Şimdi Ara

Windows 10 ilk kez çocuklar için kendin yap setine dahil oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • PC toplama uzun yıllardır bilgisayar kullanıcılarının tercih ettiği bir alan ve bunun için temel de olsa bir tecrübe gerekiyor. Diğer türlü topladığınız bir kasanın hiç çalışmaması veya baştan arızaya düşmesi başınıza gelebiliyor.


    Kano PC özellikleri ve fiyatı


    Kendin yap – DIY setleri ile tanınan Kano girişimi Microsoft ile iş birliği yaparak çocuklara bilgisayar toplamanın temellerini anlatabilmek için yeni bir set hazırladı. Kano PC adındaki yeni set basit ancak gelişmiş bir bilgisayar barındırıyor.


    Ayrıca Bkz.Avengers: Endgame tekrar vizyona giriyor

    Set içerisinde Windows tablet bilgisayar yer alıyor. Biraz kalın olan bu kasada bileşenleri görebilmeniz mümkün. Ayrıca bir batarya, bir hoparlör ve bir klavye aksesuarı da yer alıyor. Çocuklar kolay bir şekilde bu bileşenleri toplayarak bilgisayarlarını çalışır hale getiriyorlar.


     

    Kasa içerisinde Intel Atom x5-Z8350 4 çekirdekli işlemci, 4GB RAM DDR3L, 11.6 inçlik dokunmatik ekran, 64GB (eMMC) bellek, çeşitli LED bildirim ışıkları şeklinde özellikler mevcut.


    Kano PC standart Windows uygulamaları yanında kodlamayı öğretecek uygulamalara da sahip. Ayrıca bileşenlerin nasıl çalıştığını anlatan eğitim uygulamaları da mevcut. Çocuklar büyüteç ile bu parçaların nasıl çalıştığını inceleyebiliyor. Kano PC seti 300$ fiyat etiketine sahip.


     


     



     



  • Raspberry pi 20-30 dolar gibi uygun fiyatlara satıldığı için böyle popüler ama anlaşınlan Microsoft her zamanki gibi olayı anlayamamış. Zaten yazılım ve proje geliştirme alanında rekabet dahi edemez Raspberry pi ile.

  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Raspbery pi 20-30 dolar olabilir ama talihsiz bir karşılaştırma, Pi-top ile karşılaştırmanız gerekirdi.https://accounts.pi-top.com/products/pi-top/?hsCtaTracking=2f57f7ac-d98d-45e2-9be2-07e8aa3c371d%7C43924dd9-21df-4c34-b053-e1dc78c3d2e6

  • pc 'yi dogru anlamak için yetiskinlerde kendin yap setinden neden faydalanmasin ?

  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Microsoft'la ne alakası var ayrıca? Üretici firma Windows'la çalışan proje yapmış. Linux'la çalışanını yapsa Linus Torvalds olayı anlamamış mı diyecektiniz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.