Şimdi Ara

Müthiş iddia: Huawei'nin HongMeng işletim sistemi Android'den %60 daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
5.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • ABD'nin ticaret yasağı uyguladığı Huawei kendi işletim sistemini çıkarmaya yönelik çalışmalarına hız verdi. Global Times'ın yeni raporuna göre HongMeng adlı işletim sistemi şu anda Tencent, Oppo ve Vivo gibi şirketler tarafından yoğun bir şekilde test ediliyor. Ayrıca beta test sürecine dahil olan farklı yerel üreticiler de var.

     

    Ayrıca Bkz.Google tarafından paylaşılan Pixel 4 görseli karşınızda
    Huawei ve Tencent'in yeni işletim sisteminin daha fazla gelişmesi ve test edilmesi için bir araya geldiği bildiriliyor. Raporda yer alan en dikkat çekici detay ise Huawei'nin işletim sisteminin Android'den %60 daha hızlı olduğunun öne sürülmesi. Şüphesiz ki bu çok büyük bir iddia ve yeni işletim sisteminin başarısı için hayati öneme sahip olabilir ancak ortada henüz yeterli kanıt olmadığı için şimdilik "spekülasyon" olarak kabul etmek durumundayız.

     


    HongMeng'in 1 milyon cihaza yüklendiği bildirildi


    China Daily web sitesinden gelen bir başka haberde ise, Huawei'nin HongMeng işletim sisteminin 1 milyon akıllı telefona yüklendiği belirtildi. Verilerin, Rosenblatt Securities adlı bir firma tarafından paylaşıldığı söyleniyor ancak bunların ne tür cihazlar olduğuyla ilgili bir detay yok. Yani piyasaya sürülmeye hazır mı yoksa sadece test amaçlı mı olduğu şu an için bilinmiyor.







  • valla isterse, %150 hızlı olsun.. uygulama desteği önemli yoksa windows phone gibi şahane telefonlar bile bitti.. Ve kullanıcı alışkanlıkları göz ardı edilmemeli google ugulamaları (youtube vs) ve diğer android magaza uygulamalarına kullanamazsa büyük sıkıntı.. yada bunlardan daha iyi alternatifler sunmalı (maalesef)
    Test yazılımlarından yüksek puanlar alması için hileli yazılım kullanan, DSLR ile çekilen fotoğrafları kendi cihazıyla çekilmiş gibi gösteren bir firmanın işletim sistemi hakkında böyle bir iddia yukarıdaki skandallardan sonra inandırıcılığını kaybediyor.

    Kirin 980’i tanıtırken de A12 Bionic’i geçeceklerini söylüyorlardı. Sen önce bir A10 Fusion’u geç Huawei.

    https://forum.donanimhaber.com/huawei-kirin-980-apple-in-a12-bionic-islemcisini-gececek--135124492
    İkisi de linux tabanlı nasıl yüzde 60 fark olur linuxun hangi hatasını buldu da Googla bulamadı. Yalnız bazıları yaşayamaz ekositem önemli diyor lakin çini nüfusu 1milyar uygulama geliştirici sayısı ciddi miktarda ve buna çin hükümeti destek veriyor çok rahat ekositem olarak gelişir merak etmeyin
  • Benim için stabilite hızdan daha önemlidir. 10 dakikada bir kilitlenen yada kararsız davranıp pek çok hata veren hızlı bir işletim sistemindense normal hızlarda ama aynı zamanda stabil çalışan bir işletim sistemini tercih ederim..

  • Piyasaya neden sürmedin o zaman diye sormak lazım... Kapitalist sistem, iyi ürünü piyasaya sürdürmez. Böyle birşey yaşayacaklarını biliyorlardı belki bu yüzden böyle bir işletim sistemi yapmışlardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ici bos, arka plan servisleri calismayan ve daha onemlisi tek bir islemci tipi icin optimize edilmis native code ile calisan isletim sistemi 2 kat hatta daha hizli bile olabilir. onemli olan sahada son kullanica ne performans sunabilcegi.

  • codename_lord C kullanıcısına yanıt
    valla isterse, %150 hızlı olsun.. uygulama desteği önemli yoksa windows phone gibi şahane telefonlar bile bitti.. Ve kullanıcı alışkanlıkları göz ardı edilmemeli google ugulamaları (youtube vs) ve diğer android magaza uygulamalarına kullanamazsa büyük sıkıntı.. yada bunlardan daha iyi alternatifler sunmalı (maalesef)
  • Native olursa işletim sistemi androidden her türlü daha hızlı olur

  • Android tekelini kırsın da yavaş olsun ne olacak

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Oppo, Vivo falan da test ediyorsa illa ki SDli MTKlı cihazlarda da test ediliyordur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bomboş sistem tabi hızlı olur
    Ayrıca androidin bu kadar işlevsel olupta bu kadar donması kasması çok üzücü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android hazir sistem oldugu icin olabilir mi? Marketi vs. her seyi hazirdi. Ayrica kimbilir Huawei bu sitem üzerinde ne zamandir calisiyor.

  • Hızlı olduğu falan yok da işte piyasada tutunmak insanların kafasında algı oluşturmak için. Yoksa zaten Android hızlı. Görende General Mobile 4g'ye Hongmeng Os yükleyince Pubg'yi orta ayarlarda çalıştıracak sanacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abd ye ve googleye gözdağımı veriyorlar acaba. yada bu abd ambargosu çinde büyük değişimi getirebilir. bence abd daha çok zarar görür. bu sistem başarılırı olurda çin androidi üreticilere yasaklarsa görürüm ben googleyi

  • Powered by Android?

  • Helal be çekikler boş durmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ve IOS ta birton odeme yapilan uygulamalarim ve bilimum hizmetler var ucret karsiliginda. Ek olarak oyun ile isim olmasa da baskalarinda da elbette oyunlara da ucretini odemistir. Simdi tum bunlari es gecip yeni platforma gecmek pek akillica degil kaldi ki kullanici aliskanliklari da en onemlisi.

    Elle tutulur bir belgeler raporlar test sonuclari hangi sartlarda nasil elde edilmis hicbirsey yokken Huawei dalkavuklugundna ote gidilmeyen reklam kokan algi kokan bu adimlarin pratiksel ve gercekci olusuna inanmak naiflik olacaktir .

  • Çin pazarinda, Çinli kullanıcılar için güzel bir alternatif olacaktir. Zaten Çin de popular uygulamaların neredeyse tamamını tencent yapıyor. Zaten şu an dünyanın en büyük 5 inci yazılım şirketi pozisyonunda.

    Ama yıllardır windows phone a Google destek vermedi. YouTube kullanamadı windows phone kullanıcıları. Bu sorunu nasıl cozecekler belli değil. Ki sadece Google değil Facebook ve Microsoft da destek veremeyecek.

    Hindistan ve Endonezya gibi kalabalık ülkeler ile anlaşma yapıp kendi uygulamalarını tanıtıp belki bir şeyler yapabilirler. Ama bunun için ciddi paralar ve organizasyonlar gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android'in huawei tarafından değiştirilmiş versiyonu.
    Altta yine android var onun için android ile uyumlu

  • Bu haberlerin gerçek olduğu kesin deyil sonucta bu Huawei yaptığı testler yaptıklarıda tamamen algı oyunu ne zaman herkese açık bir şekilde işletim sistemi tanitilir o zaman kesin bir İr şey soyleyebiliriz şu anlık bu haberlere inanmıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.