Şimdi Ara

Aynı işlemci ve ekran kartıyla bir dizüstü bilgisayar nasıl farklılaşabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Asus'un ülkemizi de kapsayan bölgedeki genel müdürü Benjamin Yeh, ile oyun odaklı dizüstü bilgisayarlar üzerine konuştuk. Aynı işlemci ve ekran kartını kullanan dizüstü bilgisayarlar arasında nasıl fark yaratılabilir bunları konuştuk. 



  • Keşke başlığa da dizüstü bilgisayar diye eklenseymiş

  • ilginç
  • konu dizüstü bilgisayar

  • Tamam hepsi guzel urunler yapiyorlar, insanin ici eriyor ama fiyatlar da aldi basini gidiyor. TR fiyatlarindan bahsetmiyorum US fiyatlari bile cok pahali. Mothership, Area 51m, GT76 en dusuk conf. olarak $3500'dan baslayan etiketlere sahip olacaklar $5000'a kadar cikackalar. Desktop replacement deniyor ama sadece islev olarak yoksa o fiyata ayni fps veren iki masaustu makina toplanir. Firmalar yeni design ve fikir bulacagim diye son hiz Ar-Ge'ye deli gibi para harcayarak bu harcamalari da urunun fiyatina yansitiyorlar. Durum boyle olunca da butun elektronik piyasasi zaman gectikce hizli bir fiyat artisina gidiyor. Eskiden Alienware en pahalisiydi simdi Acer predator bile ayni fiyat. Ne oldu da alici bu marka algisini kaybetti tum ureticiler bize Cinli, Amerikali ya da Taylandli fark etmeksizin ayni fiyati yedirmeye basladi anlamis degilim. Tamam hepsi kendine gore kaliteli belki ama gercekte piyasa boyle calismiyor ki. Yayginlasan malin, daha fazla ureticinin girdigi piyasanin rekabet dolayisiyla ucuzlamasi gerekir durum hic de oyle degil. Bu durumun bizim kur uzerinden Turkiye ayagi var o konuya hic girmiyorum. Hatayim sence Araba mi, Beylikduzunden 1+1 mi yoksa Asus laptop mi alsak?





  • Mantıklı bir açıklama olmuş. Donanımlar aynı ancak bu donanımlar bir anakart üzerinde birleşiyor ve biz anakart işinde bir numarayız demek istiyor.. Şahsen kanımca da öyle olmalı. Aynı donanımlara sahip notebooklara baktığımda belki en başta tasarım ön plana cıkıyor ama bunun yanında soğutma sistemi, güç dağıtımı, verimlilik, I/O portları batarya ekran vs gibi durumlar ön plana çıkıyor. Türkiye'de özellikle bu alanda Monster ile olan rekabette şansını arttırabilmesi için Asus'un ekstra bir şeyler yapması şart..

  • Bu abiye diyin ki Asus Türkiye onarım merkezi 2500 tl lik laptop un anakartına 3250 tl -3500 tl fiyat istiyor cihazdan daha pahallı

  • İyide Türkiye'de Asus notebook alabileceğimiz mağaza yok ki! Umarım Asus'tan bir yetkili bu sayfaları okur. Şimdi hemen celallenenler olacak nasıl olur ya sen Ağrı Dağı'nın başında mı yaşıyorsun vs. vs. ....


    Yok kardeşim eğer amazon, hepsiburada vb. dışında internet alışverişini kullanmayacaksanız, elde kalan Vatan, Teknosa, MediaMrkt, Evkur o kadar. O da eski nesil elde kalan ürünleri pahalıdan kaktırmaya çalışıyorlar. Yersen... Adı da Asus var mı oluyor. Gitsin bir arkadaş bulupta alabiliyorsa 15" 1660ti'li bir TUF modelini 8000 TL’den alsın direk elden; ondan sonra gelsin konuşsun.


    Yok işte yok, bir tek Vatan Bilgisayar "Asus TUF FX705DU" modelini sözüm ona getirdi ve tam +10,000 TL’lik etiket fiyatı koymuş üstüne, şaka gibi. Küfür etseydiniz bari, max. 7000-8000 tl edecek RYZEN7-3750'li cihaz üstünde 1660ti var diye yazılan rakama bak.( Niye çünkü daha vatandaşa kaktırmaları gereken tonla 1050-1060'lı elde kalmış model var.) Bebelere balon niyetine... tekel olunca böyle. Vatan Bilgisayardan başkada bakkala gidip alır gibi yerinde inceleyip, elden alabileceğiniz başka mağazada yok. Diğer firmalar hiç getirmemiş bile. (Zorunda mıyız internetten almaya. Yıl 2019 olmuş ben ekmeği de netten sipariş ediyorum diyecek arkadaşlar tek yönlü bilet alıp, otobüse binip Marsa gitsin bir zahmet...)


    Tek model üstünden gitmeyelim kaldı ki daha alınabilir uygun modeli olan Asus TUF FX505 (AMDRyzen7 3750H + GTX 1660 Ti) hiçbir yerde yok. Gelse ne olacak 9000 tl fiyat çekecek yerli büyük mağaza zincirleri.


    Bu koşullarda Asus Türkiye'de var öyle mi? Hadi Monster gibi, Xiomi yada Huawei gibi yerelleşme adına mağaza açmıyorsunuz, bari var olan mağazalarda durumunuza bir baksaydınız. Asus Türkiye'de olsaydı, Monster yerel mağazalarında denk modelleri 8000 TL’den satamazdı. Adamlar(monster) aylardır yeni nesil TUF'lara denk cihazları mağazalarında satıyor, kaç ay oldu 2020 olacak biz hala bekliyoruz ki Asus Türkiye'ye gelsin. Daha üstüne de başka söz söylemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 19 Temmuz 2019; 8:21:53 >




  • ThinkPad kalitesine ulaşmaları çok zor. Dizüstü bilgisayarlarda kalite ve sorunsuzlukta en tepe nokta ThinkPad serisidir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.