Şimdi Ara

Huawei, EMUI 9.1 güncellemesinin temel özelliklerini kısa bir videoyla özetledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Huawei, akıllı telefonlarına dağıtmaya başladığı EMUI 9.1 güncellemesinin beraberinde getirdiği kilit özellikleri özetleyen 37 saniyelik kısa bir video yayınladı. Güncellemenin en önemli yanlarından biri yenilenmiş, minimalist kullanıcı arayüzü olarak öne çıkıyor.

     

    Huawei'ye göre EMUI 9.1, anın güzelliği yansıtan yeni duvar kağıtlarına sahip ve uygulama simgeleri daha gerçekçi olacak şekilde yeniden tasarlandı. Yeni güncelleme, daha iyi pil performansı ile pürüzsüz ve hızlı bir oyun deneyimi sunmayı amaçlayan GPU Turbo 3.0 yazılımına da içeriyor.

     


    EROFS dosya sistemi ile hız artıyor


    Şu anda PUBG Mobile ve Fortnite dahil olmak üzere 20'den fazla popüler oyun GPU Turbo 3.0 tarafından destekleniyor. Ayrıca EMUI 9.1 ile birlikte rastgele okuma hızı yaklaşık %20 oranında artıran yeni EROFS dosya sisteminin de geldiğini belirtelim.

     

    Hepsi bununla sınırlı değil, EROFS dosya sistemi, gelişmiş dosya sıkıştırma özelliği sayesinde sistem alanında 2 GB'lık ekstra depolama alanı da açıyor. Yeni EMUI 9.1'de belirli kişiler için video zil sesi ayarlamak da mümkün.







  • P10 Plus'a gelmeyecek 9.1'i neyleyim?

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    videonun sonuna bakmadınız sanırım p10 ve p10 plus var listede

  • Tr cihazlar için verilen tarihlere en az 3 ay ekleyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiyeye gelmeyen seyin reklami. Geldiginde Turkce reklamini da cikartirlar galiba :) .

  • Bir tek ürününü dahi satın almadım bu markanın.Son ABD yaptırımlarının muallağında, bilinmezliğinde almam da.Cin olmadan fiyatıyla adam çarpmaya çalışırken ,kendi çarpıldı.

  • sezar61 kullanıcısına yanıt
    Evet o bölüme dikkat etmedim. Şirketin daha önce yaptığı açıklamayı baz alarak yorum yapmıştım. Harika haber Uyandırma ve bilgilendirme için teşekkürler.
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Sizin alıp almamanız bir şey teşkil etmez. O kullandığınız telefonla yaptığınız her şey Huawei donanımlarla yapılandırılmış şebeke altyapısı desteğiyle gerçekleşiyor. Yani dolaylı olarak her gün kullanıyorsunuz. 5G konusunda da çıtayı almış, en yükseğe bırakmış bir firmadan söz ediyoruz. Huawei çoktan cin oldu da sizin haberiniz yok. ABD yaptırımları ancak kısa vadede etki eder, sonrasında yolunu bulacak altyapı da, teknoloji de var adamlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    Sizin alıp almamanız bir şey teşkil etmez. O kullandığınız telefonla yaptığınız her şey Huawei donanımlarla yapılandırılmış şebeke altyapısı desteğiyle gerçekleşiyor. Yani dolaylı olarak her gün kullanıyorsunuz. 5G konusunda da çıtayı almış, en yükseğe bırakmış bir firmadan söz ediyoruz. Huawei çoktan cin oldu da sizin haberiniz yok. ABD yaptırımları ancak kısa vadede etki eder, sonrasında yolunu bulacak altyapı da, teknoloji de var adamlarda.
    İyi de fikrimi yazdım geçtim ben, dolaylı olarak kullanıyorsunuz vb bu benim kast ettiğim bireysel olarak para verip ürününü satın almadığımı belirttiğim olayla ne ilgisi var.Ki ayrıca yurt dışındayım ben.
    Ben Vestel televizyon kullanmadım ,fiyat politikasından dolayı da asla kullanmam diyorum.Sen kalkmış ev de kullandığın televizyonun elektriğini ve altyapısını Vestel sağlıyor diyorsun .Ne alakası var.
    Huawei Türkiye de Türktelekom gibi bir firma kârlı anlaşmalar yapmışsa ,müşterilerine bunu Huawei den 1 e aldığı modemleri dahi mülteriye 5 katı na geçiriyorsa bana ne.Donanımsal olarak ne para verip, ne de operatör den bedavaya bir tek ürününü almış kullanmış değilim kullanmam da.
    Huawei cin olmadan bahsettiğim zamanları , daha Türkiye de cep telefonlarının resmi satışı yokken, esamesi dahi okunmuyorken ,bir anda kendini dev aynasında görmesine bir tepkidir.Ve bu benim konusu gelmişken herkese açık bir konuda ortaya yazdığım, beyan ettiğim bir fikirdir.
    Kimsenin de bana özellikle mobile donanım konularında akıl vermesine ihtiyacım yok.
    2006 dan beri özellikle Mobile Donanım konularında aktif biri olarak neyin ne olduğunu çok iyi bilirim.
    Ben ki millet de daha ev interneti yok iken, Huawei in esamesi okunmazken , wınlar wızzlar yok iken ,Gprs bağlantı ile antenli Motorola telefonu modem gibi kullanıp pc ile internete girerdik.
    Bu markaya Çin li diper markalara göre agresif fiyat politikası ve müşterisini tıpkı Apple gibi aptal yerine koyup, işlemci hızları konusunda sahtekarlık yaptığı için, Qualcoomm un her yeni işlemcisini tanıttığı periyod dan önce Beş para etmez Kirin işlemcilerini tanıtıp kısa vadeli Benchmark skor liderlikleri ile müşterinşn gözünü boyamaya çalışan bir firma olfuğu için, antipatim olmasaydı dahi ,
    Abd yaptırımları beni kısa vade de , etkili olsun olmasın,bu durumda dahi bu markadan ürün almak konusunda beni tereddüte sokardı nokta.
    Yurt dışında özellikle Avrupa da Huawei yaptığı iskontolara, kampanyalara rağmen cihaz satamıyor şuan.Tek başına şu aşamada 5g özellikle Türkiye nin neyine, teknolojileri olsa ne olmasa ne.Satacak pazar bulamazsan ,pazarda sekteye uğradığın an gözden düşersin , toparlanman da ,yükeslişi kadar kolay olmaz.Hele hele kendi hazırladığı OS ile pazara devam ettiği an kimse , yeni doğmuş bir çocuk gibi olacak Huawei OS a karşılık bu fiyatlarla , yetişkin olgunlaşmış bir android OS cihazları geçip kendini riske atmaz.
    O işler o kadar kolay olsa, bu forumda yıllar önce deliler gibi savunulan Nokia ve Microsoft un birleşimi ile windows mobile ile piyasanın tozunu atacak, geleceğin işletim sistemi şöyle böyle diye deliler gibi savunan onlarca kişi vardı.Ne bir zamanlar mobil de dünya lideri Nokia nın Microsoft a , ne de Diz üstü , masaüstü, office de dünya lideri Microsoft un onca imkanlarına rağmen birbirlerine bir faydası olamadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 15 Temmuz 2019; 20:36:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Fikrinizi yazıp geçtiğinizi biliyorum. Bir forum ortamı olduğu için fikirlerinize farklı bir bakış açısı ile yaklaşarak dolaylı olarak cevap vermiş bulundum. (Keşke bulunmasaydım). Mobil donanım konusunda size akıl verdiğim falan yok. Yazdıklarınıza karşı verilen her karşıt cevaba bu tonda yaklaşacaksanız forum ortamında değil de kişisel blog sayfasında yazmanızı ve blogunuzu yorumlara kapatmanızı öneririm. (Kahretsin yine akıl vermiş gibi oldum:))

    Gprs'le internete girmiş olmak kimseyi cevap verilemez, ya da donanım konusunda tartışılmaz doğru kılmıyor. Bu durumda adsl bağlantı evlere girmemişken 56k modemle saat başı ücret ödenen dönemde 2002 yılı başında almış olduğum Ericsson T65 telefona hepsiburada'dan data kablosu siparişi vererek (internetten alışveriş mi yapılır dolandırılırsın denilen yıllarda) o zamanki Aycell'in birbuçuk iki yıl boyunca bedava vermesine rağmen kimselerin pek bilmediği GPRS bağlantı ile bilgisayarda internet kullanmayı ICQ'da 7/24 online kalarak tadını çıkarıyan benim de kimseden donanım konusunda beni sorgulamamasını rica etmem gerekirdi. Yine de o yılları hatırlattığınız iyi oldu neredeyse unutmuştum. Kazaa programıyla mp3 dosyasını 1-2 günde, 45 mb bir video dosyasını bir haftada indirdiğimi hatırlarım. Zaten saniyede 2-3 kb indirme yapabiliyorduk. Yine de herkesin saatli olarak internete bağlandığı dönemde sürekli online olmanın havası başkaydı.

    Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama ben İngiltere'de yaşıyorum. Burada da operatörlerin altyapısı Huawei tarafından yapılıyor. Hatta ABD'nin tavrından sonra yakın dönemde UK bakanlar kurulunda bununla ilgili bir tartışma oldu. Huawei telefonlar ise gayet de iyi satılıyor. Ayrıca Türktelekom'un yaptığı karlı anlaşma diye bir şey yok. Turkcell, Vodafone gibi kar amacı güden operatörlerin altyapısından söz ediyorum. Büyük bir ihtimalle sizin bulunduğunuz ülkedeki operatörler için de benzer bir durum söz konusudur. Neyse bu konu dediğiniz gibi sizi çok bağlamıyor. Bu örneği vermemin sebebi firmanın o kadar da hafife alınacak bir firma olmadığını örneklemekti. Yine de konuyu Vestel televizyon ve ev elektiriği ilişkisine indirgeyecek kadar alakasız değil bence :)

    Benim bu telefonu kullanmamın sebebi tamamen kamera odaklıdır. Milisaniyelerle ölçülen ve hiçbir kullanıcının reel kullanımda farkedemeyeceği benchmark skorları asla umrumda değil. Fotoğrafçılıkla ilgileniyorum, zaman zaman profesyonel kamera dışında mobil kamera kullandığım da oluyor. Leica ile yapılan partnerlikle bu firmanın fotoğrafa bu kadar önem vermesi, bu konuda sürekli yenilikler üretme çabasının yanısıra kullandığım diğer mobil cihazlarla ciddi olarak fotoğraf konusundaki üstünlüğü, bu konuda sürekli teknoloji üretme çabaları takdirimi kazandı. Ayrıca her firma gibi hazır snapdragon chipseti alıp kullanmak varken kendi işlemci chipsetini geliştirme çabalarını da takdir ediyorum. Bu konuda yapılan benchmark uyanıklıklarını da tabii ki hiç hoş karşılamıyorum. Ama şu anda pazar lşderi olan tüm firmaların geçmişinde var böyle şeyler. Yine de hiç gerek yoktu böyle şeylere. Sonuç olarak -hani klişe bir laf var ya- babamın firması değil:), daha iyi kamera yapan olursa ve Huawei'ninki kadar kullanışlı bir arayüz sunarsa gider onu kullanırım. Dediğim gibi amaç size akıl vermek değil, farklı bir bakış açısı sunmaktı.




  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Gprs ile 4.5 mb lık bir mp3 ü 1-2 saat de indiren bir jenerasyon olduğumuza göre ,kendimden bir nebze bahsetmiş olmam, özelikle mobile konuları ne kadar eskiden beri takip etmiş birine akıl veriyorsun derken , neyi hangi markayı kime anlatıyorsunuz gibisinden bir yaklaşım benimkisi.Yoksa blok havası ile yazacak olsanda, bilen de cevap yazıyor, bilmeyen de.
    Öyleki bu forumda zamanın , kullandığı markanın kamerasının megapixel ni yarıştıranlarıda çok gördüm.Her defasında da bu kişilere önemli olan mercek kalitesi ve diafram açıklığıdır dediğimizde yine ,kullandığı markayı savubma psikolojisi ile çoğuna kabul ettirememişizdir.
    Bahsettiğim gibi saydığım nedenler den ötürü, Huawei sizi kamera konusunda tatmin ediyor olabilir.Ancak diğer konularda bu kamera üstünlüğü, bu markayı tercih etme de beni zerre etkilemiyor.
    İşlemcinin görevleri konusunda farkı , milisaniye farkla sayfa, program açmak, benchmark rakamları ile sınırlı değil artık .Günümüz işlemcilerinin hızlı olmasının yanında , kamera (Video çekim kalitesi vb konularda Kririn ne durumda sahi)özelliklerin den tut da, bunca işlemi yapıp aynı zamanda enerji tüketimi konusunda bile fark yaratır bir duruma gelmişken, tercih ettiğin markanın kullandığı işlemci büyük önem taşıyor.
    Sizin aksine benim de kamera umrumda değil bu tür cihazlarda.Nasıl kamera bir kriter ise size göre, benim de tercih ettiğim kriterlere göre satın aldığım markaların kameraları da, artık en iyi fotı çekiyor dediğiniz cihaz arasında gece ile gündüz kadar yok.Üzmez seni. O bakımdan sırf P30 pro satın alıp kullanıyor olmanın verdiği bir iç güdü ile bana Huawei yi anlatıp savunup, övmenize de gerek yok.Yaşadığım Ülke Hollanda ve kullandığım operatörün kimin alt yapısını kullanırsa kullansın .Benim kast ettiğim olaydan yola çıkarak , benim tercihim doprultusunda ki düşüncemi çürütmeye çalışmanız saçma.
    Ki ben kimseye cevap verip bir şeyi kanıtlamaya çalışmıyorum da.
    Neyse işe gitmem lazım, devam ederiz gerekirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cahiller.

    Bu arayuz uygulaması ve dunya genelinde kademeli olarak yayınlanıyor.

    Huawei p20 pro var bende ve şahane.

    Bilneden karalamayin.

  • P9 lite kullanıyorum. 3 yıl oldu ilk gün ki performans var. Nihayetinde kaliteli bir üretim yapıyorlar. Çok hızlı büyüdüler. Tabiki ekonomik olması hepimiz için iyi bir şeydir. Ama pahalı olması ülkemizin vergi sistemi ile alakalı bir şeydir. Bu kalite ve bu hızlı ilerleyiş amerikayı rahatsız etmiş olabilir.

  • Abd yaptırımları geri almak zorunda kalacaktır. Başta kendi şirketleri için için zarar ederken Huawei kurmuş olduğu sistemler ve teknoloji daha kaliteli. Iphone telefon alıp bir boka taramayan çöp telefonları almaktansa en azından işleyişi ve kamerası mükemmel bir telefon almayı tercih ederim. Google ve diğer şirketler güncelleme vermesede bile kendi işletim sistemi kurması dahilinde bu kaliteden vazgeçmem imkansız. ABD batıyor ve batarken bir girdap yaratıyor. Bence bu girdap içerisine aklı olanlar dahil olmazlar...

  • Mate 10 lıte gelecekmi

  • P Smart 2018 e geldi ve yükledim. İnanılmaz bir şekilde cihazım daha bir hız kazandı. Cep telefonu mu? Huawei den başka asla....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.