Şimdi Ara

Kahvenin obeziteye karşı verilen mücadelede faydalı olabileceği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kahve tüketimi ile ilgili yapılan çalışmalar, bu meyvenin çekirdeğinin neden olduğu zararlara odaklandığı kadar çekirdeğin faydalarını da ortaya çıkarmaya çalışıyor. Prostat kanseri, Parkinson, Alzheimer ve kalp hastalıkları risklerini azalttığı düşünülen kahvenin bir yararı daha ortaya çıkarılmış olabilir. Zira Ayrıca Bkz.TOGG CEO’su Karakaş, yerli otomobilin tasarımı hakkında konuştu 

    Daha önce hiçbir grup bilim insanının yapay yollarla harekete geçiremediği kahverengi yağın üstlendiği işlevi, Nottingham Üniversitesi araştırmacıları laboratuvar ortamında inceleme altına almış. Kök hücreler üzerinde yapılan testler, kafeinin kahverengi yağı harekete geçirip geçiremediği üzerine odaklanmış. Test sonucunun olumlu olduğunu gören araştırmacılar, yöntemi insanlar üzerinde denemeye karar vermiş.

    Kahverengi yağ hücrelerinin en çok depolandığı yer olan boyun bölgesini termal kameralar vasıtasıyla inceleme altına alan bilim insanları, dokuz denek üzerinde inceleme yapmışlar. İnceleme neticesinde kahve içirilen deneklerin kahverengi yağ hücreleri, yaklaşık 30 dakika sonra ısınmaya başlayarak kalori yakmaya başlamış.

    Kahve, tek başına savaşmıyor olabilir 

    Çalışmanın liderlerinden Michael Symonds deneyle ilgili, “Gerçekleştirdiğimiz çalışma, bir bardak kahvenin kahverengi yağ hücreleri üzerindeki etkisini göstermesi açısından alanında bir ilki oluşturuyor. Elde ettiğimiz bulgular, çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri olan obeziteye karşı verilen savaşta bize önemli avantajlar sağlayabilir.” sözlerini kullanmış.

    Gerçekleştirilen çalışmada; kafeinin kahverengi yağ hücrelerinin harekete geçmesini sağlayan tek faktör olup olmadığının ve içecekteki başka maddelerin de söz konusu reaksiyona katkı sağlayıp sağlamadığın ise aydınlatılmasının gerektiğini hatırlatılalım.








  • Araştırma'nin Sponsoru: Nescafe ve Jacobs

    Edit: Starbucks'ı nasıl unuttum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 25 Haziran 2019; 16:17:41 >
  • Kesinleştirip açıklama yapsalar iyi olmaz mı? O olabilir, bu olabilir, kesin değil, emin değil falan. Hiçbir işimize yaramayan bilgi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihtimaller hep vardı;bir ihtimal daha var:olmak ya da olmamak.

  • Obeziteyle mücadele böyle olmaz abi beslemeyi öğreterek abur cuburdan şekerden uzak durulmasını anlatarak olur.

  • Kahvenin metabolizmayı hızlandırdığı bir gerçek. Ancak insanlara doğru beslenme öğretilmesi lazım. Ben ağzıma şeker ve un sürmüyorum diyorum insanlar diyorlar ki sen öyle yaşayabiliyor musun işte Türk milletinin zeka seviyesi. Halbuki bilseler ilk 2 hafta şeker tüketmeseler, vücut şekeri aramayacak bile. İnanın artık 1 tane yeşil elma bile bana inanılmaz tatlı geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 25 Haziran 2019; 14:11:0 >
  • sadece türk kahvesi mi işe yarıyor yoksa tüm kafeinli içecekler mi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.