Şimdi Ara

SpaceX, NASA'nın kara delik araştırmalarında kullanacağı aracı uzaya taşıyacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından bir ihale ile daha taçlandırıldı. SpaceX bu kez de kuruma ait X ışını Polorimetri Keşif Uydusunu (IXPE) uzaya taşıyacak. Nötron yıldızları ve süper kütleli karadelikler gibi gök cisimlerinin yaydığı polarize ışığı inceleyecek olan uzay aracı, sahip olduğu özellikler sayesinde uzayda daha önce kullanılan görüntüleme araçlarına kıyasla çok daha keskin görüntüler elde edebilecek.
     

    IXPE görevi sayesinde bilim insanlarının çok güçlü manyetik alanlara sahip nötron yıldızları olan magnetarları, kara delikleri ve süpernova kalıntıları içinde bulunan ve “Pulsar Rüzgâr Bulutsu” adı verilen nebulaları daha iyi tahlil edebileceği ifade ediliyor.

    Falcon 9 roketiyle Nisan 2021’de uzaya gönderilecek IXPE için NASA’nın SpaceX’e 50.3 milyon dolarlık bir ödeme yapacağı bilgisi paylaşılmış.

      
    SpaceX’in COO’su Gwynne Shotwell bu kapsamada yaptığı açıklamada, “NASA’nın şirketimize duyduğu güven bir kez daha ortaya çıkmış oldu. SpaceX’e NASA tarafından verilen altıncı ihale olan IXPE görevi, önemli yüklerin uzaya taşınması konusunda şirketimize olan inancın bir göstergesidir.” ifadelerini kullanmış.







  • Millet uzaya bir şeyler taşıma işiyle uğraşıyor benim kargo yolda kaybolmuş bunu da niye buraya yazdım bilmiyorum ama işte

  • Adamlar evrenin sırrını çözecek biz hala zam falan tartışalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben bu spacex' e güvenmiyorum. amacının da kar gütmek olduğu kanısında değilim. sonuç olarak nasa bir amerikan devlet kurumudur. spacex de bir özel sektör aracılığı ile uzay hizmetleri girişiminde bulunan ve geçmişine de bakınca sanki periyodik failure, error, hata artık ne derseniz ben kazaları diyorum, bir anda ortaya çıkmış garip bir şirket olarak görüyorum. şimdi bir devlet kurumunun casusluk girişimlerinde bulunmasu var bir de özel sektör şirketinin casusluk girişimlerinde bulunması var. bu açıdan baktığımızda olaya çok farklı yorumlar yapmak mümkün olacaktır. örneğin şirketi suçlamak var ya da bir ülkeyi suçlamak var. ben buna şey diyeceğim özel sektör gibi görünüp, nasaya bağlı olmayan ama sonuçta nasa' ya hizmet eden yan sanayi hizmeti. nasa' nın spacex ile iş birliği benim için böyle bir anlam ifade ediyor. kısaca nasa kim spacex kim. buram buram casusluk kokusu alıyorum. eninde sonunda çıkar kokusu. çekirge misali.




  • Şimdi Herbert Dorsey'in "Gizli Bilim ve Gizli Uzay Programı" kitabını okuyorum. Sonik yerçekimi karşıtı projeler ve deneyler için sempatik titreşim fiziğinin nasıl kullanıldığını açıklıyor.

    @Coopergetready do my physics homework on NASA space projects

  • uzay çağındayız artık, bunun bir göstergesi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.