Şimdi Ara

Uygun fiyatlı LCD panellere ekran altı parmak izi okuyucu desteği bu yıl gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekranın altına yerleştirilen parmak izi okuyucuları, teknolojinin son zamanda karşımıza çıkardığı önemli güzelliklerden bir tanesi. Bu özelliğe sahip olmak için ise şimdilik bazı şartları karşılamak gerekiyor. Bu şartlardan en önemlisi, ekranın parmak izi okuyucuya izin verebilmesi için OLED bir yapıya sahip olması. OLED paneller, LCD’lere kıyasla çoğu konuda daha üstün olsa da fiyat olarak da daha pahalılar. Çinli ekran üreticisi BOE ise bu durumu çok yakın zamanda çözeceğini açıkladı. 
    Optik ekran altı parmak izi okuyucuyu LCD panellerine entegre etmeyi başardığını açıklayan BOE, giriş ve orta seviye akıllı telefonlarda büyük bir atılıma taban oluşturacak. Yapılan pazar analizine göre 2018 yılında satılan 1,456 milyar akıllı telefonun yüzde 85’inde LCD panel bulunuyor. Trend her ne kadar OLED panellere doğru olsa da tam bir geçiş için çok uzun bir zaman gerekiyor.
    Daha önce LCD ekran altı parmak izi okuyucu üzerinde çalıştıklarını açıklayan Fortsense ve AU Optronics, şimdiki senaryoya göre BOE’nin oldukça gerisinde. BOE tarafından yapılan açıklamaya göre ekran altı parmak izi okuyucu destekli LCD paneller 2019 sonunda seri üretime girecek. Bunun anlamı, 2020’nin başlarında genellikle alt ve orta seviye modellerde bu teknolojiyi görebiliriz.




  • İlk paragraf Times New Roman sonaki paragraflar ise Arial ile yazılmış sanırım :)

  • Editör is coming

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.