Şimdi Ara

SpaceX’in Starhopper test aracı, denemeler sırasında alev alarak yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX’in geliştirmeye devam ettiği devasa roketi Starship’in küçük ölçekte bir modeli olan ve test amaçlı üretilen “Starhopper” adlı araç, Texas’ta yürütülen bir dizi testler sırasında alev aldı.
     

    Geçtiğimiz haftalarda test maksadıyla kullanılan araç, yerden birkaç santimetre havalandırılmıştı. Salı günü daha kapsamlı testler maksadıyla bir araya gelen SpaceX mühendisleri, şirkete ait bir Raptor motoru takılan Starhopper'ın yerden yaklaşık 20 metre kadar havalanmasını planlamıştı. Bir kanca vasıtasıyla yere bağlı olan aracın havalandıktan sonra yanlara manevra yapması ve ardından inmesi düşünülüyordu.

    Maalesef planlandığı gibi gitmeyen işler nedeniyle, aracın statik ateşleme testi sırasında istenmeyen bir olay gerçekleşti. İlk ateşleme testini müteakip yakıt sızıntısı kaynaklı olduğu düşünülen bir arıza sonucu araç, alev topuna döndü.

    Bir süre yanan Starhopper'ın ertesi gün çekilen fotoğraflarında ise aracın belirli oranda zarar gördüğü ancak paslanmaz çelikten yapılan dış yüzeydeki hasarın yüzeysel seviyede olduğu ifade edilmiş. Starhopper’ın iç bölümündeki zararın ne seviyede olduğu ise henüz bilinmiyor.

     







  • Spacex gidici

  • Böyle böyle, araçları yaka yıka, testlerle gelişim oluyor gayet doğal. SpaceX bu yangından, hatasız bir şekilde kalkmasının getirebileceği veriden çok daha fazlasını elde etmiştir.. Ama bu ölçekte bir işte yakıt sızıntısı gibi basit bir hata olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

  • Bence roket teknolojisi ne kadar geliştirilse de ilkel ve tehlikelidir. Geleceğin uzay teknolojisi nükleer enerjili anti yerçekimi sistemidir. Benden başka bu sistemin yapılabileceğine inanan ve üzerinde çalışan da bulmak imkansız gibi görünüyor. İnsanoğlu Newton'un 3. yasası inancı nedeni ile 1000 yıl da geçse bu sistemi keşfedemeyecektir. Fizikçilere anlattığımda, sanki deneyler yapmış gibi hayal ürünü olduğunu düşünüyorlar. Deneyler yapmadan başka bir insanın doğrularının kabul edilmesi insanoğlu için çok büyük kayıp ve çok üzücü bir durum.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    yer çekimini iptal etmek için aklından geçirdiğin systemin adını anti yerçekimi sistemi koymuşsun. bu systemin adında bile karşı koyma anlamına gelen anti kelimesi kullandığına göre demek ki yer çekimini inkar etmiyorsun. 3. yasaya olan inançsızlığının nedeni nedir? bu yasanın ışık hızı için bile geçerliliği kanıtlanmış. yoksa ben mi yanlış biliyorum? videoda adam gülüyordu bu arada. bu bir test sonuçta ve yanmasının bir önemi yok. önemli olanları ise iş üzerinde meydana gelen kazalardır. en kötüsü de ölümlere sebebiyet vermesidir. extra özel bir durum senin bu mesajın olmuş durumda. inancını nasıl aşılamayı düşünüyorsun?
  • Gene gitti milyon dolar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Ben anti yerçekimi adını zaten yerçekiminin yok edilemez ve sadece karşı güç oluşturulabileeğini bildiğim için tercih ediyorum. Ayrıca anriyerçekimi adını kullanmamdaki en önemli nedenlerden biri de bu isimde bir güçten bahsettiğimde sadece iç sistemle çalışan bir uçan araç teknolojisinin anlaşılmasını istememdir. Yer çekimi sadece itki veya kinetik enerjiden yararlanarak yenilebilir. Bunun da anlamı ışık hızına ulaşabilmeyi temsil etmemektedir. Işık hızına ulaşabilmek için ancak gereği kadar enerji kullanarak mümkündür. Yoktan hiç bir şey var olamaz. Evrende tüm sistemler matematik kurallara bağlıdır.
  • Bana cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Benim araştırmalarıma göre benim matematiksel sistemime uyan tek bir anti yerçekimi sistemi oluşturabilen yoktur. Patent başvurularının tümü sonuçta fos çıkıyor. Ben şu anda bir prototip geliştirmeye çalışıyorum. Basit olarak çalışma sistemini anlatayım; bir kuş kanadını uçmak için hareket ettirdiğinde yer yönünde ittiği hava miktarı yerden yukarı ittiği hava miktarından fazla olduğu için uçmayı başarır. Bir motordan yararlanarak iç sistemde itki oluşturabilecek bir teknik bulabilen olursa ( ben bulduğuma inanıyorum) yerden yukarı itki ve yerden aşağı itki olmak üzere 2 yönlü itki ortaya çıkmaktadır. Yukarı yöndeki itki yerçekimi nedeni ile frenlendiği için, yer yönündeki itkinin kuvveti daha fazla olmaktadır. İşte bu iki itkinin arasındaki fark anti yerçekimi kuvveti oluşturmaktadır. Bu sistemin geliştirilebilmesi çok güçlü yapay yerçekimi benzeri bir güç oluşturulmasına bağlıdır. Yapay yerçekimi de ancak hava püskürterek yada süper iletken mıknatısla mümkündür. Çok zor şartlar altında çalışmalarımı yürütmekteyim. Başarılı olursam maddi desteğe ihtiyacım olacaktır. Kime güvenip de projemi insanlığa sunabilirim şu an için belirsiz. NASA'ya teklifte bulundum bana inanılmadığı için cevap verilmedi. Yurt dışına verme fikrinden de vazgeçtim. Ülkemizde bana sahip çıkan olmazsa benimle bu bilgi yok olacak.




  • adamlar düşe kalka öğrenecek, ileride bizde kafayı kaldırıp seyrederiz anca.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.