Şimdi Ara

MediaTek Helio P65 yonga seti duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir dönem zora girdiği ve pay kaybettiği akıllı telefon dünyasında yapay zekâ destekli Helio P60 yonga seti ile yeniden çıkışa geçen MediaTek şimdi bir devam modeli hazırladı. Helio P65 yonga seti orta seviyeye iddialı özellikler getiriyor.


    MediaTek Helio P65 özellikleri


    Helio P60 ile adeta yeniden doğan MediaTek bununla birlikte Helio P70 ve Helio P90 ile aynı başarıyı yakalayamadı. Yapay zekâ destekli yonga setlerinin her segmentte giderek artması MediaTek’in işini zorlaştırdı.


    Ayrıca Bkz.Bill Gates: Mobil pazarda 400 milyar dolarlık hata yaptık

    Firma şimdi köklerine geri dönüyor ve Helio P60 yonga setini devam ettirecek Helio P65 yonga setini piyasaya sürüyor. Önceki yonga setlerinin Cortex-A73 çekirdeğinin aksine yonga setinde 2 adet Cortex-A75 ve 6 adet Cortex-A55 çekirdekleri yer alıyor. Bu sayede işlemci performansı yüzde 15-20 arasında artıyor. Ayrıca yapay zekâ motoru da belirli senaryolarda iki kata kadar artış sağlıyor.


    Grafik tarafında Mali-G52 performansı biraz aşağı çekebilir ancak 12nm süreci ile yine verimlilik konusunda başarılı olacaktır. Ayrıca LPDDR4X bellek desteği, eMMC 5.1 desteği, tek 48MP veya çift 16MP+16MP desteği, EIS, deklanşör dengeleme, daha güvenli yüz tanıma, Full HD çözünürlüğe kadar video kayıt şeklinde özellikler mevcut. Yonga seti önümüzdeki aylarda piyasada olacak.


     







  • mediatek'in kapışması gereken tek kulvar snapdragon 7xx

  • Evet, aslanağzı böyle yapmak için mükemmel bir seçimdir ...

  • Herkes eleştirse de ben P60 ile başlayan bu seriyi beğeniyorum.
  • Evet, böyle yapmak için mükemmel bir seçimdir mybkexperience

  • Kaynak kodlari vermedigi surece benim icin mediatek bir hictir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MediaTek iyi güzelde custom rom kurayım diyorsun custom rom yok. Sonra ucuza alıyorsun ama destek yok. Firma desteği kesti mi cihazın desteği bitiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.