Şimdi Ara

HP, Dell, Microsoft ve Amazon üretimin bir kısmını Çin dışına taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimi son G-20 zirvesinde bir nebze olsun yumuşadı ancak gelecek dönemde neler yaşanabileceğine dair bir öngörüde bulunmak mümkün değil. Teknoloji devleri bu nedenle üretim için Çin’e alternatif arıyor.


    Arayışlar başladı


    Gelen bilgilere göre HP, Dell, Amazon ve Microsoft gibi firmalar üretimin bir kısmını Çin’den taşımak için kolları sıvadı. İş gücünün çok ucuz ve oldukça sistemli olduğu Çin’e alternatif ise daha çok Hindistan, Endonezya, Tayland ülkeler olacak.


    Ayrıca Bkz.Özerk Sincan bölgesine girişlerde zorunlu uygulama yükleniyor

    Dev firmalardan HP ve Dell dizüstü bilgisayar üretiminin yaklaşık yüzde 30’luk kısmını diğer Asya ülkelerine kaydırmayı planlıyor. Microsoft, Amazon ve Google ise akıllı hoparlör ile oyuncu donanımları üretiminin bir kısmını Çin’den çıkaracak.


    Henüz konu ile ilgili resmî açıklamalar gelmiş değil ancak bu zaten beklenen bir hamleydi. Ticaret savaşlarının ciddiyete bindiği ve ek vergilerin geldiği dönemlerde bu kaydırma gündeme geliyordu. Elbette üretimi Çin dışına çıkarmak ilgili tüm ürünlerde bir miktar maliyet artışına sebep olacaktır.


     







  • Türkiye'ye gelsinler maraba cenneti, kolaylik saglansin bu sirketlere

  • Türkiye'ye gelmesi için çalışma yapılmalı

    Çalışacak bir ton insan var ulkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye gelmeleri zaten imkansız da hadi Türkiye'ye geldiler diyelim.. Yarın öbür gün, onların HP, Dell, Microsoft ve Amazon'u varsa bizim de Allahımız var denilirse ne olacak? Sizce bu dev şirketler bunu göze alabilir mi?
  • HP'nin Foxconn ile açtığı bir fabrika var Çorlu'da
  • Sorun insan gücü değil nitelikli insan gücü. Çin'in insanları çocukluktan itibaren bilişim ve teknoloji konusunda iyi eğitim alıyor ayrıca millet olarak de zeka seviyeleri yüksek, bizim gibi tarım toplumu insanının yapacağı işler değil. Alternatifleri de Çinliye benzeyen Asya ülkeleri oluyor bu yüzden. Ama bu işi yapacak diğer Asya ülkelerinden çıkan işlerde arızalar ve bozulmalar olur ise iş yine Çin'e dönecektir.

    Ticaret savaşları bu, tabii ki bir düşündükleri bir B ve C planları vardır bu ülkelerin. Bize gevezelik düşüyor maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 10 Temmuz 2019; 10:17:34 >
  • yukarıdaki resimde çalışanlar ne yapıyor?
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    kardeşim kendini ve toplumunu aşağılama. tek nedeni var, o da zamanında çok çok çok ucuzdu. O çinli işçiler kendi kendilerine öğrenmiyorlar, her fabrika önce eğitimini veriyor. Hem montaj işinin yüksek zekaya ihtiyacı yok, gören her göz eli titremeyen her birey bunu yapabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.