedikleri her b*ka koyarlar. Enerji verimliliği yüksek telefon yaptım çok çevreciyim yemyeşilim derler hızlı şarjla bataryanın anasını 1 senede ağlatıp yeniden insanlara telefon aldırırlar. Bir telefon almanın su ayak izinden karbon ayak izinden haberleri yok mu bunların?



    Batarya da batarya olsa yok %0a indirirsen ömrü azalır yok %100 şarj edersen aşındırırsın yok şarjdayken kullanma yok kullanmasan bile 2 sene sonra ömrünün yarısını kaybeder abi hiç teknolojide geldiğimiz yere yakışıyor mu bu saçmalıklar? Senelerdir haber haber haber haber. Esnek batarya dediler, makasla kes yine çalışır metal parçasından batarya dediler, 0.1 saniyede şarj ettik ömrü hiç bitmiyor manyak batarya dediler dediler durdudular. Şuanda telefon alan insanların %60ı batarya yüzünden alıyor. Sokakta her önüne gelene sor sana diyeceğin tek şey bunun şarjı gitmiyor olur. Her sene %30 daha verimli enerji kullanır diye sattıkları telefonlar da bu adeti değiştirmediğine göre başka bir suçlu var. İnsanlar da zaten verimlilik muhabbetini yemez oldu.



    Bir tane kulüp kuralım forumda editörümüz de arkamıza gelsin gittikleri yerde firma görevlilerini sıkıştırsınlar aynı internetteki kota mevzu gibi bunda da örgütlenelim dünyada akım başlatalım. En azından farkındalık ortaya çıkar. Bununla ilgili yeterli talep var mıdır yok mudur bilmiyorum ama. İnsanlar canını çok yakmadıkça sorunların üstüne gitmiyorlar, konfor bizi miskinleştirdi.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.