Şimdi Ara

XBox 360 Elite'a geçmeye değer mi?, PlayStation 3 için kablosuz mini QWERTY klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'un XBox 360 Elite'ı mercek altında

    Microsoft'un gelecek nesil oyun konsolu XBox 360'ın yeni versiyonu XBox 360 Elite#8217;ın satışa başlanmasına çok kısa bir süre kaldı. XBox 360'ın Elite versiyonunda 20GB'dan 120GB'a çıkartılan sabit disk kapasitesi, eklenen HDMI video bağlantı çıkışı ve beyaz yerine artık siyah rengin tercih ediliyor olması gibi ilk versiyona göre farklılıklar bulunuyor. Tabi bunlar kutunun üzerinden de görülebilecek belirgin değişiklikler. Kullanıcıların asıl merak ettikleri konular ise HDMI'ın ne gibi bir artı sağladığı ek olarak ısınma, fan ve DVD-ROM'un sesi gibi konularda bir gelişme olup olmadığı gibi kutu üzerinde yazmayan konular.

    Engadged.com ekibi, kullanıcıların bu merakını giderebilmek için XBox 360'ı ve XBox 360 Elite'ı karşılaştırmalı teste sokmuş. İlk test fan ve DVD okuyucu sesinde iyileşme olup olmadığı ile ilgili. Elite'da kullanılan CPU ve GPU beklendiği gibi 65nm değil aynı ilk versiyonda olduğu gibi 90nm üretim süreci ile üretiliyorlar. Bu yüzden de ilk versiyondaki soğutma ihtiyacı aynen 2. versiyonda da devam ediyor. Microsoft, genel soğutma tasarımında bir değişikliğe gitmediği için ilk versiyondaki fan gürültüsü aynen Elite'da da mevcut.

    DVD okuyucunun DVD okuma esnasındaki sesi içinse bir önceki versiyonla arasında bir fark görülememiş. Evet, Elite'da yeni tasarlanmış bir DVD okuyucu var fakat ses konusunda önemsenecek bir iyileşme yok. Kısacası ekip üyeleri sessizlik için Elite'a geçmeyi planlıyanları tekrar düşünmeye davet ediyor.

    Isınma konusunda ise ciddi bir test yapılmamış fakat her iki konsolun da eşit süre çalıştıklarında aynı oranda ısındıklarını gözlemlenmiş. Tabi bu ciddi bir test olmamış zira çeşitli noktalardan ölçüm yapılarak kayıt altına alınan sıcaklık değerleri yok ama yine de fikir verebilecek düzeyde.

    Elite'ın belki de gerçek anlamda Elite yapan özelliğe HDMI portu ile ilgili testlere geldiklerinde ise ekip üyeleri HDMI'ın 1080p/i modlarında kompanent bağlantıya nazaran çok küçük farklar sunduğunu belirtiyorlar. Keskin gözlere ve oldukça büyük bir televizyona sahip değilseniz HDMI#8217;ın oyunlarda veya filmlerde kompenent çıkışa göre bariz bir farkı olmadığını da notlarına eklemişler.

    HDMI üzerinden aktarılan ses konusunda ise eski seçenekler dışında bir eklenti yok. Batman Begins#8217;in HD-DVD versiyonu ile yapılan denemede film TrueHD ses formatına sahip olmasına rağmen Dolby Digital 5.1 ses alınabilmiş. Yani HDMI#8217;ın görüntüde olduğu gibi ses konusunda da bir getirisi bulunmuyor.

    Test sonunda ise Elite#8217;a geçmek için ciddi bir neden olmadığı belirtilmiş. Şimdi kullanıcıların aklında tek bir soru olacaktır; acaba Elite versiyonunun 3 kırmızı ışık verip çalışmaz hale gelme oranı eski versiyona göre bir düşüş gösterecek mi? Bu sorunun cevabını almak için biraz daha beklememiz gerekecek.

    İncelemenin ayrıntıları ve karşılaştırmalı fotoğraflar için http://www.engadget.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Mad Catz'den PlayStation 3 için kablosuz klavye

    Sony'nin yeni nesil konsolu Play Station 3'ün kullanıcılar tarafından beğenilen özelliklerinden bir tanesi de konsolun WEB gezgini sayesinde WEB sayfalarında gezilmesine destek veriyor olması. Oyuna ara verdiğinizde haber sitelerine veya forumlara girerek konsol hakkındaki son gelişmeleri takip edebiliyor olmak hoş bir özellik. Fakat konu adres yazmaya veya forum sayfaları gibi yerlere mesaj atmaya gelince gamepad üzerinden sanal klavye yardımıyla yazı yazmak oldukça vakit alan ve zahmetli bir iş halini alıyor.

    Mad Catz isimli konsol aksesuarları üreticisi PS3 ile yazı yazma sorununa oldukça güzel bir çözüm getiriyor. PS3'ün SIXAXIS gamepadlari üzerine takılabilen Mad Catz Wireless ThumbPad isimli kablosuz QWERTY klavye, mesaj veya WEB sitesi adresi yazarken kullanıcıların çektikleri bütün sorunları ortadan kaldıracak nitelikte bir ürün. PS3 üzerine takılan USB vericisi sayesinde konsol ile bilgi alış verişi sağlayan Mad Catz Wireless ThumbPad, gücünü de gamepad üzerinden alıyor. Klavye takılıyken gamepad üzerindeki tuşlar aktif kalmaya devam ettiklerinden oyun içerisinde mesajlaşma için de bire bir. Klavyeyi firmanın sitesinden 29.99 dolara temin etmek mümkün.








  • haber için teşekkürler. elite e geçmek için hiçbir neden olmadıuğını söylüyorduk ama bazıları elite i xbox720 olarak görüyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TµGy

    haber için teşekkürler. elite e geçmek için hiçbir neden olmadıuğını söylüyorduk ama bazıları elite i xbox720 olarak görüyor.


    bizde naparız gideriz bi tane 120gb hdd alırız gerçi pahalı ama olsun. büyük hdd nin + larından faydalanırız (+'sı nedir onuda bilmiyom) component ile hdmi arasında gözle görülür farkta yok madem ha bide siyaha boyadık mı güzel bi işçilikle alsa elite

    hani cihazı ufaltsalardı falan anlardımda playstation1 ve 2'deki sonraki çıkan serilerinin ufaltılması gibi ama hala çözemedim şu elite yi hangi amaç doğrultusunda çıkarttıklarını.




  • Siyah renk tam özenti olmuş..Beyaz olarak yoluna devam etmeliydi xbox..
  • 65nm ye geçen işlemci olacağından ısıya fazla getirisi olmaz. Çünkü en fazla ısıya iyice soğutulamayan GPU veriyor ve sanırım 65nm ye geçildiğinde GPU sabit kalacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    65nm ye geçen işlemci olacağından ısıya fazla getirisi olmaz. Çünkü en fazla ısıya iyice soğutulamayan GPU veriyor ve sanırım 65nm ye geçildiğinde GPU sabit kalacak.


    Şu XBox 360'da o ekran kartı üzerindeki soğutucuya hâlâ bir anlam veremedim zaten. Eğer dediğin gibi ekran kartında değişiklik yapılmaz sadece işlemcide değişikliğe gidilirse; 65nm XBox 360'lar daha az enerji çekerler fakat ısınmadan kaynaklı sorunlar çıkarmaya devam ederler.
  • Aslında adamlar fansız ekran kartı ve işlemci yapmışlar bu donanımda kutlamak lazım malum tüm fansız ekran kartları ve işlemciler çok ısınır. Sadece kasa fanı ile idare ediyor Xbox . Eğer 3 kırmızı gibi bir sorunu çıkarmasaydı bu haliyle mantıklı idi.
  • Evet isterse 15nm e geçsin CPU, ısı sorunu GPU da.
  • Aslında şu XBox 360 için stacker benzeri her yeri açık hava delikleri ve ince bir filitre ile kaplı kasa yapsalar 3. parti veya orj. çok satardı :)
  • şu PS3 klavyesi gerçekten hoşmuş ya. Fiyatı da ii.
    Oturma odası veya salonda PS3 kullananlar için çok uygun bence
  • Premium'dan Elite'a geçmeye gerek yok,ama ilk kez alınacaksa XBOX 360 Elite almak daha mantıklı....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: solidfb

    Premium'dan Elite'a geçmeye gerek yok,ama ilk kez alınacaksa XBOX 360 Elite almak daha mantıklı....

    Bencede elinde premium olanlar için gereksiz.
  • adamlar müşterilerini kaale bile almıyolar herhalde, ya sokaktaki çocuğa sorsan içine fan takılması gerekir der, ama koca microsoft bunu akıl mı edemiyor , akıl edipte kalitesiz üretime devammı ediyor hala anlıyamadım
  • Microsoft OUT.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    Aslında şu XBox 360 için stacker benzeri her yeri açık hava delikleri ve ince bir filitre ile kaplı kasa yapsalar 3. parti veya orj. çok satardı :)



    CarbonFiber'den Yapacak Arkadaş Var Ama Sence Kaça Gider?
    Kim Alır? Kim Almaz?
  • MS pişkin bir firmadır. Şuan 1 yıl önce next-gen arenasına merhaba demenin meyvelerini yemekte. Nasıl olsa konsol piyasasında tekeliz, seve seve olmazsa söve söve bizim konsolumuzu alacaklar gibi bir yaklaşıma girdiklerini düşünüyorum yakaladıkları yüksek satış grafiği ile. Adamlar zahmet edip donanım iyileştirmesine bile gitmemiş Elite modelde. Demekki ismi kadar ''elite'' bir model değil bu.
  • Her zaman demişimdir. Microsoft yeni Ps3 alacakları ve parasını biriktirmekte olanları avlamak için Elite'i çıkardı
  • ok haklısın aslında elite ps3 e bir nevi ozenti olarak cıktı..amac ps3 satıslarının onunu kesmek..tabiki bu satıs stratejileri....olacak tabikide.........
  • x360'ın ps3'ten geri kaldığı olarak söylenen bir kaç özelliği vardı,o da bu sürüm sayesinde ortadan kalktı..Artık hiç bir eksik yönü yok.Zaten bunlarda benim için önemli eksikler değil..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wolfgangg

    x360'ın ps3'ten geri kaldığı olarak söylenen bir kaç özelliği vardı,o da bu sürüm sayesinde ortadan kalktı..Artık hiç bir eksik yönü yok.Zaten bunlarda benim için önemli eksikler değil..


    ama hala 3 Kırmızı ışık verebiliyo deyil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.