Şimdi Ara

Huawei'nin HongMeng işletim sistemine sahip cihazları, Ekim ayında piyasaya sürülebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir süredir ABD hükümeti ve ABD'li şirketlerin ambargosuyla karşı karşıya olan Huawei, şirketin geleceğini etkileyen bu yasaklar konusunda bir çıkış arıyor. Gelen haberlere göre şirket birkaç ay sonra, kendi geliştirdiği HongMeng işletim sistemine sahip cihazları piyasaya sürecek.
     

    Bütçe dostu ve orta segment cihazlarda gelecek

    Google tarafından Android işletim sistemini kullanması yasaklanan Huawei'nin işletim sistemi HongMeng olarak adlandırılıyor ve Çin dışındaki pazarlarda ise Ark OS olarak isimlendirilecek. Ortay atılan yeni iddialara göre Huawei'nin işletim sistemi bu sonbaharda hazır olacak ve Ekim ayında da şirketin üreteceği cihazlara entegre edilmeye başlanacak.
    Şirket bu radikal değişikliği ilk olarak amiral gemisi olarak tabir edilen akıllı telefonlarda uygulamayı düşünmüyor. Bunun yerine ise bütçe dostu ve orta segment Huawei modellerinde HongMeng işletim sistemini görecek olmamız kuvvetle muhtemel diyebiliriz. Şirket bu strateji ile kendi ekosistemini oluşturarak, işletim sistemini premium cihazları için hazır bir hale getirmeye çalışacak. Bu işletim sisteminin uzun vadede Android karşısında ne denli başarılı olacağı ise büyük bir soru işareti.
      







  • Windows phone işletim sistemi çıktığında da aynı muhabbetler dönmüştü ki nispeten uygulama mağazasında en azından whatsapp İnstagram gibi uygulamalar vardı ona rağmen tutmadı şimdi kimse kimseyi kandırmasın kimse huawei nin içi Çin çöpleriyle dolu uygulama mağazasına sahip telefonlarını almayacak. Huawei tıkılıp gidecek eğer Amerika ile anlaşma yokuna gitmezse. Çin Amerika’dan daha büyük bir tehdittir dünya için.
  • Bazı kaynaklarda işletim sisteminden Aurora olarak bahsediliyor.

  • Sevgili tuketiciler son kullanicilar : Android i kendiniz mi istemiyorsunuz yoksa Huawei yuzunden mi istemiyorsunuz ?

    Sonucta aliskanliklariniz halihazirda ucretli abonelikleriniz ve satin aldiklarinizi cope mi atacak siniz ?

  • ArkOs mu AuroraOs mu yoksa HongMengOs mu bir karar verin yahu heryerde farkli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rekabet herzaman iyidir bence android ios tekeline 3. bir sistem bence mükemmel olur hemdd bu abd değilse sonuna kadar huawei destek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux türevi Aurora olsa daha iyi olur..

  • Adamlara helal olsun piyasayada büyük bir değişiklik olacak, böyle haberler daha heycanlı geliyor insana.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    u8800-aurora 4.0.4 ICS-blepart LVM
  • 2-3 sene kaliteli ve uygun fiyatlı cihazlar yapıp bu işletim sistemini yaygınlaştırmaları gerek. aksi takdirde eriyerek biter

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pandoras

    rekabet herzaman iyidir bence android ios tekeline 3. bir sistem bence mükemmel olur hemdd bu abd değilse sonuna kadar huawei destek

    Çinliler çok iyi bir şey sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'de denerler duruma göre globale gelir. Global pazara açıldığı gibi uygulama sahiplerinden darbe yemezse başarılı olmaması için bir neden kalmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows phone işletim sistemi çıktığında da aynı muhabbetler dönmüştü ki nispeten uygulama mağazasında en azından whatsapp İnstagram gibi uygulamalar vardı ona rağmen tutmadı şimdi kimse kimseyi kandırmasın kimse huawei nin içi Çin çöpleriyle dolu uygulama mağazasına sahip telefonlarını almayacak. Huawei tıkılıp gidecek eğer Amerika ile anlaşma yokuna gitmezse. Çin Amerika’dan daha büyük bir tehdittir dünya için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Gmail, Google Haritalar, vb. ABD menşeli uygulamlar çalışmayacaksa veya bu uygulamaların Çinliler tarafından yapılmış alternatifleri sunulacaksa, dünya genelinde ne kadar kabul görecek? Bence kabul görmez.

    Sorun sadece Android değil. Asıl sorun, ABD menşeli uygulamaların neredeyse tamamının desteği kesecek olması. Özellikle, sosyal medya bağımlılarına Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube olmayan bir telefonu kabul ettirmek roketi dik indirmek gibi zorlu bir süreç, belki de hayal kırıklığı ile sonuçlanacak bir süreç olacaktır.

    Bu sadece ABD'li yazılım şirketlerinin desteğini kesmesiyle olabilecekler. Bir de diğer batı bloğu ülkelerine ait yazılım şirketlerinin uygulama desteğini kesme ihtimali var ki, işte o zaman Huawei telefon piyasasında belini doğrultamaz. Çin iç pazarında ki satışları bir süre ayakta kalmasına yetecektir ama dış pazarda ki geleceği bilinmezliklerle dolu olacaktır. Bu durumda telefon piyasasından çekilip, tüm gücüyle GSM alt yapı işine odaklanacaktır.





  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Cinin buyuk piyasa oldugunu huawei ile ters dusmenin tek kaybedinin huawei olmayacagını unutmamak lazım..bunun dısında kotu senoryada evet diğer batı menseli uygulamalar ve uygulama magzası konuları basta sıkıntı olacaktır ancak bir sekilde onuda asarsa ki bence bu yapılabilir..ciddi uygun fiyatlı urun satabilirler .daha onunde kımse kalmaz...bu nedenlerle batılı sirketlerinde bir sekilde huawei ile ters dusmeyecegini dusunuyorum..zaten geri vites leri izledik..arkası gelecektir...

  • "Cinin buyuk piyasa oldugunu huawei ile ters dusmenin tek kaybedinin huawei olmayacagını unutmamak lazım."

    demişsiniz ama ABD menşeli sosyal medya uygulamaları ve google servisleri zaten Çin piyasasında yasak. Çin hükümeti yıllardır bu uygulamaların faaliyet göstermesine izin vermiyor. Bir çok alternatifi geliştirilmiş durumda. Batı menşeli uygulamalar, bugüne kadar Çin iç pazarında var olmadıkları için kaybetme riskleride yok.
  • Asya da yaşayan 4.5 milyar insan var ve bunların hepsinin telefona ihtiyacı var. Ayrıca bunların 3 te 1 i yani 1.5 milyarı Çin'de yaşıyor. Neden olmasın (Why not?)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne neden olmasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ERIKCI kullanıcısına yanıt
    Duygulandırdın

    Edit:Çin seviciler daha tam gelmemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 14 Haziran 2019; 20:8:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    işletim sistemi olarak google ın ios unu kullanıyor eninde sonunda bu cihazlar..ve kendisine ciddi bir rakip cıkarma riskide yuksek..yani google seve seve anlasacak tabi devleti rahat durursa..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Night_Blade

    Asya da yaşayan 4.5 milyar insan var ve bunların hepsinin telefona ihtiyacı var. Ayrıca bunların 3 te 1 i yani 1.5 milyarı Çin'de yaşıyor. Neden olmasın (Why not?)
    Para birimi değerli ülkelerden kazanç elde etmedikten sonra Huawei'in telefon bölümü Çin iç pazarı dışında tutunamaz. Para birimi değerli ülkeler;

    İngiltere
    AB
    ABD

    Ayrıca;

    G.Kore, Japonya, Singapur'da batı bloğu sayılır. Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Gmail, Google Haritalar, Google Play Store bu ülkelerde yoğun kullanılıyor ve bu uygulamaların resmi olarak çalışmayacağı, belki de hiç çalışmayacağı bir telefonu bu ülkelerde yaşayan kullanıcılara kabul ettirmek zor.

    Yani, Asya da 4.5 milyar insan var, neden olmasın hesabınız çokta mantıklı gelmiyor. Para birimi çöp olan 20 tane ülkede satış yapmak yerine, para birimi değeri en tepede olan 5 ülkenin pazarında satış yapmak her şirket için daha sürdürülebilir oluyor. Para birimi en değerli ülkelerde batı bloğu ülkeleri olduğu için, dolayısıyla en karlı satışların yapıldığı ülkeler bu ülkeler olduğu için ve yukarıda saydığım Android uygulamalarının olmadığı telefonların bu ülkelerde satılabilmesi imkansıza yakın olduğu için Huawei'in işi çok ama çok zor.

    Yani, Huawei için mesele sadece telefon üretip piyasaya sürebilmek değil, yeni işletim sistemini, yeni Android uygulamalarını kabul ettirebilmek, insanların alışkanlıklarını ve kafa yapısını değiştirebilmek. Sadece ticari savaş değil, psikolojik savaşada girecek. Bunu göğüsleyebilecek mi ve başarabilecek mi? Bence başaramayacak.

    Ha, kendi işletim sisteminde Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Gmail, Google Haritalar, Google Play Store sorunsuz çalışırsa o zaman olur. Batı bloğu ülkelerindeki kullanıcılar bile Huawei telefonları çok rahat benimser. İşletim sisteminin değişmesi çok önem arz etmiyor. Mesele, uygulamala geliştiricilerin kusursuz tam destek vermesi.

    Asya da milyar milyar milyar satış yap, para birimi en değerli ülkelerde satış yapamıyorsan rakiplerinle rekabet edemezsin.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.