Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Elektrik-Elektronik Mühendisliği

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
omarr35

29 Nisan 2007; 14:14:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar

ben elektroniğe amatör olarak ilgi duyuyorum.
Seneye öss ye gireceğim. Mühendislik Fakultelerinden birini tercih etmek istiyorum (tabi ki teknik bir üniversiteden odtü , itü gibi)

Acaba elektrik-elektronik mühendisliğinin gerekleri, getirileri, zorlukları, üstünlükleri nelerdir?

Makine yada elektrik-elektronik mühendisliği düşünüyorum ama
Fizikte elektrik başarım mekaniğe göre çok daha iyi. O yüzden makine de zorlanırım gibi geliyor. elektronik daha cazip geliyor bana.

Ve başka bir sorum (konu dışı ama)
endüstri mühendisliği ne iştir? ne iş yapar? herkes olmak istiyor çevremde ama ne yaptığını bilen yok..

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | YA KURALLAR İMZA DIŞIYSA
Orgeneral

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2007; 15:23:22 

İlgiliysen bence elektronik iyidir.Ama puanları çok yüksek.

● Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.

● Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
berat23

29 Nisan 2007; 16:50:42 

seversen yaparsın zor bişey değil .önemli olan maddeler;
1)disiplinli çalışma
2)işi sevme

Astra Kullanıcılarının Yeri
ttt335

29 Nisan 2007; 16:56:47 

bence hangi iş hobilerine yakınsa onu seçmelisin bu şekilde yaptığın işi istekli yaparsın ve başarıyı yakalarsın.
endüstri bana göre; mekatronik=eletronik + makina ise endüstride= makina+işletmedir.
yanlışmıyım

omarr35

29 Nisan 2007; 17:21:46 

evet puanları yüksek ama hedefleri saptayıp ona göre çalışma taraftarıyım
puandan önce ne istediğim önemli. inkar edemem uçuk puanlar var mesela ODTU elektronik ilk 1000den öğreni alıyor

evet elektroniği seviyorum yalan yok. hatta ilkokuldayken (gerçi çok basit bir örnek olacak ama) küçük motorlarla kumandalı araba yapmıştım çokokrem kutusuna )

gerçi o günden bu güne çok şey değişti ama işte mesleğin iyi ve kötü yanlarını araştırıyorum

makine yerine elektronik daha cazip geliyor bana. işi sevme konusunda şüphem yok. çalışmayı da bir şekilde yapmam gerekecek zaten. o kadar bölüme girip çalışmamam aptallık olur

bilgisayar ve elektronik hobilerim diyebilirim. ama bilgisayar mühendisliği düşünmüyorum. bilgisayar bir hobi olarak kalsın mesleğim elektronik olsun diyorum

bu meslekte olan
yada bilgisi olan tüm arkadaşlardan
mesleğin pozitif ve negatif yönlerini (kısa da olsa)
ve kimlere uygun olup olmadığını anlatmalarını rica ediyorum

şu ana kadar ve bundan sonrakilere de zaman ayırıp, mesaj yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum

lftx

29 Nisan 2007; 18:38:05 

boşver elektronik mühendisi olma bence mühendis olma doktor filan ol. ille mühendis olacaksan bilgisayar mühendisi ol, lise fizikteki elektrik başarın veya mekanik başarın hiç birşeyin göstergesi değil.

Dünyada 10 tür insan vardır binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
omarr35

29 Nisan 2007; 20:31:40 

o başarım ona etken değil biliyorum ama ben makinedense elektroniği tercih ederim diye söylediğim bir cümleydi.

doktor olma işine gelince. işte seçemeyeceğim meslek o. ben yapamam tıp ı. bana uzak geliyor. öyle yada böyle bir mühendislik fakultesine gireceğim

bu arada lftx neden mühendis olma diyorsunuz acaba? yani bunu demenizdeki etmenler nelerdir? mesleğin olumsuzlukları nelerdir?

teşekkürler
teşekkürler

bjv16

29 Nisan 2007; 20:40:22 

elektronik okumanın getirdiği yük gerçekten çok ağır dışardan göründüğü gibi değil. sadece çok çalışan ve disiplini elden bırakmayan bu işi götürebiliyor. zekaydı meraktı bunlar neredeyse hiçbir belirleyiciliği olmayan faktörler, çünkü çevrenizdeki herkes belli bir potansiyele sahip. hocaların yaptığı zulümü orada okumadan tahmin edemezsin. itfx de bildiğim kadarıyla hacettepe öğrencisi ya da mezunu. lisedeyken çok iyi öğrenciler diye tabir edilen kişilerin yüzde 60 ı bu bölümde sürünüyor. kısacası dirayetl olmak gerek ama ben elektroniği tavsiye ediyorum kendini en iyi hissedeceğin meslekse seçmende fayda var. çok çalışan yapar.

Guest7643
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Nisan 2007; 20:48:13 

hem elektrik hem elektronik okumak cok zor bence sadece elektriği sec elektronik kadr karmasık değil hemde zevkli
lftx

29 Nisan 2007; 21:00:50 

çoğu durumda emeğinin karşılığını alamıyorsun gibi geliyor bana, gereksiz yere zor, en iyi iş bulanlar programcı oluyorlar durum buysa o zaman elektronik değil bilgisayar oku.

doktor ol dedim çünkü diyelim süper bir işin var elektronik mühendisi olarak, ama doktorluğun verdiği manevi huzuru mühendis olarak birşey yapınca hissedeceğini sanmıyorum, "kayan yazı yaptım çok huzurluyum" komik yani.

Dünyada 10 tür insan vardır binary saymayı bilenler ve bilmeyenler
mbbilici

29 Nisan 2007; 21:05:30 

makine mühendisliği, çok istediğim halde olamadığım bir mühendislik dalıdır. bendeki tanımı budur. olabilseydim şimdi ne düşünürdüm, bunu da hep merak eder dururum. düşünsene cevabını hiç bir zaman bulamayacağım, kedinin kuyruğunu yakalamaya çalışması gibi birşey. yani bunların sonu yok iken bilinçli olmak, kararlı olabilmek, azimli omak ve kanaatkarlık sanırım daima önemli olacak.

mbbilici
darkness532

29 Nisan 2007; 21:45:25 

bence tercih dönemine kadar iyicene düşün makine mühendisliğimi seni daha çok mutlu eder yoksa elektronik mühendisliği mi çünkü sevmediğin bir bölümde okumak gerçekten ilerki sınfılarında bir işkenceye dönüşecektir , bölüm derslerinde başarılı olabilmenin en büyük koşullarından biri o konuya gerçekten ilgi duyman ve sevmendir çünkü bölüm dersleri matematik , kimya gibi derslere benzemez eğer okuduğun bölümünü seviyorsan hiç zorlanmadan bir çok kişinin arasından sıyrıldığını görebileceksin ayrıca eğer elektronik mühendisliği okuyacaksan bilgisayarla ilgili konuları da göz ardı etme çünkü elektronik mühendisliğinin %50 si de yazılımdır sınavda ve hayatında başarılar

CmrHun

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Nisan 2007; 22:22:15 

konuyu saptırıyorsam özür dilerim ama bir sorum olacak ;

Bilgisayar müh. , elektronik müh. nin iş dalları nerelerdir ?
ne gibi yerlerde çalışırlar,tam olarak ne iş yaparlar ?

dayılarımın hepsi elektronik mihendisi.bende istiyorum ama boşver bilgisayar müh. ol daha iyi diyorlar

mbbilici

29 Nisan 2007; 22:31:05 

ben gıda mühiyim. ama çalışma alanı olarak insanların yedikleri şeylerle değil, attıkları şeylerle uğraşıyorum. yani kirli su, duman, çöp, vb. ama elektronik, mekanik cihazları imkanlarım dahilinde tamir edebiliyorum. nedenini sormayın, fazla açıklama yapamıyacağım. ancak şunları diyebilirim ki, çoğumuzun çalışma alanı yine bizim yapımızda gizli . . . , kaderimizde ...

mbbilici