Şimdi Ara

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinin güncelleme dönemleri değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung'un telefonları üç farklı güncelleme kategorisine ayrılıyor. En yeni telefonlar (olması gereken) aylık güvenlik güncellemeleri alır, diğer modeller üç aylık güncellemeler alır ve Samsung'un hala desteklediği en eski modeller ise “normal” güvenlik güncellemeleri grubuna girer. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge bugün üçüncü ve son kategori içine düştüler.
     

    Güncelleme dönemi uzadı

    Peki bunun anlamı ne? Hala üç yaşında olan Galaxy S7 veya Galaxy S7 Edge kullanıyorsanız, güncellemeleri artık eskisi kadar sık göremeyebilirsiniz. Samsung'un sitesi üzerinden de yayınladığı üzere, artık bu cihazları kullananlar, güvenlik güncellemelerini üç aydan da fazla bir süre sonra alabilecekler.
    Garip olan şey ise, 2016'da piyasaya sürülen Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge modellerinden 3 ay sonra satışa sunulan Galaxy S7 Active modelinin ise her ay güvenlik güncellemesi alacak olması. Bu nedenle  Galaxy S7 Active için 2016 yılında piyasaya sürülen ve listenin ilk kategorisinde yer alan tek cihaz diyebiliriz.
      







  • Evet 6 yıl önce çıkmış telefon son güncellemelerini alıyor peki aynı yıl çıkan Samsung S4 nerde ? Onu geçtim henüz 3 yıllık cihaza sadece güvenlik güncellemesi vermek nedir s7 edge donanımsal özellikleri ile bugün satılan bir çok telefondan daha iyi fakat Android güncellemesi alamıyor bunun da savunulacak bir tarafı yok
  • Hayırlı uğurlu olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 15 temmuz 2016 da satın almıştım Galaxy s7'yi Güncelleme alması bile şaşırtıyor beni :)

  • Politikaya bak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonra neden Apple, iPhone ‘a para verilir mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canmania

    Sonra neden Apple, iPhone ‘a para verilir mi ?
    Sonra neden Apple güncellemeME politikasını açıklayınca tüm dünyadan tepki aldı? :)
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    2013 yılında çıkan 5S hala en güncelleme alıyor , konuyu uzatmaya gerek yok bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android pişmanlıktır.

  • Peki Google android 6-7 için hala güncelleme veriyor mu? Yoksa üreticileri yeni versiyona mı zorluyor güncelleme için? Eğer vermiyor ise, ve ben Samsung gibi onlarca model üretsem bende büyük güncelleme vermem. Kim yetişecek o kadar modele? Google da eski versiyona güncelleme dağıtmazsa bende güvenlik güncellemesini doğal olarak veremem.
    Fakat şu S ve Note serilerini diğerlerinden ayırsalar, ayrı bir grup baksa hızlı güncelleme verse daha uzun süreler güncelleseler 4 yıl felan vs Samsung'u daha rahat tercih edebilir insanlar.
    M ve A gibi serileri şuanki gibi güncelleme alsa kimse ne oluyor demez, çünkü orta-alt seviye telefonlar.
    Ama apple gibi de güncelleme veriyorum ayağına yavaşlatmasın güzelim telefonları.

  • Bizde de telefon fiyatları ile insanların gelirleri oranı Avrupa veya ABD'deki gibi olsa, zaten kimse telefonu 3-4 yıl kullanayım demez ki, en fazla 2 senede bir değiştirir, güncelleme gibi bir derdi de olmaz.

    Ayrıca bu güncelleme konusunun bu kadar dert edilmesini de anlamıyorum, 3 senelik cihaz son versiyon işletim sistemini alsa ne olur almazsa ne olur zaten eski donanımından ötürü yeni versiyonun avantajlarından çok kısıtlı olarak yararlanabilir.
  • canmania C kullanıcısına yanıt
    Son güncellemeyi aldı ve gün geçtikçe yavaşlatıyorlar bunu dünya biliyor.

    Bir dahaki güncellemeyi 6S den düşük olanlar de almaz bence.
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    Evet 6 yıl önce çıkmış telefon son güncellemelerini alıyor peki aynı yıl çıkan Samsung S4 nerde ? Onu geçtim henüz 3 yıllık cihaza sadece güvenlik güncellemesi vermek nedir s7 edge donanımsal özellikleri ile bugün satılan bir çok telefondan daha iyi fakat Android güncellemesi alamıyor bunun da savunulacak bir tarafı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canmania C kullanıcısına yanıt
    Güncelleme alıcan da ne olacak? Bu güne kadar telefon çıktıktan sonra gelen ilk 1 2 güncelleme hariç bir işe yarayan güncelleme görmedim.

  • Note 4 kullanıyorum güncelleme ne ki taş gibi hala

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda bazı arkadaşlar Apple'ı savunmuş ama bilmiyorlar ki çoğu yeni uygulama halen Android 4.4'teki API da destekliyor. Güncelleme aldım diye sevinen Apple kullanıcılarındaki uygulama desteği aralığı daha kısa. Son uygulamalar iOS 9 ve üzeri istiyor artık. Bakın arada kaç sene var azcık mantıklı hesaplamalar yapın. Önemli olan yazılım güncellemesi değil o versiyona ne zamana kadar uygulama çıkacak uygulamalar güncellenecek ona bakmak lazım.

  • sorun googleda değil işlemci üreticilerindedir. mesela snapdragon işlemcilerinde en fazla 2 yıl güncelleme desteği veriyor. yani eğer 3cü yıl güncelleme alsa wifi bluetooth falan işlemez. google özel bir anlaşma ile bu süreyi pixel cisazlar için 3 yıla çıkardı. mesela eğer exynos cihazlara güncelleme gelmiyor ise bu tamamen samsungun suçudur.

  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Galaxy Note 3 android 4.3 teyim bende memnunum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung güzel telefonlar yapıyor buraya kadar sıkıntı yok.
    Orta seviye baktığımız zaman neden ise bu yıl Samsung'ta bir kalite düşüşü yaşandı A20 A30 M20 J8 falan hoparlör vasat kamera çamur gibi çekiyor SÖZDE 13MP 16MP KAMERA DEYİP DURUYORLAR AMA 16MP'LİK KAMERADA 8MP GİBİ PERFORMANS VAR.
    Hadi bunları geçelim geçen antutuyu J8'e kurdum görür görmez şok oldum yıl 2019 Android 8 ve telefon 32BİT yazılım var telefonun içinde o kadar para verdim 2 sene sonra Google 32 bit desteği keseceği için telefonum olduğu gibi çöp olacak doğru düzgün telefonu kullanamadan ömrü bitecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C740587D -- 29 Haziran 2019; 0:39:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.