Şimdi Ara

Modüler Mac Pro tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın profesyoneller için geliştirdiği ve uzun bir süredir güncellemesini beklediğimiz Mac Pro nihayet WWDC 2019 konferansında sahneye çıktı. Tamamen yeni bir görünüm kazanan Mac Pro modüler bir tarza bürünmüş.


    Yeni Mac Pro özellikleri ve fiyatı


    Orijinal Mac Pro esasında geleneksel bir kasa tasarımına sahipti. Apple 2013 yılında silindirik bir tasarım ile tamamen ürünü yenilemişti. Bununla birlikte bileşenlere erişimin zor olduğu eleştirileri artınca Apple modüler bir tasarıma geçiş yapmaya karar verdi.


    Ayrıca Bkz.Kontrolcü desteğiyle tvOS 13 duyuruldu

    Yeni Mac Pro eski geleneksel dörtgen tasarımına geri dönmüş. Üst kısımda paslanmaz çelik iki kulp ile modüler tasarım desteklenmiş. Kasa içerisindeki bileşenlerin 360 derecelik erişime sahip olduğu ifade ediliyor. Böylece yükseltme işlemleri kolaylaşıyor.

     

    28 çekirdeğe kadar Intel Xeon işlemcilerle donatılan yeni Mac Pro 12 DIMM slotlu 2933MHz ECC bellek desteği sunuyor ve 1.5TB seviyesine kadar RAM seçeneği mevcut. Kasa içerisinde 8 PCI slotu, 4 iki taraflı slot ve 3 tek taraflı slot yer alıyor. Infinity Fabric bağlantısı ile iki adet Radeon Vega ekran kartı bağlanabiliyor.


    300W güç tüketen Mac Pro kasası için 8 çekirdekli işlemci, 32GB RAM ve 256GB SSD konfigürasyonu 5999$ fiyat etiketine sahip. Bunun üzerinde farklı seçenekler de olacak. Ayrıca 3x8K veya 12x4K yayın imkânı sunan yeni bir Afterburner kartı da duyuruldu. Satışlar sonbahar aylarında başlayacak.


     







  • Bunu almayi dusunuyorum fakat fiyatina bakiyorum. Yurtdisinda yasiyor olsam fiyatina bakmazdim fakat ulkemiz sartlarinda fiyatina bakmamak elde degil. Su anda taban modeli 6000$ ve su anda kullandigim 3000$ olan Mac Pro (bir onceki nesil, siyah silindir seklinde olan) ile cok fark goremedim. Daha ayrintili karsilastirmak gerekebilir fakat 2 kat fiyat farki goremiyorum. Ekran karti da benchmark puani olarak benim AMD FirePro D700'e gore daha dusuk benchmark puanina sahip. Islemci olarak 8 cekirdekli Xeon islemci kullaniyormus taban modeli, benim Mac Pro ise 6 cekirdekli Xeon islemci kullaniyor. Sadece ThunderBolt 3 cihaz aldigimda 400 TL'ye yakin fiyata ThunderBolt 2 donusturucu ve ek olarak bir ThunderBolt 2 kablosu almam gerekiyor.
    Butun bunlari dusununce yeni Mac Pro'yu almak icin birkac sene beklemem gerektigini dusunuyorum.
  • Retro görünüm= +10000? XD

  • Bunu almayı düşünen kişi ilk etapta fiyatına bakmaz. Ama almayacak kişi fiyatına bakıp onun üzerinden eleştirir.

    Türkiye'de zaten herkes profesyonel, alınsın da yerli araba projesinde kullanılsın 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5TB RAMli model kaç para acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne işte kullanıldığını bilmediğiniz hatta tahmin dahi edemediğiniz özel ekipmanların fiyatlarıyla ilgili sallamayı bir kenara bırakmalısınız.

  • Önden bakınca rende gibi 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modüler Mac Pro tanıtıldı
    Bayram seyran dinlemeden en yüksek konfigrasyonu inceleme için göndermişler. Yakında yazarım incelemesini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu apple fanboylarının şu işte, böyle büyük işlerde kullanıyor demiyorlar mı birde. Aynı özellikteki bilgisayarı daha ucuza ve boş işletim sistemi hariç her şeyi aynı şekilde toplayabiliyorsun. İşletim sistemi dışında yüksek seviyede toplama bilgisayarlarla ilgili farkını acaba hangi apple fanboyu 1 saat saçmayalarak yazacak merak ediyorum.

  • Apple dediniz mi ayağınızı toplayıp saygı duymalısınız.. Cünkü ederi 1 olan cihazı 5 e satar, alan kişide beğenmeyen laf eden olursa ağzının payını verir.. artık gönüllü elçisi olmuştur.. Not..20 yıldır iş icabı kullanıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafman09 -- 4 Haziran 2019; 10:56:34 >
  • üstte de belirtmişler, profesyonel yazılımlar zaten aletten pahalı olduğu için adamlar para kazanıyorsa bu fiyatlar onlara koymaz, alıp kullanırlar.

  • Shatteredthings S kullanıcısına yanıt
    128GB HBM2 bellekli çift radeon gpu lu ekran kartından 3 değil bir tane bulursanız haber verin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Aynen


    Modüler Mac Pro tanıtıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modüler Mac Pro tanıtıldı

    Toplamda 56 çekirdek + 1.5TB RAM + 128GB X3 olarak toplamda 384GB ekran kartına kadar artırılıyor. Piyasada hangi kişisel bilgisayar bu kadar güçlü acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki övülürken eleştirilmeli de bence bu kadar güvenlik ve yenilikçiyiz en yenisi bizde işte thunderbolt type c diyen bir şirketin bilgisayarı kesinlikle 7nm epyc işlemciyle gelmeliydi ya da bu seçenek olmalıydı. Ben de 2012 macbook air var arkadaştan almıştım epey uyguna değer mi derseniz macos ve o güçte bir bilgisayar için değer ha alır kullanır mıyım? Hayır zaten param yetmez, kaldı ki param olsa da almam kullanım alanlarımız farklı. Alete Linux yükleyince hiçbir anlamı kalmıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bunu almayi dusunuyorum fakat fiyatina bakiyorum. Yurtdisinda yasiyor olsam fiyatina bakmazdim fakat ulkemiz sartlarinda fiyatina bakmamak elde degil. Su anda taban modeli 6000$ ve su anda kullandigim 3000$ olan Mac Pro (bir onceki nesil, siyah silindir seklinde olan) ile cok fark goremedim. Daha ayrintili karsilastirmak gerekebilir fakat 2 kat fiyat farki goremiyorum. Ekran karti da benchmark puani olarak benim AMD FirePro D700'e gore daha dusuk benchmark puanina sahip. Islemci olarak 8 cekirdekli Xeon islemci kullaniyormus taban modeli, benim Mac Pro ise 6 cekirdekli Xeon islemci kullaniyor. Sadece ThunderBolt 3 cihaz aldigimda 400 TL'ye yakin fiyata ThunderBolt 2 donusturucu ve ek olarak bir ThunderBolt 2 kablosu almam gerekiyor.
    Butun bunlari dusununce yeni Mac Pro'yu almak icin birkac sene beklemem gerektigini dusunuyorum.

  • csh kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin yerinizde olsam aliexpressten e5 2687 V2 gibi bir CPU’yu alır, takar kullanırdım bence de gerekli değil sizin için ha tabi üst konfigrasyon alcaksanız ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Bunun islemcilerinin benchmark puanlarina bakmistim, aralarinda daglar kadar fark yoktu. Daha cok cekirdekli olanlarinin calisma frekansi daha dusuktu, dolayisiyla cok buyuk farklar olusmuyordu. Gene de bir miktar performans artisi olur kesinlikle. Sonucta yeni nesil Mac Pro'nun da taban modeli oyle ucuk bir model degil, ona 6000$ verecegime dediginizi yapmak cok daha mantikli.
    Fikir cok guzel gercekten, hatirlattiginiz iyi oldu, cok tesekkurler.
    CPU upgrade'inin yaninda bir de SSD upgrade'i de cok iyi olur. RAM olarak 16GB su an yeterli geliyor. Butun bunlari yapinca 4 yil gibi bir zaman daha goturur bu sistem beni, sonrasinda yeni Mac Pro'larin fiyatlari da bayagi bir duser, taban modeli degil de orta bir modeli 3000$ gibi bir fiyata alabilirim diye dusunuyorum.

  • csh kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle bir anlatmışsınız ki canım çekti :)
    Aslında DDR3 ECC RAM epey ucuz uyumlu mu bakmak gerekiyor ama. Nvme ssd sanırım takılmıyordu ama takılıyorsa süper olur. Ben de 2011 Mac Pro alıp 2 Xeon X5690, SSD, 32GB RAM, RX 590 alcaktım ve bu en alt konfigrasyonla yarışabilir lakin güzel ülkemde 1366 Çift Xeonlu Mac Pro’lar 3000’den başlıyor ve böyle bir sistem ortalama 800-900W çekecek. Yine de alabilirdim lakin İntel işlemcilerdeki açıklar son damla oldu. Bu parayı verene kadar gider Ryzen pc toplarım ama elinizde varsa bulunmaz fırsat. Apple masaüstüleri Upgrade yapmak çok zevkli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Zaten Windows veya Linux kullanmak isterseniz Ryzen'ler oldukca avantajli, ben de olsam Ryzen tercih ederdim. Windows kullanmak istemiyorum, kullandigim yazilimlar da sadece Windows ve macOS'te calisiyor. Bunun icin Mac tercih ediyorum. Eger gercekten macOS kullanmaya ihtiyaciniz yoksa Ryzen tercih etmek cok cok daha mantikli.
    Ekran karti olarak Nvidia Quadro'nun yeni modelleri cok daha yuksek benchmark puanlarina sahip.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.