Şimdi Ara

Huawei yasakları Samsung’u da vurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD-Çin ticaret savaşının tam ortasında kalan ve ardı ardına Batılı teknoloji firmalarının engellemeleri ile karşılaşan Huawei yeni modellerde revizyon yapmış ve mevcut modellerin üretimini de azaltmıştı. Bu hamle Samsung’u da etkiledi.


    Ardı ardına darbeler


    Dünyanın ikinci büyük yonga üreticisi konumundaki Samsung’un önemli müşterilerinden birisi haliyle Huawei. Firma genelde DRAM ve NAND tedariğini Samsung’dan yapıyor. Yılın ikinci çeyreğinde Huawei’nin siparişleri keskin bir düşüş yaşadı. Bu durum Samsung’un elinde stok kalmasına neden oldu.


    Kârının yüzde 67’si yarı iletken bölümünden gelen Samsung’un bu nedenle fiyatlarda bir miktar indirim yaparak elindeki stokları bitirmeye çalıştığı ifade ediliyor. Son dönemde DRAM fiyatlarında yaşanan düşüş de göz önüne alınırsa Samsung’un büyük bir kayıp yaşayacağı tahmin ediliyor.


    Ayrıca Bkz.AMD’den iş istasyonlarına en ucuz hızlandırıcı

    Geçen yıl hem DRAM fiyatlarının hem de NAND fiyatlarının yüksek seyretmesi firmaya tarihi faaliyet kârı elde etme şansı vermişti. Geçen yıl ikinci çeyrekte 12.7 milyar dolar faaliyet kârı elde eden Samsung’un bu yıl aynı dönemde yüzde 60 düşüş yaşayarak 5 milyar dolar seviyelerine gerileyeceği ön görülüyor. Samsung’un elindeki DRAM stoğunu eritmeye çalışmasının Micron’a alan açtığı belirtiliyor.


     

    Galaxy S10 serisinin geçen yıla göre yüzde 12 civarında daha iyi satış yapmasına rağmen yonga bölümündeki düşüş bunu boşa çıkarmış oldu. Yine de Huawei’nin akıllı telefon pazarındaki gerilemesi nedeniyle Samsung’un 37-40 milyon adet daha akıllı telefon satabileceği düşünülüyor. Bu durumda faaliyet kârında bir miktar artış yaşanabilir.


    Diğer taraftan Japonya’nın bazı önemli hammaddeleri Güney Kore’ye tedarik için izin şartını koşması da etkili olacak. Samsung’un izin almak için 90 günlük bir süre geçmesi gerekiyor ve özellikle OLED üretiminde bu süre dezavantaj oluşturacak.


     







  • Sisirilmis fiyatlardaki o bilesenler. Kendi aralarinda anlasip surekli yuksek fiyatlandirmalari da tespit edilmisti sonucta pek degisen birsey olmadi ama bu gelisme bence yetersiz . Fiyatlari en az yarisi olmasi gerekir ...

  • Ohh iyi oluyor dicem de Türkiye de fiyatlar düşmeyecek biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne diyorsunuz, kısa vadede tr pazarında fiyatlar etkilenir mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ram fiyatları düşer mi ?
    - düşmez !
  • Fiyatlar düşsün ram ve ssd stoklarim.

  • Hadi inşallah.

    Nasıl bir ülke olduk böyle milletin başına bir iş gelsin zarar etsin fiyatlar düşüşün alalım diye bakıyoruz. aynı şey ırak yumurta alımını durdurduğunda olmuştu inşallah yumurta fiyatları düşer diyorduk düştü de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem o kadar fazla ram var o sattıkları telefonlara taksınlar ya niye ram bellekten aciz telefonlar üretiyorsun Zamzung

  • Hepsi birbirine bağlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İos u bitirirler inş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.