Şimdi Ara

Vietnam'ın yerli otomobili Fadil, 16 bin 900 dolardan satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Vietnam’ın uzun süredir konuşulan yerli otomobili banttan indi. Vietnamlı üretici VinFast tarafından üretilen ve Fadil adı verilen modelin teslimatlarına dün itibariyle başlandı. Fadil’in satış fiyatı 16 bin 900 dolar olarak belirlendi. Teslimatların ilk günü tam 650 araç sahibine teslim edildi.
     

    Opel Karl Rocks modelinin şasisi üzerine inşa edilen Fadil’in 1.4 litre motordan güç aldığı, söz konusu motorun CVT otomatik şanzımanla eşlendiği açıklandı. Bunun yanı sıra 6 hava yastığı, Elektronik Fren Kuvveti Dağıtım Sistemi (EBD), Elektronik Denge Kontrolü (ESC), Çekiş Kontrol Sistemi ve Yokuş Kalkış Desteği gibi pek çok güvenlik özelliğinin FadiL’de bulunduğu belirtildi. Aracın renk paletinde ise 6 farklı gövde rengi bulunuyor.

    Sırada Pininfarina imzalı modeller var 

    Vietnamlı üretici VinFast, Fadil’in yanı sıra Ferrari'nin tasarımcısı olarak bilinen Pininfarina tarafından tasarlanan  bir SUV ve sedan model de piyasaya sürecek. BMW platformu üzerine inşa edilecek ve Bavyeralı üreticinin 2.0 turbo motorunu kullanacak modellerin tasarımı yaklaşık bir yıl önce halkın oylamasıyla belli olmuştu. Lux A2.0 ve Lux SA2.0 adını taşıyacak modeller geçtiğimiz Ekim ayında Paris’teki fuarda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

     
     

    VinFast, yerli otomobil projesi için 3.5 milyar dolar bütçe ayırmış ve 21 ayda ülkenin kuzeyindeki liman şehri Haiphong’da 6 fabrika inşa etmişti. İlk etapta 250 bin adette tutulacak üretimin 2025 yılında 500 bin adete ulaşması planlanıyor.

     








  • Bizim de bunca sene ve milyonlarca liralık ayrılan bütçe sonrasında aracın 2 boyutlu çizimleri tamamlanmıştı geçtiğimiz aylarda. Bildiğim kadarıyla tamamen yerli çizerler tarafından, yerli kalemlerle, yerli kağıda çizildi. Yani şimdilik %100 yerli gidiyoruz. Daha kaç yüz milyon lirayı araba ayağına cemaatler, milletvekilleri bakanlar yiyipte doyarsa sonra kalanıyla biz de vietnam gibi az çok yerli otomuzu üretmeye başlayabiliriz herhalde.
    Savunma sanayine lafım yok da bizim bu babayiğitler işi savsaklıyor sanki. 2017 den beri hiç bir şey yapamadılar. Güya 2019 sonunda prototip gösterecekler. Ona da artık inanmıyorum. Bunlar sanki işi yapmamak için uğraşıyorlar. Keşke Opel,rover,mg,saab,jaguar,proton veya Volvo satılırken bu markalardan biri satın alınsa idi. Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık. Böyle bir marka almak içinde paramız vardır elbet.
  • Jet Fadıl 😂

    Vietnam'ın yerli otomobili Fadil, 16 bin 900 dolardan satışa sunuldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 18 Haziran 2019; 17:9:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar ormanda yaşıyor yerli arabaları var. Bizimkiler Saray’da yaşıyor, yerli arabamız da göklerde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Jet Fadıl 😂

    Benimde aklıma geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onların FADIL'ı varsa bizim de Jet Fadıl'ımız var


    Vietnam'ın yerli otomobili Fadil, 16 bin 900 dolardan satışa sunuldu
  • Bizde ''Tosun'' çıkaralım.
  • Ama bu nasıl yerli Opel, Ferrari, BMWile iş tutmuşlar ayrıca motoru yerli mi? He! Şanzıman CVT olduğu için Japon belli ya motor? Olmaz! Olamaz bu saçmalık :)

    Ama Vietnamlıları tebrik etmemek olma. 21 ay gibi kısa denilebilecek bir sürede üretimi başarmış ve satışa sunmuşlar otomobilleri. Tebrikler :)

  • FETO FADIL aklima geldi :D

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Kim yazacak diyordum :D

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bizim de bunca sene ve milyonlarca liralık ayrılan bütçe sonrasında aracın 2 boyutlu çizimleri tamamlanmıştı geçtiğimiz aylarda. Bildiğim kadarıyla tamamen yerli çizerler tarafından, yerli kalemlerle, yerli kağıda çizildi. Yani şimdilik %100 yerli gidiyoruz. Daha kaç yüz milyon lirayı araba ayağına cemaatler, milletvekilleri bakanlar yiyipte doyarsa sonra kalanıyla biz de vietnam gibi az çok yerli otomuzu üretmeye başlayabiliriz herhalde.

  • Elin Vietnam'ı 3.5 milyar dolar ile ortaya böyle bir şey çıkarıyorsa, bizim 2.5 milyar euro ile ortaya çıkartabileceğimiz muhtemelen küçük akülü araba falan olur diye düşünüyorum :D

  • Adam en sonunda yaptı arabasını.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jet’i eksik kalmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke bizde başlasak bi yerden, gerekiyorsa motor bi yerden şanzıman bi yerden olsa da.sonra onları da üretiriz bir gün de olmuyor hiç birşey bu kadar geriden gelince
  • Yerli degil hepsi toplama parcacilar gelmemis vietnam oldugu icin olsa gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    Onların FADIL'ı varsa bizim de Jet Fadıl'ımız var


    bu foto yeni gibi? bu herif bu arabayı nereden bulmuş? 90larda bir iki prototip vardı gördüğüm.




  • Bizim fadıl sonunda yerli otomobili yapmayı başarmış :)

  • Savunma sanayine lafım yok da bizim bu babayiğitler işi savsaklıyor sanki. 2017 den beri hiç bir şey yapamadılar. Güya 2019 sonunda prototip gösterecekler. Ona da artık inanmıyorum. Bunlar sanki işi yapmamak için uğraşıyorlar. Keşke Opel,rover,mg,saab,jaguar,proton veya Volvo satılırken bu markalardan biri satın alınsa idi. Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık. Böyle bir marka almak içinde paramız vardır elbet.

  • Jet Fadıl in tanıttığı araba güzeldi bir alıcı gözle bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.