Şimdi Ara

Sensör veya güce ihtiyaç duymadan görüntü tanıyabilen akıllı cam geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sensör veya güce ihtiyaç duymadan görüntü tanıyabilen akıllı cam geliştirildi

    Bilim insanları herhangi bir sensöre, devreye veya güç kaynağına ihtiyaç duymadan görüntüleri tanıyabilen 'akıllı cam' parçaları oluşturdu. İlk bakışta, yapay zekanın durağan bir cam parçasına entegre edilmesi bilim kurgu filmlerine has bir şey gibi geliyor ancak biz tamamen gerçek bir olgudan bahsediyoruz.

     

    Ayrıca Bkz.Önümüzdeki 5 yıl içinde küresel rüzgâr enerjisi kapasitesinin %60 oranında artması bekleniyor
    Günümüzde yapay zeka teknolojisi, yüz tanıma ile kilit açma için telefonumuza her baktığımızda çok sayıda hesaplama yapması sebebiyle ciddi bir pil tüketimine neden oluyor. Gelecekte tek bir cam parçası, herhangi bir güç kullanmadan insan yüzünü kolayca tanıyabilecek.

     

    Wisconsin-Madison Üniversitesi'ndeki mühendisler, cam içindeki belirli noktalara farklı boyutlarda ve şekillerde hava kabarcıkları yerleştirerek işe başladılar. Daha sonrasında ise bazı yerlere grafen de dahil olmak üzere ışık emici materyal parçalarını ekledikleri belirtiliyor.

     

    Sensör veya güce ihtiyaç duymadan görüntü tanıyabilen akıllı cam geliştirildi

    İlk deneme şaşırtıcı derecede başarılı


    Ekip ilk etapta elle yazılmış rakamları tanıyabilecek cam parçaları oluşturdu. Bir rakamın görüntüsünden çıkan ışık, camın bir ucundan içeri girip diğer tarafındaki her biri ayrı rakamlara karşılık gelen dokuz özel konumdan birine odaklanıyor.

     

    Camın, el yazısı ile yazılmış 3 rakamının gerçek zamanlı olarak 8 ile değiştirildiğini algılayacak kadar dinamik olması araştırmanın ne kadar başarılı sonuç verdiğini ortaya koyuyor. Önümüzdeki günlerde, mühendisler bu yöntemin yüz tanıma gibi daha karmaşık işlemlerde de işe yarayıp yaramayacağını bulmaya çalışacaklar.

     








  • İnsanları birbirinden ayırt edemiyor, sadece bakan insan mı değil mi yada cam neye göre hazırlanmış ise "o var mı yok mu" şeklinde sonuç üretiyor. Üretilen sonuçta camın bir bölgesinden ışık gelmesi, o noktaya yine bir algılayıcı koymak gerekecek. Ancak tabi o algılayıcı kamera+NLP işlemcisinden kat kat düşük enerji kullanacaktır.

  • polarize olursa zaten dik açı otomatik anlamda düz röntgen mantığı ortaya çıkıyor. !

    adamlar teknik olarak güneş panelinin önüne bildiğin polarize filtreyi koymuş !

    sonuç olarak bir çeşit sensör algılayıcı sistem kurulmuş evet enerji tüketmez ama ortaya çıkan veriyi analiz etmek için mikro işlemci cpu tüketiyor.

  • Haberi yazan arkadaş, Ekrem71 gibi resme bakmadan salla parti yayınlıyor olsa gerek. Resimde 3 değil, 2 rakamı var. Sağ resimde de 2 diye yazmışlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.