Şimdi Ara

Google, konum geçmişinizi otomatik olarak silmenize imkan tanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, konum geçmişinizi otomatik olarak silmenize imkan tanıyor
    Firmaların gizlilik noktasında birçok adım attığına şahit oluyoruz. Kullanıcıların güvende hissetmelerini amaçlayan bu adımların bazıları da Google’dan geliyor. En sonuncusu ise konum geçmişi ile alakalı. Eskiden konum geçmişiniz yalnızca elle silinebiliyordu. Artık belirli periyotlarla otomatik olarak silinmesini sağlayabileceksiniz.

    3 ay veya 18 ay


    Yeni dağıtılmaya başlayan özelliğe Google uygulamaları üzerindeki “geçmişim” sekmelerinden ulaşabilirsiniz. Otomatik temizleme kısmına girdiğinizde siz üç farklı seçenek sunuluyor. Bunlardan ilki eskisi gibi elle temizleme seçeneği. Diğer ikisi ise sırasıyla 18 ay ve 3 ay seçenekleri. İsteğinize göre bu iki otomatik silme periyodundan birini seçerek, konuş geçmişinizin düzenli olarak temizlenmesini sağlayabiliyorsunuz. İlk açtığınızda size bugüne kadarki geçmişin temizlenmesini isteyip istemediğiniz de soruluyor.


    Ayrıca Bkz.WhatsApp hikayenizi diğer uygulamalar ile paylaşabileceksiniz
    Google böyle bir özellik üzerinde çalıştığını uzun süre önce duyurmuştu. Hatta bazı kullanıcıların erkenden erişebildiğini gördük. Bugün ise herkesin kullanımına sunuluyor. Android ve iOS’da bulunan Google uygulamaları içerisinde geçmişiniz ile ilgili ayarları kontrol ederek siz de yeni özelliği deneyebilirsiniz. Örneğin Google Haritalar > Ayarlar > Harita Geçmişi sekmesi içerisinde yeni otomatik silme özelliğini görmeniz mümkün.








  • Tabiki canım. Siliyordur ama sadece ben göremeyeceğim artık. Onlar görmeye kullanmaya devam edeceklerdir. Aha buraya da yazıyorum. Gördünüz yazdım. 3 ay da demek ki istedikleri verileri elde edebiliyorlar ki en az 3 ay koymuşlar. Şimdi birileri çıkacak ben silene kadar da seçenekler arasında diyecek 3 - 5 bin kişi hariç kimse kullanmaz, aklına gelmez o özellik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaptikBirHataKomiserBey -- 27 Haziran 2019; 19:12:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

    Tabiki canım. Siliyordur ama sadece ben göremeyeceğim artık. Onlar görmeye kullanmaya devam edeceklerdir. Aha buraya da yazıyorum. Gördünüz yazdım. 3 ay da demek ki istedikleri verileri elde edebiliyorlar ki en az 3 ay koymuşlar. Şimdi birileri çıkacak ben silene kadar da seçenekler arasında diyecek 3 - 5 bin kişi hariç kimse kullanmaz, aklına gelmez o özellik.
    Hocam tabi ki kendileri silmeyecek. Big data diye bir kavram var. Büyük veri. Herhangi bir platformun verileri kendi lehine kullanabilecekken silmemesi 'firma açısından' mantıklı bir davranış.

    Bizim açımızından tek iyi noktanın şu olduğunu düşünüyorum. Kendi geçmişimi silmek. Başkasının telefonumu aldığında görmemesi için silmek.
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Boşa haber zaten bak kimse kale alıp cevap bile yazmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOOL userseelocationhistory true yi false yapıyordur. Silmeye ne gerek var, kim bilecek ki hem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.