Şimdi Ara

Oppo MeshTalk ile hiçbir sinyal olmadan telefon konuşması ve mesajlaşma mümkün oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oppo tarafından yeni tanıtılan özel teknolojiyle birlikte kullanıcılar orta mesafede iletişimlerini hiçbir ağa bağlı olmadan da sürdürebilecek. MeshTalk adı verilen protokol, uçtan uca şifrelenmiş ve merkezi olmayan bir yapıyı benimsiyor. Oppo’ya göre 3 kilometreye kadar menzile açık alanda ulaşabilen sistem, kalabalık ortamlarda cihazlar arası aktarım sayesinde daha uzak mesafelere erişebiliyor.
    Temel çalışma prensibine bakıldığında Apple’ın bu ayın başlarında tanıttığı Find My sistemine son derece benzeyen MeshTalk, bölgesel ağlar kurarak bunlarla cihazlar arası iletişim sağlayacak. Oppo’nun açıklamasına göre pil ömrü üzerinde hemen hemen hiç etkisi olmayan özellik, cihazların 72 saatlik bekleme modunda bile çalışabilecek. Bu mod, telefonların şarjı normal çalışacak kadar az olsa bile MeshTalk özelliğini kapatmayarak acil çağrıların kullanılabilmesini sağlayacak.
    Oppo’nun MeshTalk özelliğini kullanmayı tahmin ettiği ortamlar arasında hücresel bağlantının olmadığı konumlar ya da ortamın çok kalabalık olduğu yerler bulunuyor. Özelliğin Oppo’nun şimdiki modellerinde çalışıp çalışmayacağı belirsiz. Firmanın MeshTalk’ı ne zaman piyasaya süreceği de aynı şekilde bilinmiyor. Oppo cihazlar arasında aktarım ile çalışacak MeshTalk, çevrenizde bu markanın cihazları olmadığında pek de işe yaramayacak. Özelliğin ilk demosu ise bu hafta MWC Shangai bünyesinde gerçekleştirildi.
     







  • Telefonlar ile ilgili teknolojik gelişmelere ne zaman baksam, çoğu zaman sadece Oppo kayda değer teknolojiler tanıtıyor.
  • Çok güzel her zaman internet bağlantımız olmuyor.
  • Bu markayı ve firmayı önemsiyorum..
    Lakin Fiatı devlet politikası yüzünden çok pahalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.