Şimdi Ara

Walmart, yapay zeka destekli kameralar ile kasadaki hırsızlıkları önleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yapay zekanın alışveriş sektöründe de büyük değişimler getireceği şimdiden belli. Bunun son örneği Walmart tarafından kullanılan yapay zeka destekli izleme teknolojisi. Kameralar yardımıyla kasadaki ürünleri takip eden yöntem sayesinde bilerek veya bilmeyerek okutulmayı unutulan ürünlerin tespiti sağlanabiliyor.

    1000’in üzerinde mağazada kullanılıyor


    Hem ürünleri kendinizin okuttuğu hem de kasiyerin bulunduğu kasalarda bu tarz ürünü okutmadan geçirme olaylarının oldukça fazla olduğu söyleniyor. Genellikle çoğu dalgın müşteri veya personel sebebiyle olsa da yeni sistem artık okutulmadan geçirilmeye çalışılan ürünleri görüp, çalışanlara bilgi gönderilecek. Halihazırda binin üzerinde mağazada kullanımda olan sistem hakkında firma sözcüsü LeMia Jenkins bazı bilgileri aktardı. İki yıldır kullanılan sistemin mağazalardaki hırsızlık/okutulmayı unutulan ürün oranlarını büyük oranda düşürdüğü belirtiliyor.


    Ayrıca Bkz.Japonya, Avrupa ve NASA; dev bir uzay görevi için bir araya geldi

    “Missed Scan Detection” isimli sistemin Walmart’a bağlı farklı market zincirlerinde de kullanıldığı aktarıldı. Firma yetkilisi, röportajında ilginç bir detay paylaştı. Söylediğine göre mağazalarda en çok okutulmadan geçirilen ürün süt oluyor. Özellikle kasiyersiz kasalarda sütü okutamayan müşterilerin direkt geçtiği gözlemlenmiş. Artık yeni sistem sayesinde tabii ki bunlar da tespit ediliyor.




  • Şirketlerin bu yatırımlarını insanları bir şey çalmak zorunda kalmadan hayatını sürdürebilecekleri bir ortam yaratmak için harcasalar, ne güzel olur Dünya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CertainCrimes

    Şirketlerin bu yatırımlarını insanları bir şey çalmak zorunda kalmadan hayatını sürdürebilecekleri bir ortam yaratmak için harcasalar, ne güzel olur Dünya.
    Ne yazık ki hep kendi çıkarları doğrultusunda gelişim sağlanıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet demi ne güzel düşüncen var belli ki durumun iyi sayılır, peki birşey çalmak zorunda kalan insanlar için sen hiç bir şey yaptın mı hayatında? oturduğun civara yakın olan fakir bir aile acıma gözü ile bakmak yerine yardım ettinmi? klavyeden kendini iyi hissedeceğin yorumlar yazmak ne hoş, yardımın azı çoğu olmaz kendini aş güzel dünya için önce aynada gördüğün sıfatın değişmesi gerek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.