Şimdi Ara

Japon PSN Hesabı Alma Rehberi (Türkçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
7
Favori
16.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ninja Gaiden 2 demosunun US ve Avrupa hesaplarına açılıp açılmayacağı henüz muallakta olduğu ve Japon hesabı ile diğer hesaplardan ulaşılamayan bazı demoları indirebildiğimiz için, Amerika yada Avrupa hesabı ile tüm demoları deneyip sıkılmış bazı arkadaşlar yada çıkacağı henüz belli olmayan Ninja Gaiden demosunun US/EU sürümünü bekleyemeyecek olanlar için Japon PSN hesabı açma rehberi hazırlamaya karar verdim.

Böylelikle şimdiye dek haberinizin bile olmadığı bazı demolara PSN üzerinden ulaşabileceksiniz.

* Öncelikle yapmanız gerekenler;

1. Asıl hesabınızdan bağımsız yeni bir mail hesabı almak.

2. Kendinize Japonya'dan bir eyalet belirleyip geçerli posta kodunu bulmak ve bunları başlamadan önce bir kenarıya not düşmek.

Örn: Hiroshima, 730-0012

Not: Yeni bir hesap alarak eski hesabınız arasında geçiş yapabileceksiniz. O yüzden bu hesap eski hesabınız üzerine değil, sadece yanında ekstra olacaktır. PS üzerindeki eski hesap, bilgi yahut demolara herhangi bir zararı yoktur.

* Şimdi yapmanız gerekenleri adım adım resimler ile ifade etmeye çalışacağım;

1. Öncelikle PS menüsünden yeni bir account açmanız gerekiyor. En soldaki ikona giderek create new account seçeneğini tıklayın. Açtığınız bu yeni user account'u ile login olduktan sonra diğer aşamaya geçebiliriz.

2. PS menüsünde en sağdaki ikona giderek Sign In For PSN 'e giriniz. Karşınıza çıkan ilk ekrandan üstteki seçeneği tıklayınız.

3. İkinci ekranda bölgemizi girmemiz gerekecek. Japonyayı seçtiğiniz takdirde dil seçeneği de otomatik olarak Japonca olacak ve bundan sonraki kısımlarda Japonca ile boğuşmamız gerekecek. Bu adımın en önemli noktası, doğum tarihinizi 18 yaşın üstünde belirtmeniz yoksa sistem sizi otomatik olarak sub-account açmaya yönlendirecek ve yeni bir hesap alamayacağız.

4. Karşımıza çıkan yeni ekrandaki ilk seçenek Master Account açmak istediğimizi bildiriyor. Yukarıdaki seçeneği tıklıyoruz.

5. Şimdi karşımıza çıkan ekrandaki ilk sekme mail, ikinci sekme şifre, 3.sekme şifre doğrulama, 4 ve 5. sekme gizli sorunuz ve yanıtınızdan oluşuyor. Bilgileri girerek diğer adıma geçiniz.

6. Şimdi kullanmak istediğimiz PSN nickimizi girerek yukarıdaki seçeneği tıklıyor ve diğer adıma geçiyoruz.

7. Bu bölümde isminizi girmeniz ve doğrulamanız gerekiyor. İlk iki sekmeye aynı, diğer iki sekmeye aynı ifadeleri kullanın. Sondaki iki seçenek ise bayan yada erkeği temsil ediyor. Daha sonra sağdaki ikona tıklayıp devam ediyoruz.

8. işte geldik asıl bölüme. Bu ekrandaki ilk sekme pasif, önceden seçtiğimiz eyaleti ifade ediyor. O eyaletin posta kodunu daha önceden bir kenarı not almayı unutmayınız. Şimdi aktif olan ilk sekmeye o posta kodunu, 3. sekmeye denk geliş şehri, 4. sekmeye isminizi, 5. 6 ve 7. sekmelere ise istediğinizi yazabilirsiniz. Daha sonra sağdaki ikona tıklayıp devam ediyoruz.

9.
    Gelen ekranda ikinci seçeneği seçerek devam ediyoruz.

10. Bu ekranda gelen herhangi iki seçenekten birini seçebiliriz. Daha sonra sağ köşedeki ikon ile devam ediyoruz.

11. Şimdi account bilgilerimizi doğrulamamız gerekiyor. Account bilgilerinizi gözden geçirip alttaki butona basarak ilerleyiniz.

12. Kullanmak istediğiniz avatarı seçiniz.

13. Sonunda bizi ilgilendiren kısım bitti. Daha sonrası bir anketten oluşuyor, anket ile uğraşmamak için sağ alt köşedeki ikonu tıklayarak PS menüsüne dönebilirsiniz.

Böylelikle Japon hesabımızı almış oluyoruz ve aldığımız hesap ile PS Store'a girip bu hesaba özel demolardan yararlanabiliyoruz. US hesabınıza geçiş yapmak için PS menüsündeki en sağ ikona giderek önceki user account'unuz ile login olabilir, böylece iki hesap arasında geçiş yapabilirsiniz.

Umarım yardımcı ve faydalı olur

Saygılar.

Not: Benden izinsiz lütfen başka bir forumda yada makalede kullanmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 27 Nisan 2007; 0:44:21 >

• Ellerine sağlık 3fruz dostum, güzel bir rehber olmuş
  • ellerine sağlıkçok aydınlatıcı gerçekten tebrikler..
  • Helal olsun, ayakta alkışlıyorum süper oldu buu
  • Eline sağlık, ng demo yu indirmeyeceğim ama kenarda bulunsun..
  • Teşekkürler arkadaşlar

Lazım olur bence, bazı demolara sadece japon hesaplardan ulaşılabiliyor.

Fazladan hesap göz çıkarmaz
  • SSS yaptım Ozan Bey. Teşekkürler...
  • Rica ederim Alp Bey, teveccühünüz.
  • çok güzel olmuş.Ben ninja gaidenın linkini vermiştim.Eğer pcden indirip diğer ülke accountları ile denemek isteyen olursa denesinler.Ben bu akşam çekip yarın deneyeceğim.

Merak edenler için linki buraya da ekleyeyim
    ninja gaiden demo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 27 Nisan 2007; 1:12:05 >
  • iyi olmuş..ilerde(3 yıl sonra)ps3 alırsam yardım alırım bu başlıktan...
  • Hocam proxy ile bazı demoların çalışmadığını okudum biryerde, indirdiğimiz 4-5 demodan 1'i çalıştı sadece diyenler vardı. Bilmiyorum yöntem değil de makinanın bölgesi mi sorun. O yüzden proxy işine girmedim henüz.
  • eywallah bigboss bende aykta alkışlıyorum
  • Bu arada 1.70 update'i de yapmam gerekti. Boyutu 109 mb, duyurulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BigBoSs ®

Bu arada 1.70 update'i de yapmam gerekti. Boyutu 109 mb, duyurulur.

okbunu duyduğum iyi oldu
  • valla arkadaşlar şu ninja gaiden demoyu oynuyanlardan mutlaka bi incelme veya izlenim bekliyorum.meraktan ölecem yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelto3 -- 27 Nisan 2007; 1:22:10 >
  • Kotanızı ayarlayın arkadaşlar ona göre

Paradox'dan ses yok. Beklemeye değmez bence, çünkü firmware işine inanmıyorum ben bu sefer. Yapın update'leri gitsin

Hem yakında Heavenly Sword ve Lair demoları da gelecek. Suskun günler hafif hafif sona erecek gibi, bekliyoruz merakla.
  • bizde bu şans varken updateyi yaparim ertesi gün loader çıkar,harakiri yaparim kendime
  • Super olmus,eline saglik Boss yalniz cok zormus,ugrasamiyacam
  • Bigboss kardeşim ben hiç google'dan japon adresi-kodu falan kasmadım. Direk seninkinden kopya çektim yaw yoksa bizim evler Japonyada komşumu
  • hocam tebrikler güzel çalışma.japonca yı da sökmüşüz..yalnız bnm aklıma takılan gizli soru ve yanıt kısmına nasıl japonca birşeyler yazılcak..yoksa o kadar da önemli değil mi ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.