Şimdi Ara

Apple otonom araç şirketi Drive.ai’yi satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Otonom araç sektörü için birçok firma hazırlıklarını yapıyor. Görünen o ki Apple da rekabeti yeni bir seviyeye çıkarmaya kararlı. En azından bugün satın aldığını açıkladığı Drive.ai şirketi buna işaret ediyor. Kötü mali tablo sebebiyle Drive.ai girişiminin çözüm arayışında olduğu biliniyordu. Hatta Apple’ın firmayı satın almayı planladığı yaklaşık üç hafta önce ortaya çıkmıştı.

    Ödenen miktar bilinmiyor


    Apple’ın Drive.ai için ne kadar ödeme yaptığı şimdilik bilinmiyor. Ancak firmanın mühendislik ekibi dahil birçok personeli ve otonom araçları Apple’a geçiş yapıyor. İki sene önce Drive.ai için 200 milyon dolarlık değerlendirme yapılmıştı. Şu an işlerin pek iyi gidilmediği hesaba katılarak Apple’ın 77 milyon dolardan daha az ödeme yaptığı tahmin ediliyor.


    Drive.ai, Stanford Üniversite’sinden ayrılan, makine öğrenme araştırmacıları tarafından 2015 yılında kuruldu. Bugüne kadar çalışmalara devam eden girişim, otonom araç teknolojileri konusunda iddialı firmalardan biriydi. Çalışmalarını Nissan NV200 modeli üzerinde sergiliyordu.


    Ayrıca Bkz.Ünlü besteci Hans Zimmer, BMW için elektrikli otomobil sesi hazırlıyor

    Tahmin edebileceğiniz gibi bu satın alma Apple’ın otonom araç teknolojilerine bakışını göstermesi dolayısıyla oldukça önemli. Daha önce de belirttiğimiz gibi Apple'ın kendi sürücüsüz araç teknolojilerini geliştirmeye hala hevesli olduğunu söyleyebiliriz.








  • Bazı şirketler iş yapmaya değil sadece büyüklerden birinin dikkatini çekip zengin kocaya satılmak için kuruluyo demek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.