Şimdi Ara

Microsoft ve Intel, Huawei cihazlara desteklerini sürdüreceklerini açıkladılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Başkanı Donald Trump tarafından Mayıs ayının ortasında imzalanan bir emir, Huawei'nin hem donanım hem de yazılım olmak üzere Amerikan şirketleriyle çalışmasını ve ürünlerini kullanmasını yasaklamıştı. Bu önemli karar sonrasında geleceği tartışılan Huawei ile ilgili, iki dev ABD'li şirket Microsoft ve Intel'den önemli açıklamalar geldi.
     

    İki şirket de desteklerini sürdürecek

    Yasak halihazırda piyasada bulunan modelleri ilgilendirmezken, birçok kullanıcı Huawei marka yeni dizüstü bilgisayar modellerini almaktan çekiniyor. Zira bu cihazlarda işletim sistemi olarak Microsoft Windows ve donanım olarak da Intel'in işlemcileri kullanılmakta. Ancak iki şirketten yapılan yeni açıklamalar, kullanıcıları bir nebze de olsa rahatlatacak cinsten.
    Yazılım devi Microsoft, PCWorld'e yaptığı açıklamada, Huawei ürünlerine olan bağlılıklarının aynen devam edeceğini ve bu cihazlara Windows güncellemelerini sunacaklarını açıkladı. Aynı şekilde Intel ise, ABD hükümetinin yasağı öncesinde olduğu gibi Huawei cihazlar için güvenlik güncellemeleri ve sürücüleri yayınlamaya devam edeceklerini duyurdu. İki şirketin bu desteğe devam kararlarının ABD hükümeti tarafından bir sekteye uğratılıp uğratılmayacağı ise meçhul.
      







  • Karari sirketler degil devlet verir. Beyaz Saray ve Pentagon mutabik olursa Microsoft ve Intel yasalara uymak zorunda kalacaktir.

  • benm anladığım elindeki ürünlere destek diyor. devamı gelecek, satacaz verecez demiyor.

  • azizkötü A kullanıcısına yanıt
    Huawei Windows yüklü Intel tabanlı yeni cihaz satsa Microsoft lisans üzerinden kontrol edip "ben bunu güncellemiyorum" mu diyecek? Şu an öyle görünebilir ama ben sanmıyorum. Amerikalı şirketler Libra'yı çıkartıp devletin ekonomi üzerindeki etkisini sarsmak üzerelerken Amerika'nın bu yasaklama kararları çok büyük ihtimalle delinecek. Amerika da cihazlar buraya gelmesin, biz işlemci ve OS lisansı satalım bunda sıkıntı yok diyecek sonra.

  • İçinde bulunduğumuz yüzyılda şirketler devletlerden güçlü konumdalar.Adamın kafasını bozarlarsa bütün yatırımını başka bir ülkeye taşıyıverir olur biter.Bakınız Steam, boş yorum yapmaya gerek yok ülkelerin şirketler üzerinde lobi faliyeti haricinde bir baskı kurması şu anda mümkün değil.Sağlıcakla.

  • Merkezlerini Türkiye'ye taşısınlar; devletin ticari hacminden büyük hacimleri vardır bunların. Vergi falan da almaz bizim hükümet.

  • Huawei istemese bile "desteklerini sürdürecekler paşa paşa" işlemci verip işletim sistemi verip arka kapılar açmadan nasıl kişisel verileri sızdırabilirler bu siyonist şirketler. Huawei adamsa reddeder desteklerini

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.