Şimdi Ara

Ürün analizi:TOSHIBA 32WL66 [Yorumlar ve LCD HD TV Bilgileri]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LCD tv alacaklara ve özellikle toshiba düşünenlere yardımcı olabilirim.
    Yakında Toshiba 32WL66Z ile ilgili detaylı bilgi ve resimleri burada vereceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbxy81 -- 29 Nisan 2007; 21:10:09 >



  • TOSHIBA 32WL66Z modelini Bimeks'den 1.699 YTL'ye, WorldCard'a 15 taksitle daha dün aldım.Toshiba sitesinin link verdiği Domino.com'da görünen fiyatı 1.799 ytl.Uzun süredir yabancı test ve yorum sitelerini takip ediyorum.Aralık ayından beri bu ürün gayet güzel sonuçlar ve yorumlar alıyor.Ancak ülkemizde herhangi bir yorum veya test sonucu yok.Bu üzücü bir durum bence.Herşey kulakdan dolma gidiyor.Veya elin gavurunun test etmesini bekliyoruz.Üstelik bırakın test ve yorumları,kendi sitesinde bile ürün hakkında yeterli bilgiyi bulamıyorsunuz.
    Umarım şu an göderdiğim bu bilgiler ve yaklaşık 15-20 gun içinde göndereceğim fotoğraflar ve yorumlar LCD almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olur.





    TOSHIBA 32WL66Z ,TOSHIBA 32EL66Z

    Ürün Özellikleri

    Ana Özellikler


    Ekran Tipi LCD
    Screen Size 82 cm
    Kontrast Oranı 1,200:1
    Digital TV Standard HDTV-Ready
    Görüntü Çözünürlüğü 1366 x 768 pixels

    Görüntü Özellikleri

    Digital TV Standardı HDTV-Ready - HDTV yayını göstermek için ayrı bir aparata ihtiyaç duyar.
    Yayın Formatı (görüntülenen) 720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 480i (SDTV)
    Yayın Formatı (desteklenen) 1080i (HDTV) • 720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 480i (SDTV) • 576p • 576i
    Tuner NTSC • PAL • SECAM
    Esas Aspect Ratio 16:9
    Diğer Aspect Ratio 4:3, 14:9

    Resim Kalitesi

    Comb Filter 3DYC / 3D Digital
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768 pixels
    Parlaklık 500 cd/m²

    Uzaktan Kumanda Universal

    Ses Özellikleri

    Ses Tipi Virtual Surround
    MTS Stereo SAP / MTS Stereo

    Teknik Özellikleri

    Picture in Picture Yok
    Sleep Timer Var

    Bağlantılar
    Arka (GİRİŞ) Component x 1 • Composite x 1 • HDMI x 2 • Audio (RCA) x 3 • RF x 1 • 1 x D-Sub (RGB PC) • 21-pin SCART x 2
    Ön (GİRİŞ) Composite x 1 • Audio (RCA) x 1
    Arka (ÇIKIŞ) 21-pin SCART x 2
    Kulaklık Var

    Hoparlör

    Hoparlör sayısı 2 Speakers
    Hoparlör çıkışı 2 x 10 Watt rms

    Ebatlar

    Genişlik 79.5 cm.
    Derinlik 11.6 cm
    Yükseklik 56 cm.
    Ağırlık 16 kg.

    Diğer

    Beraberinde gelen aksesuar TV Standı



    32WL66 ve 32EL66 modellerinde tek fark stand ayakları. EL66 modelinin stand ayağı dönebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbxy81 -- 29 Nisan 2007; 11:00:08 >




  • ChordSolo'dan alınıtı

    quote:



    HDGuru adındaki yeni bir internet sitesinden enteresan bilgiler içeren bir LCD-Plazma karşılaştırma yazısı okudum. Bu site dünyanın en saygın görüntü sistemleri eleştirmenlerinden biri olarak kabul edilen Gary Merson tarafından hazırlanmış. 1998 yılından beri yüzlerce HDTV test etmiş ve yazıları hep expert review olarak çeşitli medyada yayınlanmış biri.

    Yazı çok güncel bir yazı (Aralık 2006) ve hem konuya yabancı olanlara hem de bir süredir araştırma yapanlara ilginç gelebilecek güvenilir bilgiler içeriyor. Bu nedenle üşenmeyip çevirdim.

    Özellikle izleme mesafesi kısmı ilginç ve açıklayıcı:

    Arzu eden arkadaşlar için link:

    http://hdguru.com/?p=16

    Yararlı olması dileği ve saygılarımla.
    ----------------------------------

    Bir çok insan ne tür bir panel televizyon (plazma veya LCD) almaları gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Seçeceğiniz teknoloji, ekran boyutu, izleme koşulları, fiyat ve önünde sonunda hangisinin daha iyi gösterdiği konusundaki kişisel görüşleriniz gibi faktörler sonucunda belirir. Ekran boyutu yönüyle, LCD paneller 10 inch gibi küçük ölçülerden başlayıp, 65 inche kadar gider. Ancak 52 inchin üzerindeki LCD paneller pahalıya malolmaktadır. LCD televizyonlar nisbeten küçük ebatlarda üretilip ve 4:3 oranlarında da olabiliyorken, bütün plazmalar geniş ekrandır (16:9). Plazmalar 37 inchten başlar ve 103 inche kadar gider.

    LCD’lerin Avantajları ve Dezavantajları
    LCD’ler daha küçük ebatlardadır. Bu onların 37 inch bir plazmanın sığmayacağı yerlere sığdırılmasına olanak sağlar. Aynı zamanda merkez açıdan seyredildiklerinde inanılmaz canlı görüntü verirler. Eğer alacağınız TV’yi çok aydınlık bir odada seyretmeyi planlıyorsanız, LCD’ler hem daha aydınlık görüntüleri hem de parlama yapmayan ekran yüzeyleri ile plazmalara göre bir adım öne çıkmaktadır.

    LCD’ler genellikle plazmalardan daha uzun tepkime sürelerine sahiptirler. Tepkime süresinin kısalığı özellikle spor ve hızlı aksiyon sahnelerinde önem arzetmektedir. LCD televizyonlar nisbeten daha dar izleme açısına sahiptirler (izleme açınızı merkezden uzaklaştırdığınızda kontrast ve parlaklık azalır). Çoğu LCD panellerin (çoğu plazmalar gibi) fabrika ayarları mağazalardaki çok aydınlık ortamlarda en iyi görüntüyü vermek amaçlı canlı ve parlak renklere ayarlanmıştır. Eve getirip kurduğunuzda ise ekran aşırı canlıdır (cantrast ve brightness aşırı yüksektir). İyi görüntü elde edebilmek için genellikle canlı modunda (vivid) olan fabrika ayarlarını televizyonunuzun özelliklerine bağlı olarak sinema (movie veya cinema) veya standart ayara, kontrastı orta ayara getirmeniz gerekir.

    Eğer televizyonunuz normal aydınlıktaki bir odada olacaksa, plazmalar koyu siyahları, parlak beyazları ve mevcut teknolojiler arasındaki en geniş izleme açısı ile üstün görüntü sağlayacaktır. Diğer yandan, 37 inchten daha küçük bir ekrana ihtiyacınız varsa, LCD kesinlikle tek seçeneğinizdir. Kapalı teraslar, direk güneş alan çok aydınlık odalar/mutfaklar için mükemmel seçenek ortama uygun boyutlardaki LCD ekranlardır.

    Plazmaların Avantajları ve Dezavantajları
    Plazmalar geniş izleme açılarına sahiptirler. Yan açılardan da seyretseniz çok iyi resim elde edersiniz. Yüksek kontrast oranlarına, mükemmel renklere, daha iyi siyah derinliklerine, spor müsabakaları gibi hızlı görüntü içeren yayınları daha iyi izlemek için kısa tepkime sürelerine ve 42 inch üzerindeki LCD’lere göre genellikle daha düşük fiyatlara sahiptirler. Bugünün plazmaları uzun ömürlüdür. Önde gelen markaların bir çoğunun ömrü, her gün 10 saat çalıştırılsa bile 16 yılın üzerinde bir süreye denk gelen 60.000 saat olarak ölçülmektedir.

    Plazmaların dezavantajları azdır. İlk plazma jenerasyonlarda en genel eleştiri ekranların burn-in’den etkilenmesiydi (Burn-in, kanal logosu gibi statik resim içeren bir görüntünün uzun bir süre ekranda olması halinde, ekranda bu resmin izinin kalması hadisesidir. Esasen fosforların ekrana yapışmasından kaynaklanmaktadır). Burn-in riski yeni jenerasyonlarda büyük oranda azaltılmıştır ve basit bir önlemle minimize edilebilir. Bu önlem, televizyon kurulduğunda, LCD ekranların oda ışığına uygun hale getirilmesinde yapıldığı gibi fabrika ayarlarının sinema (movie veya cinema) veya standart ayara, kontrastın orta ayara getirilmesidir.

    Doğru Büyüklüğün ve Oturma Mesafesinin Seçilmesi
    High Definition TV teknolojisinde en önemli konu ekran büyüklüğüdür. Bir çok alıcı ve satıcının farkında olmadığı şey, küçük bir ekranın alınmasının veya ekrana gereğinden fazla uzak oturulmasının bir high definitionın nimetlerini görmekten sizi alıkoyacağı, dolayısıyla paranızı boşuna harcayağınızdır. HDTV eski teknoloji standart televizyonlardan daha etkileyici bir seyir deneyimi sağlar. Şimdiye kadar izlediğiniz herhangi bir ev görüntü sistemine göre daha fazla resim detayı görürsünüz. HDTV’nin sunduğu detayları yakalayabilmek için optimum izleme mesafesinde oturmalısınız. Daha uzağa oturursanız gözleriniz resimdeki bütün detayları algılayamayacaktır. Flat TV’ler için 3 çözünürlük seviyesi mevcuttur. Birinci seviye HDTV değildir; 480 yatay çizgi içeren Geliştirilmiş Çözünürlük (Enhanced Definition) adındaki çözünürlüktür. Diğer iki seviye HDTV teknolohisini ifade eder. Biri, ekranın 720 (ya da 768) yatay çizgi çözünürlüğüne sahip olduğu 720p/768p, diğeri, en yüksek HDTV çözünürlüğü olan 1080 yatay çizgi çözünürlüğüne sahip 1080 (i veya p)’dir. Geliştirilmiş Çözünürlük (Enhanced Definition) sistemleri ekran büyüklüğünün en fazla 3.4 katı mesafeden seyredip bütün detayları görebilirsiniz (106 ekran için 3.6 metre). 720p/768p sistemlerde ise ekran büyüklüğünün en fazla 2.3 katı mesafeden seyretmeniz gerekmektedir (106 ekran için 2.44 metre). 1080 (i veya p) sistemler içinse bu katsayı 1.55’tir (106 ekran için 1.64 metre).

    Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Şehir Efsaneleri
    LCD – Büyük şehir efsanesi, sıvının LCD panelden sızacağıdır. Bu doğru değildir. Bütün LCD paneller sızdırmazdır ve hiçbir zaman sıvı takviyesi yapılmasını gerektirmezler. Paneli tutacaksanız her zaman çerçevesinden tutun, asla yüzüstü yatırmayın ve asla ekranına baskı uygulamayın. Ön cam çok incedir ( plazma tvlerin ön camından çok daha ince) ve kolaylıkla kırılabilir.

    Plasma - Büyük şehir efsanesi, plazma gazının sızacağı ve takviye yapılmasının gerekeceğidir. LCD gibi, plazmalar da sızdırmazlık özelliği ile üretilirler ve bu ekranlara asla gaz takviyesi yapılmaz.

    Başka bir şehir efsanesi de, plazma televizyonların LCD’den daha fazla elektrik harcadığıdır. Gerçekte, son yapılan testlerin de doğruladığı gibi, plazma televizyonlar aynı ebattaki LCD panellere göre daha az watta ihtiyaç duyarlar.


    Aşağıdada, yine aynı link'de yer alan ancak ChordSolo'nun çevirmediği yerin kısaca özeti..




  • Kısaca özetleyeyim
    Piyasada satılan çoğu LCD,eğer TUNER'ı yoksa, HD Monitör.Şayet üzerinde bir Tuner ile satılıyorsa gerçek anlamda HD TV oluyor.
    Şu an Türkiye piyasasında olup(82 ekranlar için bahsediyorum) 1500-2100 ytl arasında olan tüm LCDler "LCD mönitor" sınıfına giriyor.Bu ürünlerden birini alırsanız ve HD yayınları izlemek isterseniz mutlaka bu üçünden birine sahip olmanız gerekiyor:
    1)Karasal HDTuner
    2)Kablolu TV
    3)Uydu alıcısı.

    Eğer,Tuner'lı bir LCD alırsanız,ki bunlar bildiğim kadarıyla 3000-4500 ytl arasında değişiyor(yine 82 ekranlar için bahsediyorum),HD yayınlarını hangi yolla olursa olsun rahatlıkla izleyebilirsiniz.(Kablo TV,Uydu alıcısı ve tüm Karasal yayınlar dahil)

    Kısaca, "HD READY" diye tabir edilen şey, televizyonunuz HD görüntüleme standartları dahilindedir ama HD yayını izlemek için başka bir yardımcı aparata ihtiyaç var demek. Ama cihazınız "HDTV" diye satılıyorsa, bilin ki üzerinde kendi entegre tuner'ı vardır ve HD yayını nasıl olursa olsun herhangi bir yardımcı malzemeye ihtiyaç duymadan izleyebilirsiniz.

    İkinci konu makelede geçen izleme mesafesine son derece katılıyorum.Standart bir Türk evinde bulunan bir salonda izlemek için bir sistem kuruyorsanız,kendi ideal fikrimdir, 66cm(26") ve 72cm(28") kesinlikle yeterli.Eğer param var diyorsanız 82cm(32") de güzeldir ama fazlası bence boşa masraf.Bir otelin lobisine veya Amerikan tip salona sahip değilseniz, hiç 37",42" veya üstü tv leri tavsiye etmem..

    Bir diğer konu,
    HDMI mı,component mi,scart mı,s-video mu?
    Profesyonel ses ve görüntü cihazları ile test yapmayacaksanız,standart bir salonda bütün bağlantılar,kendi naciz gözümle ve kulağımla görüp duyduğum kadarıyla, aynı kaliteyi veriyor.ORJİNAL bir DVDyi,standart bir dvd oynatıcıda çalıştırıp bütün bu bağlantılarla tek tek denedim.Hiç bir fark göremedim.Ses kalitesi ise aynı şekilde..
    Bağlantıdan ziyade bariz fark yaratan cihazın size sunduğu kalite.Ucuz markanın ucuz amfi ve ses sistemi ile ucuz marka LCD tv'nin veya kalite markanın dandik modeli gözü ve kulağa batan farkı yaratıyor.
    Bu yüzden,bence ev-kullanıcısı arkadaşlarım,hiç dert ve masraf etmeden ellerinde hangi kablo mevcut ise onla bağlantı yapsınlar.

    Test ettiğim evimdeki sistem:
    Standart Türk ailesi
    Standart Türk evi salonu
    Sony HT DDW 880 6.1 amfi+sub+hop.
    Toshiba 32WL66Z 82 ekran TV
    Philips 3380 80 gb HD DVD recorder
    Digitürk Receiver
    Philips VCR (eski nesil)


    ****http://hdguru.com/?p=16 sayfasından alıntı:
    ... Understanding the Features
    Monitor or Integrated HDTV
    There are a number of high-definition LCD and plasma displays that are sold without tuners. These are called “HD monitors,” and, like a computer monitor,....




  • Uzun lafın kısası,

    Ülkemizde satılan cihazların çoğu HD READY.Amazon.com'a girdiğiniz de adamlar üstüne basarak vurguluyorlar: Bu televizyon HDTV veya HD READY diye..Ama henüz bizim Teknosa,Bimeks veya Hepsiburada.com'da bir tık yok.

    Tekrar,TOSHIBA 32WL66'ya dönersek, cihazın kendi üzerinde bir entegre HD Tunerı yok. Ayrıca cihaz 50 hz.
    Şu ana kadar gördüğüm eksikleri bunlar.
    Araştırdığım kadarıyla 100hz olan modeli 32WL68Z ama fiyat farkı yaklaşık 1000-1500 ytl kadar. Kendi sitesi dahil 32WL68'de HD tuner var mıdır bulamadım ancak öğrendiğim zaman buradan tekrar bildireceğim.
    İlk bakışda cihazın hoşuma giden özelliği,2 HDMI ve PC bağlantısı olması.Geçen sene ortalarında piyasaya çıkmış olmasına rağmen bu özelliği ile geleceği yakalamış.
    Ayrıca,Sony,Philips ve LG modelleriyle kıyaslarken,ekran kaliteside hoşuma gitti.Bildiğiniz gibi LCD ekranlara parmağınızla hafifce dokunduğunuzda ekranda bir dalgalanma olur.Anladığım kadarıyla,kullanma kitabında veya broşüründe herhangi bir bilgi yazmıyor,Toshiba'nın bu modellerinde ekran koruması var.Parmağımı dokundurduğumda bariz bir dalgalanma olmadı.
    Bazı büyük ekran LCDlerin aksine,göze batan herhangi bir fazlalığı veya çıkıntısı yok.İşcilik son derece güzel ve kasada kullanılan malzeme gayet kaliteli bir izlenim uyandırıyor.
    Kumandası her ne kadar kullanışlı olsada,cihazın görkemini yansıtmıyor.Daha işlevli ve göze hitap eden bir kumanda olayı güzel tamamlardı.
    İlk izlenimlerim bunlar..




  • bende bu lcd tv den var sd yayın performansı bence harika odamada bir tane almayı dusunuyorum


    ayrıca bu 50 hz 100 hhz farkı nedir ben lcd de hz farkının olmadıgını sanıyordum lutfen acıklıyabilirmisiniz?


    teşekkurler
  • Bazı forumlarda takip ettiğim kadarıyla 720p,1080i,1080p gibi kavramların ne olduğu veya ne için kullanıldığı pek bilinmiyor.Anlatanların çoğuda kulakdan dolma bilgilerle "yok,bu bundan iyidir veya kötüdür" diye yorum yapıyor.

    Öncelikle, standartlarla belirlenmiş iki Yüksek Çözünürlüklü(YÇ) yayın formatı mevcuttur:
    1280*720
    1920*1080
    ve bu iki format için istenen standart tazeleme oranı ise en az 50-60 hz'dir.

    Buradan anlıyacağımız şekilde,YÇ'de 16:9 formatındaki bir ekranda, fiziksel olarak 720 satır,1280 sütün bulunmalıdır ve yine aynı standartlara göre (+)(-)%7'lik bir fark normal kabul edilmiştir.Buna göre:

    720+(720*%7)=770,4
    1280+(1280*%7)=1369,6

    yani alacağımız, 1368*768 piksel formatındaki bir LCD televizyon, minimum 50-60 hz olmak kaydıyla "YÇ'ye Hazır" olma koşulunun bir kısmını sağlar.

    Buradan 720p ve 1080i'ye bağlantı yaparsak,televizyonumuzun piksel formatı gereği bu değerleri aldığını kolayca anlarız.Yani,1368 sütun ve 768 sütundan oluşan bir televizyon aldığımızda,bu televizyon yukarıdaki hesaba binayen YÇ yayınların 1280*720 olma koşulunu destekliyor demektir.

    Şimdi kafa karışrıtan "p" ve "i" harflerine gelirsek,

    "p" ingilizce progressive
    "i" yine ingilizce interlaced demektir.

    Bunlar özetle, aldığınız televizyonun ekran tarama metodunu bildirmektedir.

    "progressive" diye tabir edilen tarama TÜM ekranın 1/60 saniyede bir tamamiyle taranmasıdır.

    "interlaced" ise kısaca progressive de yapılan işin iki ayrı alanda ikiye bölünmüş olarak yapılmasıdır.Yani ilk alanda 1/60'lık saniyede tek numaralı satırlar,ikinci alanda 1/60 lık saniyede çift numaralı satırlar taranır.Progressive göre daha iyi bir yöntem olduğu aşikardır.

    Şimdi gelelim "1080p"ye.Yukarda bahsettiğim standartlar dahilinde "1080p" YÇ TV standartı olarak alınmamıştır.Çünkü 1080p'li olan TV'ler her ne kadar 720p'yi destekleseler de 1080'de ufak bir hile ile çalışırlar.1080i ile gelen yayını "progressive" çevirip o şekilde tarama yaparak çalıştırırlar.Bu çevirme işlemi de, %50 ye kadar görüntü kalitesinde düşüklüğe sebep olmaktadır.Bu işlem "deinterlaced" olarakda adlandırılmaktadır.

    1080i ve 1080p'li olan TV'ler,hem "i" hem de "p" oldukları için TAM YÇ diye adlandırılmaktadır.Başka bir sebebi yoktur.

    http://www.hometheatermag.com/hookmeup/1106hook/ linkinde ingilizce olarak konuyla alakalı daha fazla bilgi alabilirsiniz.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    philips tv seriler ve özellikleri
    11 yıl önce açıldı
    SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu #
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magicool

    bende bu lcd tv den var sd yayın performansı bence harika odamada bir tane almayı dusunuyorum


    ayrıca bu 50 hz 100 hhz farkı nedir ben lcd de hz farkının olmadıgını sanıyordum lutfen acıklıyabilirmisiniz?


    teşekkurler




    hz=Hertz=cycles per second=saniyedeki döngüdür.


    yani,saniyede 50 kere tazelenen bir ekran ile 100 kere tazelenen ekran arasındaki fark elbette büyük olacaktır.

    Şu an piyasada satılan LCDlere dikkat ederseniz,50hz ise herhangi bilgi yer almaz ama 100hz ise büyük puntolarla yazarlar.
    Bir çeşit pazarlama stratejisi sanırım..

    umarım yardımcı olabildim..




  • 720p ve 1080p olan LCDlerde standart yayınları görüntülerken yaşanan görüntü kalitesinin düşme sebebi,kısaca açıklamak gerekirse,standart yayınların 480i olmasıdır.Bu sebeple,720p veya 1080p olan cihazlar görüntüyü ekrana yansıtmadan önce "deinterlace" denen olayı yaparak,yayını 480i'ye çevirmelidirler. Bu da,önceden bahsettiğim gibi, %50ye varan görüntü kaybına neden olur.Standart yayınlarda Tüplü televizyonlar ile LCD televizyonlar arasındaki kalite farkı bu sebeple ortaya çıkmaktadır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shanly piyade


    quote:

    Orjinalden alıntı: magicool

    bende bu lcd tv den var sd yayın performansı bence harika odamada bir tane almayı dusunuyorum


    ayrıca bu 50 hz 100 hhz farkı nedir ben lcd de hz farkının olmadıgını sanıyordum lutfen acıklıyabilirmisiniz?


    teşekkurler




    hz=Hertz=cycles per second=saniyedeki döngüdür.


    yani,saniyede 50 kere tazelenen bir ekran ile 100 kere tazelenen ekran arasındaki fark elbette büyük olacaktır.

    Şu an piyasada satılan LCDlere dikkat ederseniz,50hz ise herhangi bilgi yer almaz ama 100hz ise büyük puntolarla yazarlar.
    Bir çeşit pazarlama stratejisi sanırım..

    umarım yardımcı olabildim..


    hz in tazeleme oranı oldugunu biliyorum

    fakat bunun crt(tuplu) tipi tv ve monitorlerde onemli diye bilyorum,lcd de oınemi oldugunu bilmiyordum

    bilgiler için teşekkurler




  • evet,tazeleme oranı iyi bir seyir için önemli bir faktör..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magicool


    quote:

    Orjinalden alıntı: shanly piyade


    quote:

    Orjinalden alıntı: magicool

    bende bu lcd tv den var sd yayın performansı bence harika odamada bir tane almayı dusunuyorum


    ayrıca bu 50 hz 100 hhz farkı nedir ben lcd de hz farkının olmadıgını sanıyordum lutfen acıklıyabilirmisiniz?


    teşekkurler




    hz=Hertz=cycles per second=saniyedeki döngüdür.


    yani,saniyede 50 kere tazelenen bir ekran ile 100 kere tazelenen ekran arasındaki fark elbette büyük olacaktır.

    Şu an piyasada satılan LCDlere dikkat ederseniz,50hz ise herhangi bilgi yer almaz ama 100hz ise büyük puntolarla yazarlar.
    Bir çeşit pazarlama stratejisi sanırım..

    umarım yardımcı olabildim..


    hz in tazeleme oranı oldugunu biliyorum

    fakat bunun crt(tuplu) tipi tv ve monitorlerde onemli diye bilyorum,lcd de oınemi oldugunu bilmiyordum

    bilgiler için teşekkurler



    Her tip panelde yenileme hızının yüksek olması, yüksek kalitedeki yayınlarda görüntü iyilaştirmesi sağlar. 100 Hz 50 Hz konusunda daha önce yazdığım bir yazıyı, yararlı olacağı düşüncesiyle tekrardan aşağıya alıyorum.
    "Normal film çekimleri saniyede 25-30 görüntüden oluşur. Çizgi filmde olduğu gibi sabit görüntüler arka arkaya ekrana getirilir. Bu görüntü yenilenmesi 25 adete ulaştığında insan gözü bunu hareketli görüntü olarak algılar. 50 Hz bir televizyonda görüntünün yenilenme sayısı saniyede 50, 100 Hz bir televizyonda ise saniyede 100'dür. 100 Hz bir televizyonda, özellikle hızlı değişen görüntülerde daha net seyir elde edilir. 100 Hz televizyonda bu görüntüler elde edilirken aynı sahneler yaklaşık 4 kez yenilenir.
    Taramanın artması, tv'de film gösterilirken aralarda oluşan çizgilerin gözün algılayamayacağı düzeyde azalmasını sağlar.
    100Hz bir kamera ile 50-60Hz tv çalışırken çekim yaptığınızda, tv görüntülerini seyrederken taramanın azlığını gözle görülür biçimde fark edersiniz.
    100 Hz tabi ki ayrıcalıktır. Adı her ne konulursa konulsun değişik teknolojiler 100 Hz taramanın yerini tutamaz. Yalnız yayın kalitesi iyi olmadığında, bu kötü görüntüleri daha da net(daha kötü) biçimde gösterebilir. Bu takdirde 100Hz modunu azaltmalısınız."




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orjinalden alıntı: magicool


    quote:

    Orjinalden alıntı: shanly piyade


    quote:

    Orjinalden alıntı: magicool

    bende bu lcd tv den var sd yayın performansı bence harika odamada bir tane almayı dusunuyorum


    ayrıca bu 50 hz 100 hhz farkı nedir ben lcd de hz farkının olmadıgını sanıyordum lutfen acıklıyabilirmisiniz?


    teşekkurler




    hz=Hertz=cycles per second=saniyedeki döngüdür.


    yani,saniyede 50 kere tazelenen bir ekran ile 100 kere tazelenen ekran arasındaki fark elbette büyük olacaktır.

    Şu an piyasada satılan LCDlere dikkat ederseniz,50hz ise herhangi bilgi yer almaz ama 100hz ise büyük puntolarla yazarlar.
    Bir çeşit pazarlama stratejisi sanırım..

    umarım yardımcı olabildim..


    hz in tazeleme oranı oldugunu biliyorum

    fakat bunun crt(tuplu) tipi tv ve monitorlerde onemli diye bilyorum,lcd de oınemi oldugunu bilmiyordum

    bilgiler için teşekkurler



    Her tip panelde yenileme hızının yüksek olması, yüksek kalitedeki yayınlarda görüntü iyilaştirmesi sağlar. 100 Hz 50 Hz konusunda daha önce yazdığım bir yazıyı, yararlı olacağı düşüncesiyle tekrardan aşağıya alıyorum.
    "Normal film çekimleri saniyede 25-30 görüntüden oluşur. Çizgi filmde olduğu gibi sabit görüntüler arka arkaya ekrana getirilir. Bu görüntü yenilenmesi 25 adete ulaştığında insan gözü bunu hareketli görüntü olarak algılar. 50 Hz bir televizyonda görüntünün yenilenme sayısı saniyede 50, 100 Hz bir televizyonda ise saniyede 100'dür. 100 Hz bir televizyonda, özellikle hızlı değişen görüntülerde daha net seyir elde edilir. 100 Hz televizyonda bu görüntüler elde edilirken aynı sahneler yaklaşık 4 kez yenilenir.
    Taramanın artması, tv'de film gösterilirken aralarda oluşan çizgilerin gözün algılayamayacağı düzeyde azalmasını sağlar.
    100Hz bir kamera ile 50-60Hz tv çalışırken çekim yaptığınızda, tv görüntülerini seyrederken taramanın azlığını gözle görülür biçimde fark edersiniz.
    100 Hz tabi ki ayrıcalıktır. Adı her ne konulursa konulsun değişik teknolojiler 100 Hz taramanın yerini tutamaz. Yalnız yayın kalitesi iyi olmadığında, bu kötü görüntüleri daha da net(daha kötü) biçimde gösterebilir. Bu takdirde 100Hz modunu azaltmalısınız."



    bilgi için teşekkurler

    peki sice aradaki fiyat farkına deger mi?




  • birde başka markaların(samsung,lg vs...) 32" 100 hz lcd tv modelleri ve fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz


    teşekkurler
  • tüm dostlara açıklayıcı bilgileri için sonsuz teşekkürler.
    Bizleri bilgilendirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magicool


    bilgi için teşekkurler

    peki sice aradaki fiyat farkına deger mi?


    Türkiye'de fiyat farkı çok fazla.Örnek vermek gerekirse Toshiba 32WL66 50hz'in fiyatı 1700 ytl iken onun 100hz versiyonu,bir kaç eklemeyle beraber, 2990 ytl.

    Ticari amaçlarla alınmıyorsa ve standart bir evin standart salonunda izlenecekse bence değmez.
    Ancak büyük bir salonda uzaktan izlemek için almayı düşünüyorsanız veya aynı zamanda playstation,ps bağlayıp oyun oynamayı düşünüyorsanız ve hatta action filmleri sizin hayatınızda önemli bir yer tutuyorsa kesinlikle 100 hz olanlardan düşünmekte fayda var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magicool

    birde başka markaların(samsung,lg vs...) 32" 100 hz lcd tv modelleri ve fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz


    teşekkurler



    Toshiba ve Samsung'un birbirleriyle akraba oldukları,kız alıp verdikleri konusunda rivayetler var.Bazı yerlerde Samsung'un Toshiba'dan ekran,Toshiba'nın da Samsung'dan chipset aldığı söylentileri dolaşıyor.Aslını bilmiyorum ama doğru olabilir.

    Ekran kaliteleri genelde birbirine benziyor.Ancak,kendi nacizene görüşümdür,Toshiba'da sanki işcilik ve malzeme bir gömlek daha üstte.

    Sony'nin U modelleri hariç,diğer 32" modelleri de,bence, gayet başarılı.Ancak diğer markalarla fiyatlarını kıyasladığınız da biraz gerilere düşüyorlar.

    Eğer,37" ve daha üstü derseniz,bence bir numara olan Philips,arkasından da Sony geliyor.

    LG ve JVC'nin modellerini pek takip etmiyorum.Onun için onlar hakkında pek bilgi veremeyeceğim.Ama,yabancı sitelerde,özellikle JVC'nin çok güzel yorumlar ve test sonuçları aldığını sık sık okudum.LG ise arada bir yaptığı kampanyalarla aklımda kalmış..

    Şu an piyasa da olan modellerden 32" olup ve 100 hz tazeleme oranına sahip göze en güzel hitap eden hangisi derseniz:

    Toshiba 32WL68Z derim.

    Almancanız varsa birkaç alman sitesi bu cihaza çok güzel testler uygulamış ve en yüksek değerleri ve yorumları almış..gerçekten tavsiye ederim.




  • teşekkürler,hayırlı olsun
  • Başka bir konuda sordum burdada sorayım PC bağlantısında duyduğum kadarıyla Plazma yerine LCD tv öneriyorlar bunun nedeni nedir? Birde toshiba'nın yeni çıkardığı C3000 serisini test etme şansınız oldu mu nasıldır?
  • Bildiğim kadarıyla,plazma ekranlara kıyasla,laptoplarda özellikle LCD kullanılmasının sebebi:

    1)Plazmanların lcdlerden biraz daha fazla enerji tüketmeleri
    2)Üretim maliyeti

    Evinizde izlemek için aldığınız bir tv'yi,ister lcd olsun ister plazma olsun rahatlıkla bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.Tepki süresi,kontrast oranı ve tazeleme hızı yüksek bir cihazınız var ve bilgisayarınızın ekran kartı çıkışı iyi ise ikisinden de çok güzel sonuç alırsınız.Aralarında oluşacak görüntü kalitesi farkı,sadece cihazların kalitesi ve bağlantı yaptığınız kabloların veri aktarım hızı ile doğru orantılıdır.

    Malum,plazma tv'ler 37-42" den başladığı için,kesenize göre olacak şekilde daha ufak bir LCD sistem de seçebilirsiniz.

    Cihazınız ve bağlantınız iyi ise,kesinlikle içiniz rahat olsun,"keşke diğerinden alsaydım" demezsiniz..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.