Şimdi Ara

Yerli otomobil üretimine yönelik batarya yatırımı gerçekleştirilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Kalkınma Planı bu hafta başında TBMM’ye sunuldu. Ekonominin her alanında değişim ve dönüşümün ön görüldüğü plan içerisinde Türkiye’nin yerli otomobil üretimini destekleyecek konular da ele alındı.

    Yerli otomobil üretimine yönelik batarya yatırımı 

    11. Kalkınma Planı kapsamında, elektrikli olması planlanan yerli otomobil üretimine yönelik batarya yatırımı da gerçekleştirilecek. Söz konusu yatırım, rekabet gücünün geliştirilmesi için hayata geçirilecek “Otomotiv Destek Programı”nın bir parçası olacak. Program kapsamında ayrıca sensör, yakıt hücresi ve yazılım gibi alanlarda teknoloji ve üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesi de sağlanacak. Yerli otomobil projesi için teşvik mekanizması da geliştirilecek.

     
     

    Otonom araçların geliştirilmesine önem verilecek

    Yeni teknolojiler ve değişen müşteri beklentileri çerçevesinde çevre teknolojileri, bağlantılı ve otonom araçlar, akıllı hareketlik gibi kritik teknolojilerin geliştirilmesine önem verilecek. Otonom ve bağlantılı araçların geliştirilmesi ve kullanılmasına yönelik düzenlemeler yapılacak. Ayrıca, yurt içinde üretilen elektrikli otobüslerin, şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta kullanımının yaygınlaştırılması sağlanacak.

    Dijitalleşmeye ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek üstün donanımlı iş gücü yetiştirilecek. Otomotiv sanayisinin yoğunlaştığı Kocaeli, İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara, İzmir, Aksaray ve Adana'da otomotiv endüstri meslek liseleri ve meslek yüksek okullarının açılması ve kapasitelerinin geliştirilmesi için çalışılacak.

     

    Yeni nesil araçlardan veri toplanacak

    Yeni nesil araçlardan veri toplanması, kullanılması ve katma değerli hizmetlere dönüştürülmesi konusunda mevzuat ve uygulamaya yönelik belirsizlikler giderilmesi de 11. Kalkınma Planı dahilinde ele alınan konular arasında.









  • quote:

    Dijitalleşmeye ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek üstün donanımlı iş gücü yetiştirilecek.




    En son hatırladığım kadarıyla bu yeteneklere sahip onbinlerce gencimiz batılı ülkelere göç etti. Onların boşluğunu da Suriyeli ve Afgan mültecilerle doldurduk.
  • iyimser olmak istiyorum ama şu aracın çıkabileceğine, çıksa bile alınabileceğine inanamıyorum. kaç sene oldu. geçenlerden bir haberde yazıyordu. 2 d çizimleri tamam diye. hayırlısı bakalım beklemedeyiz. uzun süredir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceo-tr

    iyimser olmak istiyorum ama şu aracın çıkabileceğine, çıksa bile alınabileceğine inanamıyorum. kaç sene oldu. geçenlerden bir haberde yazıyordu. 2 d çizimleri tamam diye. hayırlısı bakalım beklemedeyiz. uzun süredir.
    Tam 10 yıl oldu yerli otomobil muhabbeti ortaya çıkalı, 10 yıl...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecek acak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim bildiğim zorlu enerjiye çok büyük teşvik gelecekti firmadan ses seda yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "cak" - "cek"

    evet...

  • Aracın tanıtımı:
    Ihlamurlar çiçek açtığı zaman XD

  • yerli otomobil yapacağız diye harcadığımız zamanda, yontma taş devri insanları tekerleği icat etmiştir. gürcistan, vietnam otomobil üretirken, biz laf ebeliği yapıyoruz.
  • mehmetg kullanıcısına yanıt
    Yapılabilecek en güzel tespit. Tanıdığım 3 mühendis, 1 mimar avrupaya yerleşti. Nitelikli iş gücü kaçmaya devam ederse istesek de ileri gidemeyeceğiz.

  • Yerli bataryamız göklerde.

  • Şu arabayı çıkarsalar bile fiyat avantajı olmazsa tutmaz.

  • yahu %100 Türk mühendislerin %100 Türk malı kullanarak otomobil yapsa bile bu bizim ilerlediğimizi göstermez yine gerideyiz teknolojide ne kadar ileri gidildi millet tek kişilik uçan drone yapmayı hedefliyor biz hala otomobil tek kişilik dronu geçtim dronu muz adam akıllı telefonumuz tabletimiz yok yerli otomobil i yaptık ekrana ne koyucaz vestel tablet mı ?
  • ince uçlu şarj aleti ile şarj ederiz :D

  • Olm hani elektrikli traktörümüz bile hazırdı lan? Yine mi kandırıldık ?

  • babayiğitlere verecekleri teşvikleri araçları alacaklara vercelerdi şimdiye yerli otomobil arzı olurdu.
    Mesela 100binlik arabanın 30-40binini devlet karşılasaydı biz yerli almak isterdik. Yerliüreticilerde bu işte ışığı görüp şimdiye 8 farklı araba çıkarmışlardı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetg

    quote:

    Dijitalleşmeye ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek üstün donanımlı iş gücü yetiştirilecek.




    En son hatırladığım kadarıyla bu yeteneklere sahip onbinlerce gencimiz batılı ülkelere göç etti. Onların boşluğunu da Suriyeli ve Afgan mültecilerle doldurduk.
    Benim de imkanım oldu teklif aldım ama aptal olduğum için cevap vermedim akademik düşündük bu seferde torpillerin alasını gördüm imkanı olan kaçsın gitsin burada yaşanmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.