Şimdi Ara

Otomotiv sektöründeki daralma devam ediyor: Yılın ilk yarısındaki düşüş %45

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 1 Temmuz itibariyle ÖTV indirimi sona eren ve henüz yenilenmesine yönelik bir adım atılmayan otomotiv sektöründeki gerileme devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) paylaştığı verilere göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2019’un ilk yarısında %45 oranında daraldı.
     

    ODD’nin paylaştığı verilere göre 2019’un ilk altı ayında 195 bin 144 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde 353 bin 348 adetti. Bu da iki dönemi birbiriyle kıyasladığımızda %45 oranında ciddi bir daralma olduğunu gösteriyor.

     
     

    Otomobil özelinde baktığımızda 275 bin 870 adetten 156 bin 378’e düşen satışların 2019’un ilk yarısında %43 oranında azaldığını görüyoruz. Hafif ticari araç pazarındaki gerileme ise daha büyük. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 77 bin 478 adet olan satışlar bu yıl 38 bin 766 adette kalarak %50 oranında küçülmüş.

    Yalnızca Haziran ayındaki daralma %16 civarında

    Peki yalnızca Haziran ayında durum ne? 2019 yılı Haziran ayındaki daralmanın diğer aylara nazaran daha küçük olduğu görülüyor. Geçen yılın aynı ayında 51 bin 37 adet olan otomobil ve hafif ticari araç satışları bu yıl 42 bin 688 adete düşerek %16 azaldı. Bu azalma otomobil özelinde %12, hafif ticari araç pazarında ise %32 olarak gerçekleşti.

     

    2019 yılı Haziran ayı sonunda da gelenek değişmedi ve satışlardaki %63’lük payıyla C segmenti liderliğini korudu. Kasa tiplerine göre bakıldığında ise %50 pay ile en çok tercih edilen gövde tipi yine sedan otomobiller oldu. Son olarak, 2019 yılı Haziran ayı sonunda 90 adet elektrikli ve 4 bin 811 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşti.








  • Satışlar olması gereken seviyeye geliyor. Şimdiye kadar sanal bir para bolluğuyla cebimizde olmayan parayı harcayarak sanki durumumuz iyiymiş gibi yaşıyorduk. Gerçek ekonomik durumumuz budur arkadaşlar, alışmaya bakın. Vergi indirimi falan da beklemeyin şu anda hükümetin tek gündemi bütçe dengesini sağlayabilmek. Otomobil satışlarının azalması işlerine bile geliyor çünkü cari açık azalıyor.
    Motorlu araçlardan alınan vergiyi vermemenin motorlu araç almamak gibi bir yolu var. Bunun önüne geçilmeli bence. Motorlu araç satın almayanlar da motorlu araç satın almadığı için ötv ödemeli. Üçüncü köprüden geçiş - geçmeyiş olayı gibi. Zaten araba alanlara haksızlık şu anki uygulama.

    Devletten hak ve adaleti tesis edip araç almayanlara da ötv getirmelerini bekliyoruz.
  • Bu flyatlara araba almak için bildiğin deli olmak lazım.
    Akıl işi değil.
    Fiyatlar ederinden 2-3 kat yukarıda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • %45 daralma bence çok iyi. Birçok sektör %80 daraldı.



    ÖTV dahada artırılmalı. 1.0 ve altı için %100 , 1.6 için %200 , 2.0 ve üstü için %1000 olmalı ki hak adalet yerini bulsun bu millet için.

  • Alacak olan haziranda aldı zaten. Bu fiyatlarla asıl şenlik temmuz satışlarında olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetmez ama EVET
  • Haziranda 100 otomobilden 84 ü satılması çok iyi değer, 500 binlik araçlar daha kolay satılıyor,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır ÖTV indirimi de kalkmışken, %45 olur sana %65

  • Çok vahim

  • by__metallica B kullanıcısına yanıt
    Güzel yorum.
  • 3 araba fiyatına bir araba alınacak bir ülke de yaşadığımız için çok daha yüksek bir daralma bekliyordum ama insanımız yine şaşırtmamış.

  • Tüketim malları ithalatındaki düşüş lehimize olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrtkn E kullanıcısına yanıt
    500 bini 500 taksitle verecem de sokakta bmwden aşağı araba bulamazsın. Bizim millet için arabanın fiyatı değil kredinin faizi önemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srht73 -- 2 Temmuz 2019; 23:5:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haziran ayinda daralmananin dusuk olmasini,otv indiriminin bitme korkusu ve klasik her yil bayram arifesinde satis adetlerinin yuksek olmasina bagliyorum,temmuz ayinda %65-70leri bulacagini dusunuyorum,emin olun bu rakamlar olur ise otv indirimi yapilmasa bile markalar nakite donmek stok maliyetini dusurmek icin otv indirimli rakamlara yakin fiyattan arac satisi gerceklestirecektir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asıl yıkım ağır ticari ve traktörde oldu daralma %70lere yaklaştı. Hadi ağır ticari ihracatla ayakta duruyor traktör sektörü tamamen iflas etmiş durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Traktörcü müsün üstat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dibi görmeden bu millet adam olmaz.

    İşin sonunda memur kadroları azalacak çünkü vergi geliri sürekli düşüyor para kalmadı.

    ÖTV de en son kalkacak.Zaten halk fakirleşti, sektörler çok daraldı.Eski para bolluğundan ÖTV ile de gidiyordu artık yemiyor,yemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem742

    Haziran ayinda daralmananin dusuk olmasini,otv indiriminin bitme korkusu ve klasik her yil bayram arifesinde satis adetlerinin yuksek olmasina bagliyorum,temmuz ayinda %65-70leri bulacagini dusunuyorum,emin olun bu rakamlar olur ise otv indirimi yapilmasa bile markalar nakite donmek stok maliyetini dusurmek icin otv indirimli rakamlara yakin fiyattan arac satisi gerceklestirecektir
    2018 Haziran ayı otomotiv sektörü için kâbusun başladığı aydı; 2017 Haziran a göre satışlar %39 daralmıştı. %39 daralmanın üstüne bir %16 daralma daha geldi. Tabi daha fazla olabilirdi; filo ve galeri alımları artı bayilerin araçları kendilerine plakalandırmaları da daralmayı yavaşlattı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artik kiralama firmalari bile eskisi gibi arac veremiyor sirketlere cunku alim maliyeti yukseldigi icin kiralama fiyatlarıda yukseldi, onlarda kiralamadan donen sozlesmesi bitmis araclari tekrar firmalara kiraliyorlar,dikkat edin butun kiralama firmalarin internet sitelerinde 2 el arac kiralama on planda buda sektorun aslinda kimsenin kurtaramayacagini gösteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv bitecek diye millet atladı.42 bin satış o yüzden. temmuzda 20 bin satış anca olur.
  • Motorlu araçlardan alınan vergiyi vermemenin motorlu araç almamak gibi bir yolu var. Bunun önüne geçilmeli bence. Motorlu araç satın almayanlar da motorlu araç satın almadığı için ötv ödemeli. Üçüncü köprüden geçiş - geçmeyiş olayı gibi. Zaten araba alanlara haksızlık şu anki uygulama.

    Devletten hak ve adaleti tesis edip araç almayanlara da ötv getirmelerini bekliyoruz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.