Şimdi Ara

Sinema yasası yürürlüğe girdi: Seyircilere bir iyi, bir kötü haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
12.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sinema yasası yürürlüğe girdi: Seyircilere bir iyi, bir kötü haber

    30 Ocak 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yeni sinema yasası, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Sinemalarda yeni dönem başladı.

    Film öncesinde maksimum 15 dakika bekleyeceğiz

    Sinema filmi öncesinde gösterilen reklamların süresi 10 dakikayı aşamayacak. Fragman gösterim süresi ise en az üç, en fazla beş dakika olacak. Kamu spotları ve sosyal sorumluluk projelerine ilişkin gösterimler bu sürelere dahil edilmeyecek. Yani kamu spotu gösterilmeyecekse, seans saatinden en fazla 15 dakika sonra film başlayacak.

    Reklam süresine uymamanın cezası 50 bin TL olarak belirlendi. Bu cezanın işlek salonlar için caydırıcı olmadığı konusunda şüpheler var.

    Promosyonlu bilet dönemi bitti

    Bugün yürürlüğe giren düzenleme, yalnızca seyircinin seveceği düzenlemeler getirmedi. Yasa ile birlikte indirimli bilet dönemi sona erdi.

    Sinema yasası yürürlüğe girdi: Seyircilere bir iyi, bir kötü haber
    Bundan sonra sinema salonu işletmecileri, sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyeti gerçekleştiremeyecek. Filmin yapımcısı ve varsa dağıtımcısı ile sözleşme yapılarak sinema bileti fiyatında indirim yapılabilecek. Bunun sonucu olarak filmlerin tümünü kapsayan indirimler (gençlere özel indirim, operatöre özel indirim, ilk seans indirimi, indirimli PNR kod gibi) sonlandırıldı. Sinema salonu şirketlerinin web sitelerinden bu kampanyalar kaldırıldı.

    Sinema yasası, patlamış mısır kavgası ile başlamıştı. Film yapımcılarının istediği oldu. Sinema bileti ile birlikte başka bir ürünün aynı anda satışına izin verilmeyecek. Böylece filmin sahibine düşen bilet payından kesinti olmayacak ve gişe hasılatı takip edilirken kafa karışıklığının önüne geçilecek.

    Öte yandan gişe hasılatının takibinde yaşanan karışıklığın önlenmesi için Bakanlıkça belirlenen donanım ve yazılımın kullanılması gerekiyor.

    Bu haberde ‘yeni sinema yasası’ olarak tanımladığımız ‘Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un tam metnine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.








  • Zaten kalitesiz ekranda en dandik yerden ; ayarsız ses ile ve cahil insanlarla bilet alıp izlemenin hiç bir avantajı yok! Gelecekte her evdeki sinema sistemini size izleteyim, ingilizler şimdiden başlamış orası ayrı!
    Ben kendi evime böyle bir oda yapmayı düşünüyorum ,kendi çapımda..(Elektronik teknikeriyim ama az çok bir şeyler de elimizden gelir biraz )

    Arkadaşlar bu işin böyle olmasının asıl sebepleri sinemacılar değil mi? Kimse bahsetmiyor yani Cem Yılmazlar Şahanlar falan gitti devlete ağladı.
    Bu yasa ondan çıktı devletin umrundamıydı ki reklam süresi vs. vs. tabiki değildi. Bu aç sinemacılar satılan bilet sayısından normal bilet fiyatından hesap yapıp sonra gelen parayı az buluyorlardır işletmeye niye param az diye sorunca yüzlerce çeşit kampanyalar vs. satıldığı için ordan kestik diyordur bunlarda onlara güvenmediği bunları tokatladıklarını düşündükleri için devlete gidip ağladılar benim anladığım böyle gelişti. Devlette tüm bu sistemide yani satılan bilet adedinide ücretinide kontrol edicek bir sistem kurdu batırdı. Biraz beyinleri olsa bunlarda kampanyalı sistem yabancı filmler için devam etseydi bu fakir sinemacılar aç kalmasın diye bu yasa onlar için işleseydi türk filmlerinde film yapımcısı ile anlaşmalı bilet fiyatı belirlenseydi tüm kampanyalar geçersiz olsaydı onlar için anlaşmalı yani çok daha doğru olurdu ama işte sinemacılar vurun bunlara dedi iş bilmez devlet yetkilileri öldürdü batırdı tüm sektörü. Bundan sonra kimse 30 lirayı 1 bilete veremez zenginler gider artık sinemayıda zengin aktivitesi yaptı iş bilmez reziller.
  • Yıllardır gitmedim, yıllarca gitmeyeceğiz mi ne.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • medyanın gücüyle ne olay etmişlerdi bunu. herkeste sinema salonlarına giydiriyordu. bak noldu şimdi ?

  • Ne güzel ucuz ucuz alıyorduk. Yazık oldu valla

  • Maximum kartlara ilk seans 8 tl gidiyordum evlat acısı gibi koydu :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iptv rulezine rulez. Öküzlerin içerisinde film izlemeyeli uzun uzun yıllar oldu. :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öğrenciler, gençler iyi kötü ucuza sinemaya gidiyordu, ondan da oldular sırf birilerinin banka hesabı şişsin diye.
    sinan çetin oğluna bir araba daha alır bunun şerefine gidip polis öldürsün diye, nasıl olsa parayı verince serbest bırakıyorlar.

  • 8₺ kampanyası bittiğine göre festivaller hariç ayda 1 kez sinemaya gideriz artık.
  • 8 TL ye mis gibi IMAX film izliyorduk bitti mi şimdi o?



    Bitmiş... Ulan zaten 15 dakika reklam veriyorlardı.. Sizin yapacağınız işin ben ....... Doğum günü öncesi aldığım en kötü haber oldu.

    https://www.isbank.com.tr/TR/bireysel/kartlar/diger-kart-hizmetleri/sinemanin-karti-maximum/Sayfalar/sinemanin-karti-maximum.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 1 Temmuz 2019; 20:31:54 >




  • Sonra da yok efendim korsan film izlemeyin satın alın sinemaya gidin demesinler. Bi filme gideceğime netfliximi alir yatarım izlerim daha iyi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkedeki faaliyetleri içler acısına gelen ve milleti dolandıran s**** Sinemia'sına bu yasa ile tamamen icraatları son bulacak mı? Nefret duyarak Sinemia üyesi olduğum firmanın bu ülkeden s**** olup gitmelerini istiyorum. Hakkımı aramak için başvurmadım itiraz kalmadı. Gerek Tüketici hakem heyetine gerekse de bankanın kredi kartına harcama itirazı. CİMER'e de derdimi anlattım. Lakin bu o**** ç**** her şeyin kataküllesini düşünmüşler. Rıfat Oğuz özellikle senin anandan emdiğin süt burnundan gelsin.

  • Ben seyirciler için iyi bir haber görmedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaB0

    Ben seyirciler için iyi bir haber görmedim
    Başlığı ben seyirciler içini suriyeliler için diye okudum 2 kere konuyu okudum anlamadım düşün artık kafamı bozdu adamlar
  • Sadece yabancı film izlerim ben de, fifi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de "Maximum Seans" kampanyası sayesinde 8 TL'ye izliyordum ne güzel ama bugünden itibaren bu indirimden mahrum kaldık. Biraz önce de iş bankasını arayıp kredi kartımı iptal ettirdim.
    https://www.maximum.com.tr/TR/maximum-sinema-keyfi/maximum-seans/Sayfalar/maximum-seans.aspx
  • Bundan sinemia'da zarar görecek mi o da görecekse ve diğer türlü de hiçbir indirim alamayacaksak öyle bir düşer ki izleyici sayısı bu sefer saraya yeniden ağlayarak giderler nolur geri alın bu kanunu diye...

  • Zaten 20 dk oluyordu maksimum. Durduk yere 8 lira kampanyasından olduk..

  • Bu saatten sonra sinemaya da gidilmez. Cem yılmaz ve Yılmaz erdoğan gibiler yüzünde bu haldeyiz, doldurun cebinizi yetmedi paralar.
  • Bu haberler çıkmadan önce Ocak'ta 8 9 TL'ye bilet alabiliyordum, Qumpara vb bedava bilet de geliyordu. Haber çıkınca aylar önce fiyatlar iyice artmıştı zaten. Gitmeyiz sinemaya. 1980'lerde yaşamıyoruz, çok da lazım değil. Bu yasa ve zamlar onlara zarar. Sinemaya gitme oranı bu kadar düşmüşken, bu yasayla iyice batarlar artık.

  • Ya sizin hiç bir film var ama reklamları uzun boşver dediğiniz oldu mu bu ne saçma karar wjsxhhdhsw

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.