Şimdi Ara

Netflix içeriklerinde sigara özendirme azaltılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Genelde sigara şirketlerinin en iyi reklam yapabildikleri alanlar sinema ve televizyon filmleri veya diziler oluyor. Başrol oyuncularının sigara ile oynadıkları sahneler haliyle izleyicilerin bilinçaltına da işlemiş oluyor. Bu bakımdan sigara sahneleri sürekli karşımıza çıkıyor.


    Yoğun sahneler


    Netflix içerikleri de sigara sahneleri açısından yoğun diyebiliriz. Sivil toplum örgütlerinin yaptıkları araştırmalara göre 2018 yılında 15-24 yaş arasında popüler olan Netflix içeriklerinde 299 kez sigara içme sahnesi gösterilmiş. 2019 yılında aynı içeriklerde bu kez 866 kez sigara sahnesi işlenmiş. Stranger Things, Orange is the New Black, Daredevil gibi pek çok popüler dizide sigara yerleştirmelerine rastlanıyor.


    Ayrıca Bkz.Microsoft’tan anlam verilemeyen Windows 1.0 paylaşımı

    Genel anlamda televizyon dünyasında da aynı sorun var. 2015-2016 sezonunda içeriklerin yaklaşık yüzde 79’unda sigara sahneleri tespit edilmiş. 2016-2017 yılında ise bu oran yüzde 92 seviyesine yükselmiş. The Big Bang Theory, The Walking Dead ve Modern Family bu yapımlar arasında.


    Netflix artan eleştiriler sonunda belirli içeriklerde sigara yerleştirmelerini azaltacağını duyurdu. TV-14 kısıtlaması olan orijinal dizilerde ve PG-13 kısıtlaması olan filmlerde sigara sahneleri yer almayacak. Bunun üzerinde kısıtlama olan içeriklerde ise sahneler devam edecek. Sadece belgesel tarzında olan ve tarihi olduğu gibi yansıtması gereken içeriklerde istisna uygulanacak. Kararın yeni dizilerde uygulanması bekleniyor.


     







  • sigaradan daha önemlisi eşcinsellik.

    artık gına gelmeye başladı hangisini açsam eşcinsellik içeren dizi görüyorum.

    heralde bunu normalleştirme amaçları var ama bu tarz içerik olan dizileri tıpkı dizi başlarken cinsellik,argo , madde kullanımı gibi uyarının yanında eşcinsellikte belirtilmeli, mide kalmadı.
  • Gayliğe özendirmekle ilgili bir düzenleme yok sanırım :)

  • Netflix'in piyasaya girişi bir yandan iyi oldu ama bir yandan da kötü oldu. Kalite düştü, gereksiz sansürlemeler başladı ve black lives matter olayı rahatsız edecek şekilde patlama yaşadı. Şu anda adam akıllı izleyebileceğim sadece eski HBO dizileri kaldı. HBO'da duraksama dönemine girdi. Eskisi gibi baba diziler çıkartamıyorlar. Onlarda kaliteyi düşürdü. Superhero dizilerini/olaylarını katmasak bile, şu anda bu sektör kalite bakımından duraksama döneminde.
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Görmek istemiyorsan gidip atv izle.
  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Heteroseksüel özendirmeyi de ekle o zaman bu nasıl bir mantık şaka gibisiniz. Dediğiniz şey o kadar saçma ki televizyonda kadın gördüm kadın olmak istiyorum mu diyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguz_Cole -- 5 Temmuz 2019; 16:51:43 >
  • Aktörlerin ağızlarında çiçek görmeyelim de.

  • Ondan önce çocuk istismarlığını bitirsin. Stranger Things'te özellikle çok belli ediyorlar. 2 çocuk öpüştürüyorlar. Normal bir şey gibi yayınlıyorlar. Normal bir şey gibi dedim çünkü, adamların kendi yasalarında 18 yaş sınırı var.

  • Netflix'in çok ciddi bir politik görüşü var ve bundan taviz vermiyor. Şu an en güçlü propaganda aracı olarak görüyorum.
  • Mindhunter'ı silip atsınlar o zaman.

  • chetyner kullanıcısına yanıt
    Chernobyl netflixte yayınlanıyor mu?

  • Hocam Chernobyl Netflix yapımı değil ve Netflix'de yok diye biliyorum ama.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sigaradan daha önemlisi eşcinsellik.

    artık gına gelmeye başladı hangisini açsam eşcinsellik içeren dizi görüyorum.

    heralde bunu normalleştirme amaçları var ama bu tarz içerik olan dizileri tıpkı dizi başlarken cinsellik,argo , madde kullanımı gibi uyarının yanında eşcinsellikte belirtilmeli, mide kalmadı.

  • Oguz_Cole kullanıcısına yanıt
    tabiki hayır mantık bu değil tamamen yasaklansın demiyorum ama eşcinsellik unsuru barındıran içeriklerde dizi başlarken bunu belirtsinler ona göre izlemeyelim.

  • Onların ikiside çocuk ne yasaya aykırı birşey var nede yanlıs anlaşılacak birşey var sebin zihninde neler dönüyorsa artık gelip nereye bağlamış olayı.
  • Chernobyl, HBO yapımı yani yayınlanmaz. HBO'nun yapımlarında cinsel anlamda yazıya dökemeyeceğim sahneler seyrettim. Sigara yanında hiç birşey kalır.
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    O zaman 2 çocuğun seks yapması da sorun değil. Ecem Hotoğlu'nun videoları da kaldırılmadı zaten.


    Buraya yazıyorum, minimum 5 maksimum 10 sene içerisinde +18 yaş sınırını 16'ya düşecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 çocuğun seks yapması yada ekranda gösterilmesi doğru değildir ama ben öyle bir sahnede hatırlamıyorum Stranger thingsde. Bahsettiğiniz kızı da tanımıyorum ama siz izlediniz sanırım videoyu ? İnternette abartıya kaçılmadıgı sürece tüm sansürlere karşıyım beğenmeyen gitsin atv star tv izleyip el ele tutuşmayı sansürlü izleyip , sonra internette ki videoları stok yapıp mutlu olabilir.
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Sansürlensin demiyorum. Çocuklarla ilgili şeyler yapılmasın demenin nesini anlamıyorsunuz? Dediğim kızı da herkes biliyordur 4 5 sene önce oldu olay.

    İftira atmak, ön yargılı olmak ne kadar kolay değil mi tanımadığınız kişi için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bahsettiğimde aynı işte heteroseksüellik içerdiğini de belirtsinler o zaman. Lgbt içerikleri geçen ay fazla idi doğal olarak çünkü pride ayı idi. Kendinizi karşı tarafa koyun televizyonda zaten full hetero içerik var eğer dedikleri gibi olsa idi onlar heteroseksüelliğe özenirdi ama bu şekilde çalışmıyor bu işler bu şekilde doğarsın ve ölene kadar da devam eder değişmesi mümkün değil bu heteroseksüellik içinde geçerli.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.