Şimdi Ara

Pentagon'dan son dakika: Türkiye, F-35 programından çıkarıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
1
Favori
19.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bugün bir son dakika açıklaması yaparak Türkiye'nin F-35 programındaki ortaklığının askıya alındığını açıkladı. Pentagon ve Beyaz Saray'dan yayınlanan yazılarda kararın sebebi olarak Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemini teslim almaya başlaması gösterildi.

    ABD Savunma Bakanlığı'nın Satın Alma ve İdame İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord tarafından yapılan açıklamalar:

    "Türkiye'nin F-35 programına katılımını askıya alma sürecini başlatıyoruz.

    "Türkiye S-400 kararından dolayı iş imkanlarını ve ekonomik fırsatları kaybedecek. F-35 programıyla bağlantılı 9 milyar dolarlık bir kayıp olacak.

    "F-35 eğitimi alan Türk pilotlar 31 Temmuz'a kadar ABD'yi terk etmeleri için bilgilendirildi.

    "Türkiye yakın bir NATO müttefiki, askeri ilişkiler güçlü olmaya devam edecek. Türkiye ile ilişkimiz çok katmanlı ve F-35 ortaklığının ötesine uzanıyor.

    "Şu an Türkiye’nin programdan çıkarılması ile oluşan parça açığını doldurmaya odaklanmış durumdayız."

    Beyaz Saray'ın yayınladığı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

    "Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın alması, F-35 programındaki ortaklığının devamını imkansız hale getirdi. F-35'ler ile bu uçakların gelişmiş özelliklerini öğrenmek için kullanılacak Rus istihbarat toplama platformu bir arada bulunamaz. Türkiye, 65 yıldan uzun bir süredir güvenilir bir ortak ve NATO müttefiği oldu, ancak S-400'lerin alınması tüm NATO müttefiklerinin Rus sistemlerinden uzaklaşma yönünde birbirlerine verdiği sözün çiğnenmesi anlamına geliyor. Bu durum Birlik-Türkiye işbirliklerine ciddi bir darbe vuracak."  







  • Kafalar pırıl pırıl natodan çıkalım avrupa birliğine sırtımıza dönelim.

    Bakın bakalım türk silahlı kuvvetlerinin envanterindekli nato mühimmatlarına

    Ya da avrupa birliği ile yapılan ihracatlara herkes işkembeden sallıyor.

    Mesele hem penteganu hem trumpı hem putini ikna etmek ondan dolayı dış politikayı herkes yapamaz öngörülü olmak lazım..
    F-35, özellikle çevremizde bulunan ve hava kuvvetleri modern olan Yunanistan ve İsraile caydırıcılık içindi.Yunanistanla her ne kadar NATO müttefiği olsak da aramızda sürekli it dalaşları oldu.Yunanistan bizim bir uçağımızı da 90'lı yıllarda bir it dalaşı sırasında düşürmüştü.Yunanistan, tüm ege hava ve deniz sahasının tek sahibi olmak istiyor.Tabi bizde böyle bir durumu istemiyoruz ve bu nedenle Yunanistanın bizim egedeki hava sahamıza girmesini uçaklarımızla engelliyoruz.Önümüzdeki süreçte büyük ihtimalle, bizim için üretilen uçakların yunanlılara verildiğini göreceğiz ve halihazırda zaten israilin elinde de f-35 uçakları var.Böylece bize yakın iki ülkenin elinde 5. nesil hayalet uçak bulunmuş olacak ve tabi ki bu durum bizim için bir risk oluşturacak.F-35 ve s400 birbirlerine karşı kullanılmadıkları için, karşı karşıya gelirlerse nasıl bir sonuç ortaya çıkacağı şuan için muamma.Eğer s-400, f-35'e karşı etkili olamazsa; hava kuvvetlerimiz şuan ki duruma göre daha zayıf düşmüş olacak.S-400, f35'e karşı yenik düşerse ne yaparız bilemiyorum.
    zaten beklenen bir şeydi. ancak ben şunu merak ediyorum abd'ye şu ana kadar bu uçaklar için ödediğimiz paralar geri verilecek mi?

    uzun vadede genelkurmay,hava kuvvetleri,milli savunma bakanlığı,savunma sanayi firmaları acilen toplanıp bu uçakların yerine alınabilecek alternatif uçak arayışına girmeli, veya mevcut F-16'ların yada en azından %50'si derhal block 70 seviyesine çıkarılmalı an itibariyle bu şart oldu. f-35 ciddi anlamda seviye atlatabilecek bir uçaktı ayrıca yapım aşamasında olan LHD gemimizde de kullanabileceğimiz uçak arayışına girmemiz lazım aksi takdirde sadece helikopter gemisi olacak. Yani bir yandan bu olaya seviniyorum çünkü f35 projesi ile ALIS programı yüzünden %100 abd'ye bağımlı bir ülke haline gelecektik, ama bu uçağın çok da alternatifi olmaması birazda üzüyor, yok şimdi yok rusların su-57, çin j-31'i diyenler olacaktır. bu uçaklar seri üretim aşamasına henüz girmemiş uçaklar daha bu uçakların kendi ülkelerine teslim edilecek'de sonra ihraç versiyonu üretilecek.

    şu an için benim aklıma gelen çözüm f-16'ların bir kısmının block 70 seviyesine çıkarılması ki aselsana bu anlamda çok iş düşüyor aesa radar anlamında, ikinciside f4'ler ile bir müddet daha idare edilebilir ancak yerine uçak bulmamız şart, şu an bunun için en iyi alternatif multirole rolünde Saab JAS-39 Gripen NG, f35 kadar stealth olmasa'da mevcut donanım ve teknolojisiyle iyi işler çıkarabilir.
    Siyasi olarak değilde stratejik olarak bakarsak bir bok değişmez başkasının skı ile gerdeğe girmekten bir farkı yok.
    Hatırlarmısınız bilmem bundan 7-8 yıl önce siha ve ihamız yoktu, abd den alıyorduk.
    - (pkk en aktiv zamanları) TSK ihalardan tarama yapıyor teröristi tesbit ediyor ve tam konum bilgisi almak istiyor,
    ABD konumu tesbiti ediyor bize gönderiyor TSK timi çıkartıyor bir bakıyorsun kimse yok? Neden abd teröristlere çoktan haber vermiş. Giden askerler genelde pusuya düşürüyorlar falan.
    En sonunda ne yaptık ihayı bırakıp siha yaptık abd nin verdiği tepkiyi hatırlayın onu yaparız bunu yaparız kullantırtmayız, sonrs sihalar sayesinde kat ve kat terörist temizledik.
    Aselsan Tai havelsan bunlarda gerçekten sağlam adamlarımız(mühendislerimiz var).
    Şuan Aselsan Tai girmek için belli başlı üniversite mezunu olmak gerekiyor.
    Öyle Erzurum da sivasta düzce mühendislik bitiren Aselsan da staj bile yapamıyor.
    Mühendisler odtü ytü ve nadiren gazi mühendislik mezunları, ve başvuruşarda kaç yıllık deneyim istiyorlar. İlla kendi uçağımızı yapacağız.
    Şuan uçağı alsak bile yazılım onlarda
    Aynı şekilde s400 de öyle ilerde Rusya müttefiki bir ülke ile savaşa girersek o s400 bir halta mı yarayacak sistem mavi ekran hatası verecek.
  • Boşver onların f35'i varsa bizim Allah'ımız var.

  • Bahaneniz oldu. Hem içeriden hem dışarıdan ülkenin gelişmemesi için ellerinden geleni yapan lobiler olduğu sürece maalesef durumumuz bu.

  • Şimdiye kadar ödenen para ne olacak? Battı mı yani?

  • Kendileri kaybedecek. Türkiye artık eskisi gibi sadık olmayacak bu hareketiyle bütün güvencesini yitirdi.

    15-20 yıllık ortaklık söz konusuydu dünya gözünde büyük itibar ve güven kaybı yaşayacaklar.
  • G-20 zirvesinde ki laf sokmaları tatlı sözler olarak çevirdiniz ama buraya kadar. Yakında bizi bir güzel öpecekler.

  • İçimizdeki amerikalıları yorumlardan çok kolay tespit edebiliriz.



    Adam neredeyse zil takıp oynayacak.

  • İncirlik, Kürecik ve diğer Abd ve Nato üslerini kapatmadan nereye ne yapıyosun. Önce onları kapatmadan böyle işlere kalkışıp milleti kandırmak kolay tabi. Abdnin 150 küsür tane nükleer bombası var incirlikte. Önce kapat bakim bu üsleri. Oy için ülke uçurumdan atılacak. Bu süreçte milliyetçi duyguları kabartılıp ikinci bir darbe ile muhalefeti yok etmek ve tam şeriat devletine geçmeye çalışılıyor olabilir. Çok kötü bir şey geliyor, herkes hazırlıklı olsun.

    [Edit] Şeriata, akp şeriatı diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 18 Temmuz 2019; 14:2:16 >
  • Aman ne önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pentagon'dan son dakika: Türkiye, F-35 programından çıkarıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye ABD gibi salgırgan bir ülke değildir. şimdi bizde 250 tane f-16 var ya bu uçakları hangi ülkeye karşı kullandık? hiç. sadece terör oprasyonları ve sınır ötesi operasyonlarında kullandık.
    f-35 leri alınca herhangi bir ülkeye karşı hucüm harekatında bulunmayı düşünüyor muyuz? yok. o halde bizim ilk önceliğimiz savunmadır. biz 95 yıldır savunmada kalan bir ülkeyiz. bu yüzden s-400 ler hayati ihtiyaçtı. f-35 iler ise alsak fena olmaz,ama olmasa da olur diyebileceğimiz bir şeydi.

    Ama hava savunma sistemimiz olmasa da olur diyemezdik.
  • Bu pek iyiye işaret değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amerika tarihi bir hata yapmıştır..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En azından nato'dayız (!) , ama bu hükümet bizi NATO'dan da attırır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Temmuz 2019; 12:55:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NICK MESAJ ZIHNIYET AVATAR XD

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Proje için harcadığımız bütün masraflarımızı karşılasınlar madem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk şirketlerinin f35'ten %6 gibi gelirleri varmış.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.