Şimdi Ara

iPad artık kendi işletim sistemine sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPad artık kendi işletim sistemine sahip


    Apple’ın geleneksel WWDC geliştirici konferansında geleneksel olarak işletim sistemlerinin yeni versiyonları duyuruldu ancak sürpriz iPad ailesindeydi. Apple tablet ailesi için ayrı bir işletim sistemi hazırladı.


    iPadOS neler sunuyor?


    Bugüne kadar iPhone ve iPad ailesi için iOS işletim sistemi kullanılıyordu. Apple iPad için biraz farklı optimizasyonlarla geniş ekran farklılığı ortaya konmaya çalışılmıştı ancak aynı işletim sistemi ismi altında haliyle kullanıcı tarafından ayırt edilmesi zorlaşıyordu. Zaten iOS ismi de ilk yılında iPhoneOS olarak piyasaya çıkmıştı.


    Ayrıca Bkz.Kontrolcü desteğiyle tvOS 13 duyuruldu

    Apple’ın tanıttığı iPadOS adındaki yeni işletim sistemi sadece iPad ailesine özgü olmakla birlikte getirdiği önemli yenilikler sayesinde biraz daha ofis ve masa üstü kullanıma yakın hale getirilmiş.


    iPadOS geniş ekranı sayfa başına daha fazla ikon ile kullanırken ekranın soluna doğru kaydırma yapıldığında bir widget penceresi ortaya çıkıyor. Ekranda birden fazla uygulama penceresi çalıştırılabilirken uzun basışta linklerin ön izlemesi görülebiliyor.


    iPad artık kendi işletim sistemine sahip 

    Diğer bir önemli yenilik ise doğrudan Dosyalar uygulamasını kullanarak Lightning veya USB Tip-C üzerinden bağladığınız bellekleri okuyabiliyorsunuz. Normalde bunun için üçüncü taraf uygulamalara gerek duyuluyordu. Ayrıca kamera gibi bağlantılar için üçüncü taraf görüntü editörlerini de doğrudan başlatabiliyorsunuz.


    Son olarak Google Docs gibi web uygulamalarına daha uyumlu Safari, özelleştirilmiş font desteği, üç parmak kaydırma ile kopyala-yapıştır ve geri alma, yeni klavye düzeni, Apple Pencil gecikmesinin 20 milisaniyeden 9 milisaniyeye düşürülmesi, kalem ile işaretlemenin tüm sisteme yayılması ve PencilKit geliştirme aracının üçüncü taraflara açılması şeklinde özellikler mevcut.


     







  • Hayatında iPad kullanmamış, insanlar (teknoloji markette demo aletle özçekim yapmak sayılmaz) burada yazmışlar. Herhangi bir android tablet, bir iPad’in çekirdeği bile olamaz.

    Konu iPad’in kendi işletim sistemi, yazılanların bir çoğu bla, bla,bla boş, kıskançlıktan saçmalama seviyesinde konu kirliliği. Birde akıllara ziyan bir şekilde insanları aşağılamışlar, sizin ne haddinize insanları aşağılamak, siz kimsiniz? Kimin haddine birgurup insanı sırf Apple ürünü kullanıyor diye aşağılamak? Size NE! Ne hakla iİnsanlara “isheep” diyerek hakaret edersiniz?

    Konu ile ilgili bilgin veya düşüncen varsa yazarsın, yoksa gidersin konu dışına. Burada boş konuşarak, hakaret ederek konuyu kirletmeye hakkın yok.
    Geliştiriciler açısından tam tersi oldu denebilir. Artık aynı uygulama iPhone, iPad, iPod touch ve MacOS için tek seferde geliştirilebilecek. Sunumda aktardıklarına göre MacOS için uygulamayı özelleştirmek çok az zahmetle olacak.
    Kullanıcı tarafında cihazlarda farklı özellikler varken uygulamalar tek bir kaynaktan geliştirilebilecek.
    Bu işletim sistemi yakında dağıtılacak mı ? Bilen var mı ?

    Ipad 2018 var , laptopa alternatif olsun diye aldıydım (laptop'un alternatifi yokmuş bu arada ...)
    valide mutfakta tv -youtube ekranı olarak kullanıyor ipadi ...Şu hale bak...

    amacım taşınabilir bir excel canavarı olsun hep yanımda diyordum , beceremedim..
    Apple store uygulamalarındaki yorumlardan bile belli oluyor iOS kullanıcılarının kalitesi. Android tablet alarak hayatımın hatasını yapmıştım bi ara ve 2 ayda şarj girişi bozuldu. Servise gitmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim hemen sattım
    Apple hem servis konusunda hem uygulama desteği konusunda dünyada lider. Telefonumun parmak izi okuma sensörü bozuldu diye servise verdim ertesi gün 1,5 yıllık telefonumu sorgusuz sualsiz değiştirdiler. Üstelik istedim diye kulaklık ve şarj aletleri de değişti. Aldığım apple watch kendiliğinden kapanıyordu troya verdim. 1 hafta oldu elleşmediler. Apple’ı aradım bizzat ilgilendi ertesi gün cihazınız hazır sıfırıyla değişim yapıldı diye apple’dan telefon geldi. Yanımda gelen, gören androidciler kendi servislerine küfür etmeye başladı ve hepsi şuan apple ürünü kullanıyor
    Beğenmediğim uygulama konusuna girmiyorum kötü niyetli insanlar yüzünden. O yüzden size müthiş servisinizle mutluluklar eğer serviste mal yerine konmak istersem ileride android alırım
  • çıka geldi değil, çıkageldi.

    türkçe hocana selam söyle ekrem

  • Macos ile birleşse daha iyi olur aslında ama zor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yenilikler ipad6 ve kalemi için de geçerli mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Full sürüm photoshop kurabilecek miyiz yoksa hala kavun karpuz mu kescez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geliştiriciler ne küfür ediyordur hee :D

  • iPad OS'lu yeni iPad

    9999?'den başlayan fiyatlarla :D

  • yıllardır one OS yapmaya calıstı tüm firmalar şimdi tekrar ayırma modası mı geliyor

  • karaköy_soğancısı K kullanıcısına yanıt
    Geliştiriciler açısından tam tersi oldu denebilir. Artık aynı uygulama iPhone, iPad, iPod touch ve MacOS için tek seferde geliştirilebilecek. Sunumda aktardıklarına göre MacOS için uygulamayı özelleştirmek çok az zahmetle olacak.
    Kullanıcı tarafında cihazlarda farklı özellikler varken uygulamalar tek bir kaynaktan geliştirilebilecek.

  • Yıllarca telefon ile tablet arasındaki tek önemli farkın ekran boyutu olması oldukça saçmaydı zaten. Apple bu hatayı biraz geç de olsa fark etti. Önce donanımı (Daha güçlü işlemci, daha yüksek bellek gibi.), daha sonra yazılımı kısmen (Yanda ufak da olsa ikinci bir uygulama çalıştırmak gibi.) şimdi de yazılımı tamamen ayırdı. Olması gereken oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 4 Haziran 2019; 3:25:2 >
  • İsim çok manidar bari PadOS yapsaydiniz çok itici bir isim olmuş.

  • Fare desteği başka bahara kaldı :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 4 Haziran 2019; 7:46:51 >
  • Apple bir ekosistem bro tüm cihazları aynı işletim sistemini kullanıyor böylece inanılmaz kolaylık sağlıyor bro apple çünkü

  • Bu işletim sistemi yakında dağıtılacak mı ? Bilen var mı ?

    Ipad 2018 var , laptopa alternatif olsun diye aldıydım (laptop'un alternatifi yokmuş bu arada ...)
    valide mutfakta tv -youtube ekranı olarak kullanıyor ipadi ...Şu hale bak...

    amacım taşınabilir bir excel canavarı olsun hep yanımda diyordum , beceremedim..

  • Elma yine devrim yapmış :) zam kapıda samsung galaxy tab A serisinde bunları kullanıyoruz çoktandır zaten desek elmalcı tayfa taşa tutar bizi Samsung s4 s5 tabletler bence ipad 'ten daha kaliteli ve kullanışlı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-380F0DBF5

    çıka geldi değil, çıkageldi.

    türkçe hocana selam söyle ekrem
    Bravo. Arkadaşa madalyasını verin. Size tavsiyem;

    Hayat bu detayların kafaya takılmaması kadar kısa. Çok kısa insan hayatında kimseye faydası olmayan detaylara takılmak yerine, fayda getirecek detaylar üzerine yoğunlaşmak ve bu tür cihazları nasıl üretirize, nasıl geliştiririze kafayı takmak daha faydalı olacaktır.

    Dil dinamiktir ve zaman içinde değişime uğrar. Örneğin; "Çıkageldi" çoğunluğun hatalı yazmasıyla birlikte bir müddet sonra değişime uğrayarak "Çıka geldi" yazılmayada başlayabilir ve doğru yazılış olarak kabul edilir. Hatta gün gelir TDK, "Çıkageldi" değil "Çıka geldi" yazılacak diye güncelleme yapar. Şu an size yanlış yazılmış görünen kelime öyle bir hal halir ki doğru bildiğinizden şaşarsınız. Doğrusu "Çıka geldi" diye savunmaya başlarsınız. Dil insana tükürdüğünü yalatır. İnanın bana, zaman içinde kendiliğinden olan bu değişimin TDK memurları dışında kimseye de faydası yoktur ve forumlarda insanların kalplerini kırarakta bu değişimin önüne geçemezsiniz. Şu kesin doğrudur demek çok yanlıştır. Çünkü, dildeki değişimin önüne hiç bir güç geçemez.




  • iPadOS’in getirdigi en iyi iki ozellikten biri harici disk destegi (nihayet), digeri de Pencil icin 9ms’ye dusurulen tepki suresi. Gerisi makyajdan ibaret.

    6 aydir iPad Pro kullaniyorum, 20 yildir ilk defa dizustu bilgisayarim yok. Ihtiyac da duymuyorum artik, eskiyi eskide birakmak gerek. 2016 sonrasi MacBook Pro modellerinin bitmeyen sorunlari ve dizayn/imalat hatalari da etkili tabii ama ozellikle 2018 iPad Pro modelleri ortalama kullanici icin gunluk kullanimda her sey icin fazlasiyla yeterli, foto-video duzenleme dahil. Fare destegine de hic gerek yoktu, ki zaten AssiveTouch kapsaminda eklemisler. Mac kullanicisi olarak dizustu bilgisayarda bugune kadar hic fare kullanma ihtiyaci duymadim. Trackpad her zaman yeterli oldu. Hatta iMac ve Mac mini gibi masaustu sistemlerimde bile hep trackpad tercih ettim. Calistigim yerlerde dizustu PC’lerle birlikte verilen fareleri bile iade ediyorum, IT personeli uzayli gormus gibi suratima bakiyor🤖

    Windows kullanicilarinin fare bagimliligini anlamak zor. Kafelerde 3-4 kiloluk dizustulerini cikarip, dev gibi adaptorlerini prize takip, farelerini de masaya serdiler mi... 👀 Yorumsuz. Yetmiyor, iPad gibi bir sistem icin bile fare istiyorlar. iPad’de fare destegi arayanlar genelde dizustu sistemleri bile faresiz kullanamayan Windows kullanicilari. Hatta kurulabilse Windows bile kurmak isterler iPad’e🤮

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.