Şimdi Ara

En nadir bulunan Atari oyunu 90 bin dolara satışta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde Retro olarak tabir edilen ve yıllar öncesinin piksel tabanlı konsollarındaki oyunları yeniden yaşatma amacı taşıyan mini konsollar popüler olmaya başladı. Yine de eski oyunların değeri ayrı.


    Bir dönemin son şahidi


    EBay üzerinde satılan Atari 2600 dönemine ait Extra Terrestrials adındaki oyun 90 bin dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor. Oyunun bu denli yüksek fiyata sahip olmasının ise iki tane önemli nedeni var.


    Ayrıca Bkz.Resmi Marshmello oyunu indirmeye sunuldu

    Extra Terrestrials oyunu ilk kez 1982 yılında piyasaya sürülmüştü. Hatta o dönem Atari 2600 için üretilen son oyunlardan birisi olarak gösteriliyordu. Oyun Spielberg’in efsane E.T. filmine dayanıyordu.


    Bununla birlikte çok kısa sürede geliştirilen Extra Terrestrials çok eleştirildi ve tarihteki en kötü oyunlardan birisi olarak gösterildi. Bazı otoriteler video oyun sektörünün çöküşünü başlatan oyunu Extra Terrestrials olarak gösteriyor.


    Diğer taraftan Atari’nin başarısızlık üzerine binlerce Extra Terrestrials kartuşunu yaktığı geçtiğimiz yıllarda yapılan bir kazıda ortaya çıkmıştı. Bu bakımdan bugün E.T.oyununu bulmak mümkün değil. Hali hazırda PC Müzesinde oyun sergilenmekte. EBay kullanıcısı ise satılan kopyanın sadece kendisinde olduğunu ve onaylandığını ifade ediyor. Sadece kartuş mevcut ve kutusu bulunmuyor.


     







  • Oyun bende varda tek sorun Atari kasetinin yalnızca içi var dışını ne yaptığımı hatırlamıyorum. İçi derken elektronik kısmı. Çalışıyor mu bilmiyorum. Neyse artık geniş çaplı bir arama yapmalıyım dış kabı için. Birde Atari lazım denemek için. Atari de varda en son parçalarına ayırmıştım. :) Paramparça.. Gitti 90 bin dolar :)

  • atari kartuşları yakmadı meksika çölüne gömdü. ayrıca bu kartuştan ebayden kovayla satın alabilirsiniz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.