Şimdi Ara

Polarize ışık, OLED ekranların daha az pil tüketmesini sağlayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her geçen gün geliştirilen batarya teknolojisine ek olarak, teknolojik cihaz üreten şirketler de ürünlerini enerji tüketimi yönünden daha verimli bir hale getirmenin yollarını arıyorlar. İngiltere'deki araştırmacıların geliştirdiği yeni OLED türü, üreticilerin aradığı bir teknoloji olabilir.
     

    Polarize ışıklı OLED ekran

    Telefonunuzun pil ömrünü korumanın en basit yollarından biri ekranın parlaklığını azaltmaktır. Birçoğumuz gün içinde telefonumuzun şarjının bitmemesi için parlaklığı otomatik moda alırız ve bu sayede de cihaz ekran parlaklığını ortam ışığına göre kendisi ayarlar. Güneşli veya çok fazla ışıklı bir ortamda ise ekran parlaklığı en yüksek seviyeye gelir ve dolayısı ile bu durum da cihazımızın pil tüketimini yükseltmeye başlar. Tam da bu noktada Imperial College London araştırmacılarının yeni geliştirdiği OLED ekranın yarattığı fark anlaşılabilir.
    Fizik ve Kimya Bölümü'ndeki bilim insanlarının geliştirdiği bu polarize OLED'ler, dış kaynaklardan gelen ışığı önlemeye yarayan filtreleri atlayabiliyorlar. Aynı zamanda bu filtre, harici ışığın yansıma ve parlamasını da engellemeye devam ediyor. Geliştirici ekibin üyelerinden Dr. Wade konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda: "Çalışmamız verimli polarize OLED'ler üretebileceğimizi ortaya koyuyor. Bulgularımız daha iyi kontrast ve daha uzun ömür ile her türlü ekranı daha parlak hale getirebileceğimiz yönünde." ifadelerini kullandı. Yeni teknolojinin uzun vadede akıllı telefonlar ve televizyonlarda kullanılması planlanıyor.
      







  • Ver polarizeyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel gelişme özellikle tv lerde çok işe yarayacaktır illa karanlık oda olayı kalkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.