Şimdi Ara

Google Stadia, oyun geliştiricilerinden büyük ilgi görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'ın önümüzdeki aylarda hizmete sunmaya hazırlandığı bulut tabanlı oyun platformu Stadia, oyun geliştiricilerinden büyük ilgi görüyor. Google yöneticisi Sam Corcoran, 4000'den fazla geliştiricinin Stadia platformunun bir parçası olmak için Google'a başvuru yaptığını açıkladı.

    Ayrıca Bkz.Google Stadia: İşte fiyatı, oyunları ve çıkış tarihi
    Develop: Brighton 2019 etkinliğinde konuşan Corcoran,"Stadia, oyun geliştiricileri için çok büyük bir fırsat. Şu ana kadar 4 binin üzerinde geliştiriciden başvuru almış durumdayız. Tüm başvurular Google'da çalışanlarımız tarafından tek tek inceleniyor. Google olarak bizler, her zaman yeni oyun ve yeni fikirlere açığız. Stadia'ya ilgi duyan tüm geliştiricilerle konuşmak ve beraber çalışmak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

    Google, geçtiğimiz ay yapılan bir etkinlikte Stadia'yı tüm detaylarıyla ortaya çıkarmıştı. Stadia, Kasım 2019'da 14 farklı ülkede resmen hizmet vermeye başlayacak. Bu ülkeler arasında maalesef Türkiye yer almıyor. Stadia'nın Türkiye'ye ne zaman geleceğiyle ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 







  • İnternet kafeler ne olacak acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapanacak adam telefonundan gta 6 oynayabilecek

  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    çoğu kapandı zaten
  • scorpion20 kullanıcısına yanıt
    Yeni yeni bir sürü yer açılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    valla bizde 3d sanal gözlüklü, özel sensör koltuklu playstation salonu bile kapandı
  • Ekran kartları ve konsollar en fazla 1 nesil (~8 yıl) daha satış yapar. Sonrasında, son kullanıcıya donanım ve konsol üretmeyi bırakıp tamamen bulut hizmeti sunmak zorunda kalacaklar gibi duruyor. En iyi ihtimal 8K gaming, VR gaming den yürürler. Eee o da donanıma ödeme yapmak istemeyen kaç kişiye hitap edecek. Son kullanıcı, bir hizmetin çevrim içi akış alternatifi varsa donanıma para ödemek istemiyor. Sinema sektöründe bu geçiş yaşandı. DVD ve Blu-ray oynatıcılar tarih oldu. Çevrim içi akış son kullanıcıya yetiyorda artıyor bile. Google, önümüzdeki 10 yıl içinde her ülkeye Stadia sunucusu yerleştirerek gecikme olayını çözecektir ve bu işin üstesinden de gelecektir. Sunucu konusunda oyun firmaları Google yalnız bırakmayacaktır ve kendi operasyon güçleri ile Google'a destek olacaklardır. Google her ne kadar dev bir şirket olsada, kısa sürede her ülkeye oyun sunucusu kuracak kadar operasyon gücü yok.

    Yıllardır oyun sevenlerin baş belası olan hem donanıma hem de oyuna para ödeme devri nihayet bitecek. Sadece oyuna para ödeme devri başlayacak. Böylece, oyun üreticileri daha çok kazanıp daha iyi yapımlar sunabilecekler. Yıllardır oyuncunun kanını emen bilgisayar donanımı ve konsol üreticileri kimsenin umrunda olmayacak. Dahası, oyun sektöründe rekabet kızışacağı için her halükarda son kullanıcının işine yarayacak.

    Google Stadia, çok değil 10 yıl içinde Türkiye'de de düşük pingler ile oynanacak şekilde faaliyete geçecektir. Bu gelişmeye en çok, çocuğunun karne hediyesi olarak oyuncu bilgisayarı isteğini, Türkiye de ki deli saçması fiyatlar yüzünden geri çevirmek zorunda kalan ebeveynler sevinecek. Oyunlarda ucuz değil ama en azından donanıma bütçe ayırmaktan kurtulacaklar.





  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Hocam türkiyedeki internet le o dediğin çok zor fiber altyapısı yok önce devletin bu işe el atması lazım konsolların yok olucağına da sadece güldüm stadia dediğin gibi olsa ben yine fiziksel konsol tercih ediceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Elon musk'ın internet projesi tamamlansın, stadia için alt yapıda tamamlanmış olacak. Şuan zaten beta aşamasında bile değil, böyle bir aşamada Türkiye gibi ülkelere gelmesi doğal değil. 1-2 yıl içinde ortadoğu ülkeleri dahil bize de gelir.
    Uzay interneti ve stadia birlikte tam anlamıyla kullanabilmemiz 2026'yı bulur benim tahminim. Elon projeyi 2025'e yetiştirmeye çalışıyor. Günlük 60 uygu gönderiyor uzaya. Bazen bu kotayı tutturamıyor o ayrı konu.
    O zamana kadar stadia iyice oturmuş olur, sadece stadia değil... ms,amazon, sony dahil bu işin içinde. Nvidia da var tabi, geç dönemde amd bile girebilir (google ile işbirliği içinde zaten)
    --------
    İlerleyen aşamalarda ne olacak ?
    2030 sonrası için tahminen.
    + Donanım satma olayı tarih olacak. Aslında tarih olmuyor donanım kiralıyorsunuz server üzerinden. Yine donanım kullanıyorsunuz yani uzak bilgisayardan.
    + Düşük ping ile herkes tarafından tercih edilir olacak, erken aşamada dahi her yere 50ms gibi oranlar var.İlerleyen zamanlarda 25ms gibi oranlar görebiliriz. (+Elon projesi ile)
    + Aylık ödemeli sistemler, hazır oyun kütüphanesi. Zevkinize göre paketler veya direkt tek oyunu al geç.
    ---------------
    Erken aşamada donanımlar hiç bir zaman tarih olmaz, evrilir ama tarih olmaz. İleri aşamada sıfır donanım, 2070 sonrası için.




  • Bence bu teknloloji en çok telefonmlarda işe yarayacak 720p de telefonda oyun sırıtmaz . indir bf5 i kur telefona 720p de yüksek ayarlarda oyna işte

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.