Şimdi Ara

Google, şarkı sözlerini Genius.com’dan kopyalamakla suçlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google’da çoğu aramanız için herhangi bir siteye girmeden yanıt alabiliyorsunuz. Örneğin bir şarkının sözlerini arattığınızda, Google direkt olarak size gösterebiliyor. Bu hizmet 2014 yılından beri kullanılabilir durumda. Genius.com ismindeki müzik platformu, Google’ın şarkı sözlerini kendinden kopyaladığını iddia ediyor. İddiasını kanıtlama yöntemi ise oldukça ilginç.

    Ayrıca Bkz.Uyku takip sensörleri uykusuzluğu tetikleyebilir

    Virgüller Mors alfabesi için kullanılmış


    Şarkıların sözleri değişmeyeceği için bu tarz bir kopyalama olayının kanıtlanması başta pek mümkün görünmüyor. Ancak Genius.com platformdaki şarkı sözlerinin içerisine bir şifre gizlemiş. Sözlerde kullanılan virgüllerin bazıları düz bazıları ise kavisli. Genius.com düz ve kavisli virgülleri Mors alfabesine çevirerek “Red Handed” kelimesini çıkarıyor. Google’ın kullandığı şarkı sözlerini inceleyen Genius Media, virgül kullanımından “Red Handed” kelimesini çıkarabilmişler.



    Google, iddialardan sonra içerik üreticilerinin hakları bizim için oldukça önemli şeklinde bir açıklama yaptı. Arama sonuçlarında gösterilen şarkı sözlerinin LyricFind ile yapılan anlaşmayla alındığı belirtildi. LyricFind ise konu ile ilgili açıklama yapmadı. Ancak Google, herhangi bir kopyalama durumu varsa aralarındaki lisans anlaşmasını anında sonlandıracağının altını çiziyor.








  • LyricFind'in hayatı kaydı... :)

  • Adamlar hakketen Genius Media, isminin hakkını vermiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.