Şimdi Ara

Nokia telefonlar gereksiz uygulamalardan arınmış bir şekilde geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Akıllı telefon üreticileri bazen kendi uygulamalarını bazense yaptığı anlaşmalar ile farklı firmaların uygulamalarını cihazlara ön yüklü olarak yerleştirebiliyor. Genellikle kaldırılması mümkün olmayan bu uygulamalar kullanıcıları en çok sinir eden şeylerden biri. Nokia, telefonlarının saf Android ile gereksiz uygulamalardan arınmış bir şekilde geldiğini belirtiyor.

    Ne yükleyeceğinize siz karar verin


    Farklı akıllı telefon üreticileri birçok ön yüklü uygulama ile telefonları sunabiliyor. Bunların bazıları yararlı uygulamalar olsa da geri kalanların çoğu hiçbir zaman açılmayan ancak telefonda yer kaplayan uygulamalar oluyor. Örneğin firmaların kendi uygulama mağazaları buna örnek olarak verilebilir. Android One projesine dahil olan Nokia gibi firmalarda ise bu tarz uygulamaları neredeyse hiç görmüyorsunuz. Yani telefonunuzda hangi uygulamanın bulunacağına siz karar veriyorsunuz.


    Ayrıca Bkz.Sony'nin yeni üç kameralı telefonunun görüntüsü sızdı

    Rehber, tarayıcı, kamera gibi temel uygulamalar haricinde geri kalan birçok şeyi yüklemek size kalıyor. Tabii ki bazı kullanıcılar ekstra uygulamaları ve araçları sevseler de çoğu kişi için telefonunun temiz halde gelmesi daha önemli. Ayrıca gereksiz uygulamalardan arındırılmış sade ara yüzün, telefonun hızına yaptığı katkı da unutulmamalı.








  • Zaten saf android'de de böyle değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokia mı kaldı, pazar payı mı kaldı(altyapı tarafı değil) kenardaki etiket markalarından başka değeri yok. Eskiden olsa kamerayla tavlar derdim, şimdi 5-6 kamera olan model çıkardı-çıkaracakken çinlilerde de var. Zaten bütün sektörde sony'nin 42mp sensörü konuşuluyor, kısacası günümüzde kodak gibi değerli bir isim ama teknoloji üreten büyük bir şirket almadıktan sonra boş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .TT. -- 19 Haziran 2019; 20:5:54 >
  • Nokia isim değerinden başka bir şey değil.tepe model ile orta model arasında çok az bir fark kaldı o yüzden nokia sana diyom bilmesende, görmesende orda bir Apple ve Samsung var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokia güzel telefonlar üretiyor fakat biraz geriden geliyor ve fiyatları yüksek tutuyor. Tr pazarında zaten yoklar. Nokia 8.1 orta segmentin en iyi telefonlarından biriydi ülkemize gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulama dayatması gerçekten can sıkıcı bir hal aldı. Hiç kullanmadığın, kullanmak istemediğin uygulamaların yer kaplaması dışında bir de sürekli güncelleme almaları felan da cabası. Yıllardır Nokia (orta seviye) ve Samsung (üst seviye) telefon kullanıyorum. Samsung un getirdiği 10larca kapatılamayan uygulama nedeniyle gınaa geldi. Nokia ise kalite olarak eski günlerinden oldukça uzak...

  • TCL linux gibi geleceğim diyor hım :)
    http://tinycorelinux.net/

  • saf android olmaz !'

    saf olan sadece linux !

  • Belki eskiden bundan 5-6 sene oncesi olsa tamamda. Bu devirde snap dragon 855 lerin 8 gb ramle kullnıldıgı orta sevıyeyı bırakın gırıs sevıyesının bıle note 3 ten ıyı donanımla geldıgını dusunursek saf androıd deneyımının bır ıse yarayacagını sanmam. Elbette android ozgurluktur acıkkaynaktır telefonu istediğim gibi şekillendirmeliyim oyuzden kim ne uygulama yüklerse yüklesin bana silme hakkını vermeli en azından. Yoksa günümüz telefonlarında yuklenmis 3-5 adet programın performans konusunda bıseyi degistirecegine pek inanmıyorum acıkcası kaldıkı bu programlar kıme gore neye gore yuklenıyor benım emektar note 3 te facebook ve twıtter on yuklu gelıyor ıkısındede accountum yok olmadı olmayacak.

  • Nokia her zaman kaliteli telefonlar yapmıştı hala da öyleler. 1 yıldır Nokia 7 Plus kullanıyorum efsane bir telefon. Ayrıca saf Android'i de seviyorum. Kafama göre istediğim programı Play Store'dan indiriyorum ya da kaldırıyorum. Kullanan bilir Nokia kalitesini

  • Yil olmus 2019 hala uygulama kaldirarak cihazlari hizlandirmaya calisiyorlar.

  • değil, general mobile telefon alırsanız içinden kendi mağazası uygulamaları çıkıyor mesela

  • Fakirdepocu kullanıcısına yanıt
    Amac hizlandirmak degil yer acmak

  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Amaç oda değil ram tüketimini azaltmak.

  • Root atın silin, çok zor işlemler değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.