Şimdi Ara

2 milyar dolar elde eden şantaj yazılımı emekli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 milyar dolar elde eden şantaj yazılımı emekli oldu


    Kullanıcıların kişisel verileri ön plana çıkmaya başladıkça siber saldırı tarafında da şekillenmeler oldu. Özellikleri verileri kilitleyerek kullanıcıdan para isteyen şantaj yazılımları zirve yapmış durumda. Öyle ki emekli ikramiyesi alanlar bile var.


    GrandCrab nedir?


    İlk kez 2018 sonlarında keşfedilen ve Rus kaynaklı GrandCrab şantaj yazılımı kısa bir süre içerisinde 2 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtiyor. Geliştiriciler artık siber saldırı dünyasından emekli olacaklarını açıkladı.


    Ayrıca Bkz.Hunger Games yeni kitabı 2020 yılında geliyor

    Elbette bu rakam ne kadar gerçek bilinmiyor ancak GrandCrab çok farklı bir teknik kullanıyor. Bu para sadece kurbanlardan elde edilen paralar değil. Geliştiriciler yazılımı üçüncü taraf kişilere satıyor ve yüzde 40 oranında da gelirden pay arıyor.


    GrandCrab daha garanti bir şantaj yöntemi sunduğu için piyasada da çok beğenilmiş ve hali hazırda yzüde 50 civarında bir paya sahip. İşin kötü tarafı yazılım ile birlikte anahtarlar da silinecek. Hali hazırda saldırganlara anahtar için para ödeyenler varsa dosyaların kurtaramayabilir. Ne de olsa bu pazarda müşteri memnuniyeti diye bir şey söz konusu değil.  


    Diğer taraftan bazı kaynaklar GrandCrab ekibinin bazı hükümetlerle çalışarak şantaj dosyalarını kurtaracak yazılımlar geliştirdiğini ifade ediyor. Ekip böylece karanlık taraftan aydınlık tarafa geçerken farklı bir gelir metodu daha oluşturmuş olacak.


     



  • ".. GELİR ELDE ETTİ" nedir ya, dolandırdılar desene.

  • Harbiden gelir elde etti nedir. Adamlar dolandırıcı, hırsız, mafya gibi. Karanlık taraftan aydınlığa geçiş falan. Hangi kafayla yazılıyor bu haberler. Sizin iy kötü doğru yanlış ayrımınızda kayboldu. Sizin başınıza gelseydi gelir diyebilecek miydiniz bakalım. Şaşkınım, yazdıklarınızı hayretler içinde okudum. Siz bırakın bu haberleri ön inceleme yapın, bir iki telefon sızdırın gündem hakkında dedikodu yapın size yeter. Abim eskiden donanım haber derdi bir ürün almadan buraya gel bak. Kullanıcı yorumları önemli derdi.

  • Sıradaki haberi de ''zeki yazılımcılar büyük miktarda kazanç elde etti'' şeklinde yazarsınız artık.
  • Şantaj değil de fidye olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torenbolen -- 18 Haziran 2019; 17:4:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekrem71 isimli kullanıcının suçu ve suçluyu övme, suça teşvik suçlarını işlediği bariz ortada.Görevliler bu haberi görüyorsa gerekeni yaparlar umarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reaper2346 -- 18 Haziran 2019; 17:50:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amd64x2

    ".. GELİR ELDE ETTİ" nedir ya, dolandırdılar desene.

    Biraz kırpmış suç muç diyince, yani bu Ekrem71 isimli kullanıcı kimse haber ve habercilikten bi haber bu vesile ile donanımhaber ve editörlerini böyle insanlar ile çalıştıkları için kınıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reaper2346 -- 18 Haziran 2019; 19:50:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reaper2346

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amd64x2

    ".. GELİR ELDE ETTİ" nedir ya, dolandırdılar desene.

    Biraz kırpmış suç muç diyince, yani bu Ekrem71 isimli kullanıcı kimse haber ve habercilikten bi haber bu vesile ile donanımhaber ve editörlerini böyle insanlar ile çalıştıkları için kınıyorum

    Alıntıları Göster
    Bu eleman zaten Apple fanboy olduğu için ve taraflı haber yazdığı için bayağı eleştirilmişti daha önce, anlamıyorum o kadar kaliteli editör varken neden ısrarla bu adamları editör yapıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moving On -- 18 Haziran 2019; 20:31:45 >
  • Haberin heryerinde ismi yanlış yazmış Ekrem: GANDCrab olacak.

  • Yoldan çevirip editör diye işe almışlar

  • iyi para, daha da uzatıp yakalanma riskini artırmak istememeleri normal.
    10-15 senelik işletim sistemini kullan, güncellemeleri kapat, güvenlik yazılımı kullanma. illaki zararlı bir yazılım mevcut açıklardan girip sistemine sızacaktır.

  • Bu editör hakkında çok şikayet olmasına rağmen, nasıl hala editörlükten atılmadı anlamıyorum, gün beyin akrabası falan sanırım.

  • "Git patronu döv." Al bende teşvik ettim. 😁 Bu nedir ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 19 Haziran 2019; 5:2:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sn "değerli" editörümüz ekrem bey, konu linki ve ekran görüntüsüyle suçu övdüğünüz bu haberi bilişime ihbar olarak yazmak isterdim lakin işlem yapılmayacağını bildiğim için europol e tip olarak yazıyorum. İnşallah onlar bir ayar verir size.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.