Şimdi Ara

Türk hücumbotlarının iletişim yeteneklerine Aselsan dokunuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kılıç sınıfı hücumbotlara askeri uydu muharebe sistemi tedariği kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalanan KASUMSİS Projesi ile ülkemizde ilk kez yerli olarak geliştirilen 1 metre 3 eksen Stabilize X-Bant Uydu Haberleşme Sistemi geliştirilmesi süreçleri tamamlandı ve saha kabul testleri başarıyla tamamlandı.

    TCG Meltem hücumbotuna yerleştirilen haberleşme sistemi, Akdeniz ve Ege sularında gerçekleştirilen testlerden geçer not aldı. Her türlü hava ve deniz koşulunda su üstü ve su altı unsurların bağlı bulundukları harekat ve komuta merkezleri ile hızlı ve kesintisiz bir şekilde ses, görüntü, data transferi yapabilmesi sağlanıyor.

    Denizkurdu 2019 tatbikatı kapsamında da ilk kez Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından aktif olarak kullanıldığı ve beğeni topladığı aktarılan sistem, ilerleyen dönemde tüm kılıç sınıfı hücumbotlara eklenecek. Platformun farklı araçlar için farklı muadilleri de geliştirilebilir.

    Özellikle Doğu Akdeniz’de gün geçtikçe daha da ısınan bir ortamda deniz kuvvetlerinin yerli teknolojiler ile donatılması yönündeki çalışmalar kritik önem taşıyor. Özellikle güvenli bir şekilde iletişim imkanının kesinliği, ilerleyen dönemde faydasını şimdiden kestiremeyeceğimiz düzeyde ciddi katkılar sağlayabilir.

     







  • İyi ki varsın Aselsan ve canla başla çalışan tüm mühendisleri.

  • şu ülkede yüzümü güldüren ender kurumlardan biri.

  • Yerli ve Milli degullllllllllll




















    Neyse bırakalım şunları kendi haline, emeği geçenlerden Allah razı olsun
  • hucum botlarımıza hava savunma yetenegide kazandırılsa süper olucak bildigim kadarıyla kılıç sınıfında hava savunma kabiliyeti yok

  • Güzel gelişme dilerim devamı gelir deniz kuvvetlerine ağırlık vererek akdenizdeki gücümüzü artırmalıyız hatta ufak çaplı bir uçak gemisi yapsak onunda temellerini atsak muazzam güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman erken seçimimiz hayırlı olsun diyebilir miyiz? Önümüzdeki günlerde bekçi çıkıp kendi fikriymiş gibi "bence erken seçim yapalım" der. Malum da "aynen ya güzel fikir aklıma gelmemişti" deyip erken seçim kararı alabilir Alıştık sonuçta.

    Ayrıca bu haberlere inanmayanlara laf atan troller; ya şu bir türlü inmeyen yerli uçağımız ile yollara çıkamayan yerli Cadillac'ımız ne oldu onu bir söyleyin de böyle haberlere biz de inanalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assassino! -- 2 Temmuz 2019; 23:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Assassino! kullanıcısına yanıt
    saman ithalatını yazmayı unutmuşsın. Boş yapma yol al.
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Yani tanımasak neyse... TAI ve Roketsan olmasa işimiz cidden çok zor.

  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    Vatanın milletin kaynaklarını etkin kullanma konusunda gerek alt yüklenici gerek vakıf şirketlerinden birinin içinde görev alsaydın bazı şeylerin karşıdan göründüğü gibi olmadığını anlardın. Bazı olumsuz yorum yazanlar emin ol etrafında görebileceğin en "soylu" insan daha soylu çıkar, çünkü onlar vatanı için en iyisini isteyenlerdir.

  • Assassino! kullanıcısına yanıt
    İmamoğlu Beylikdüzü belediyesi için kaç kreş vaadinde bulundu kaçını yaptı. alışığız gerçekleşmeyen vaatlere ama yapılanlara yalan denmesine alışık değiliz.
    @ThePscho: uyarı için teşekkürler, düzelttim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 3 Temmuz 2019; 11:30:51 >
  • Aynen İmamoğlu "Pendik" belediye başkanıydı zaten.
  • 1974

  • Ülkedeki tek tük teknolojik ilerlemenin de devlete ait savunma sanayii şirketlerince gerçekleştirilmesi üzücü. Keşke teknolojide daha fazla firmaya ve imkana sahip bir ülke olabilseydik, iktidar izin vermedi sağolsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak bak devlet fabrika kurmayıp teşvik verince neden devlet fabrika kurmaz diye söylenilir
    Devlet fabrika kurup savunma teknolojileri üretir neden sivil sanayii bunu yapmaz denir vallahi bazı kişileri mutlu edemezsiniz daha önce de demiştim kapınızın önüne bal şerbet çeşmeleri kursa ücretsiz evinizin altına altın madenleri kursa gene neden şu şu yok derler yazık üzücü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.